Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

To utopiłeś[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Sprawdziło się BOB powiedzenie: chytry dwa razy traci. :)  Mogłeś kupić za połowę obecnej wyceny i straciłeś niebywałą okazję spotkania się z Tyberiuszem na mieście (na mieście, w Szczytnie  :D). Facet wypisuje takie bzdury, że przykro czytać. Kołowrotek (C 54) wyprodukowany jedynie dla pracowników ABU, no i bidusie musieli się zaopatrywać przez Garcia Canada. :) A te specjalne pudełka, książeczki? Kupiłem akurat maluszka - 52 w jednym z naszych komisów. Miał dokładnie takie pudełko i książeczki. A 54 oglądałem w jednym ze sklepów w Berlinie Zachodnim - to samo. Ręce opadają. Czy w tym Szczytnie nie ma jakiegoś dobrego specjalisty?

"Ma wspólnika, lub wspólniczkę: Tyberius&Blanche." Pewnie koleżanka ze szkoły specjalnej.

Edytowane przez jachu
  • Like 2

Wiem, że żyjemy w wolnym kraju, że jest wolny rynek i każdy może robić co uważa z rzeczami, które ma na sprzedaż ale na prawdę mam ochotę zadzwonić do tego człowieka a może nawet spróbować się na ten "odbiór osobisty" umówić.

Co ten człek ma w głowie ?

Wiem, że żyjemy w wolnym kraju, że jest wolny rynek i każdy może robić co uważa z rzeczami, które ma na sprzedaż ale na prawdę mam ochotę zadzwonić do tego człowieka a może nawet spróbować się na ten "odbiór osobisty" umówić.

Co ten człek ma w głowie ?

Myślę że takie spotkanie nic ci by nie dało bo ten człowiek doskonale wie co robi.Prowokuje nie od dziś i wcale bym się nie zdziwił gdyby to był jeden s naszych kolegów.Jest to zabawa w kotka i myszkę na zasadzie a nuż trafi się wariat.To tak jak z samochodami ,stoi ci taki model na placu tak że tracisz już nadzieję że kiedykolwiek sprzedasz a tu naraz zjawia się kupiec i mówi że tylko ten go interesuje Moim zdaniem on się w ten sposób nami bawi czytając nasze pełne oburzenia wpisy .

Myślę że takie spotkanie nic ci by nie dało bo ten człowiek doskonale wie co robi.Prowokuje nie od dziś i wcale bym się nie zdziwił gdyby to był jeden s naszych kolegów.Jest to zabawa w kotka i myszkę na zasadzie a nuż trafi się wariat.To tak jak z samochodami ,stoi ci taki model na placu tak że tracisz już nadzieję że kiedykolwiek sprzedasz a tu naraz zjawia się kupiec i mówi że tylko ten go interesuje Moim zdaniem on się w ten sposób nami bawi czytając nasze pełne oburzenia wpisy

Absolutnie nie jestem oburzony tym co on robi. Ciekawi mnie tylko co to za gagatek :)

• 4 tygodnie później...

Mam taki mały problemik z Allegro . Dokonałem zwrotu towaru , sprzedawca przyjał zwrot i wg Allegro zwrócił pieniądze , ale ja wciąż nie mam ich zaksięgowanych na koncie bankowym . Płaciłem blikiem , o ile to ma jakieś znaczenie . Ile trwa taka procedura księgowania środków na koncie  ? 

• Like 1

Gdzieś widziałem komunikat chyba na olejiks, że zwrot środków w zależności od banku może potrwać nawet do 7 dni.

Też mi się tak wydaje, że do tygodnia czasu

Choć zazwyczaj trwa to znacznie szybciej

Edytowane przez pit1982
  • Like 1

Ostatnio allegro trzyma kase 24h dłużej. Zwykle zwrot byl na 2 max 3ci dzien a teraz 3 to juz szybko. Czesto kasa pojawia sie dopiero na 4ty roboczy dzien. W weekendy nigdy. To interes na lokatach 24h i pewnie kasa w obrocie na pozyczki allegroPay czy jak tam to sie nazywa. Zalezy tez od banku kiedy Ci dopisza do rachunku. Mozesz zobaczyc gdzies w historii operacji lub na karcie zakupu czy przelew zwrotny jest wykonany od sprzedajacego

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez selk
  • Like 1

jak sie kasa do jutra do 20:00 u Ciebie nie pojawi to składaj o zwrot z POK allegro

to zwykle daje konkretnego kopa sprzedajacemu zeby kasa natychmiast znalazła sie na Twoim koncie

bo mu wszystkie aukcje jakie ma wywalą w kosmos  i zatrzymają cała kase jaka przychodzi od kupujących 

Dzięki wszystkim za dobre rady . Napisałem do sprzedawcy o problemie . Ten natychmiast zaregował przy okazji informujac mnie , że środki na pewno zostały zwrócone i zobowiązał sie poinformować o tym fakcie Allegro . Dzisiaj rano kasa wpłynęła na konto . 

Dzięki wszystkim za dobre rady . Napisałem do sprzedawcy o problemie . Ten natychmiast zaregował przy okazji informujac mnie , że środki na pewno zostały zwrócone i zobowiązał sie poinformować o tym fakcie Allegro . Dzisiaj rano kasa wpłynęła na konto . 

jak pisałem allegro obecnie przetrzymuje kase dłużej

inaczej sie tego nie da wytłumaczyc bo banki nie zwolniły a elixiry sa dalej o tej samej godzinie

natomiast allegro wprowadziło jakiś czas temu obowiązek zwrotu przez ich serwis finansowy co niby miąło ułatwic roszczenia i reklamacje

Edytowane przez selk
  • Like 1

• 3 tygodnie później...