Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno bardzo dobra cena na tego casta WĘDKA DRAGON NANO CORE CAST 21 1.98m 4-21 g:

https://sklep.insel.pl/w%C4%99dka-dragon-nano-core-cast-21-198m-4-21-g-p-11063.html

Sent from my G8341 using Tapatalk

Edytowane przez margaryna

Na Tyberiusza zawsze można liczyć...

https://archiwum.allegro.pl/oferta/wedka-spinning-nomura-aichi-2-32m-3-18g-i7631122906.html (wprawdzie w archiwum ale widać cenę realną kija)

Vs.

https://www.olx.pl/oferta/nomura-aichi-tubular-special-spinning-CID767-IDyHmX6.html (może znajdzie się jakiś łoś na „luxusową wędkę”)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 5

Piszę ku przestrodze.

Wystawiłem dzisiaj echosondę na OLx. Klient się odezwał i powiedział, że bierze. Chwila moment wysłał mi potwierdzenie przelewu i że niby to przez olx. Dostałem smsa bez numeru tylko opisanego minexpress. Tam był link miałem wejść podać swój numer karty, żeby móc odebrać pieniądze, wszystko było zrobione, jak strona olx.

Mega wałek

Edytowane przez fladra
  • Like 8

Piszę ku przestrodze.

Wystawiłem dzisiaj echosondę na OLx. Klient się odezwał i powiedział, że bierze. Chwila moment wysłał mi potwierdzenie przelewu i że niby to przez olx. Dostałem smsa bez numeru tylko opisanego minexpress. Tam był link miałem wejść podać swój numer karty, żeby móc odebrać pieniądze, wszystko było zrobione, jak strona olx.

Mega wałek

Zgłoś na policję

Piszę ku przestrodze.

Mega wałek

przeciez pisza żeby inaczej niż przez panel OLX nie prowadzic korespondencji odnośnie transakcji - ile razy można to powtarzac i psac / nawet na panelu olx to jest napisane  a człowiek i tak odbierze na sms lub wotsapp i klika w te linki

On korespondował z konta na olx, które jest od 2014 roku. Na olxie wysyłał potwierdzenie przelewu itp. Tylko sms przyszedł na telefon bo mam podany. Teraz napisała do mnie kobieta z tego konta, że ktoś przejął jej konto i musiała zmienić hasło.

Przypomniała mi się historia jak kolega wysłał mi smsa, żeby nie wysyłać mu żadnych pieniędzy. Ktoś przejął jego konto na FB i wysyłał do znajomych prośbę o pomoc, że pilnie potrzebuje pieniędzy.

Nigdy nie rozmawiajacie a tym bardziej nie otwierajcie linków itp przez Whatsapa, wszystkie rozmowy tylko przez olx. Ja już wielokrotnie miałem podobne sytuacje. Trzeba naprawę uważać.

panowie, kompletnie nie rozumiem w czym problem - nie mam przelewu na koncie to nie wysyłam... a kupujący może się kontaktować nawet telepatycznie:)

ps. ja wolę ze sprzedawcą pogadać, zwyklemożna wyczuc czy jest normalny...

Edytowane przez czarny1
  • Like 2

Mnie 3x chcieli na Olx oszukać przez Whatsup... próbowali wyłudzić zakup - wysyłkę pokazując jakieś lipne kwity opłat wysyłkowych...jeden nawet podawał się za Niemca i jest w Szczecinie....trzeba być wyczulonym.

Tak jak wcześniej inni napisali korespondencja tylko Olx i wysyłki również

panowie, kompletnie nie rozumiem w czym problem - nie mam przelewu na koncie to nie wysyłam... a kupujący może się kontaktować nawet telepatycznie:)

ps. ja wolę ze sprzedawcą pogadać, zwyklemożna wyczuc czy jest normalny...

obecnie wysyłasz jak nie masz przelewu na koncie - taka nowa usługa że olx przetrzymuje kase do czasu kiedy sprzedajacy odbierze przesyłke

mimo wszystko działa to nieźle a kasa po odbiorze wpływa na konto kolejnego dnia

Edytowane przez selk
  • Like 1