Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może coś od tego Pana kupował?

https://www.olx.pl/i2/oferta/shimano-twin-power-2500hgs-niwy-CID767-IDkuMiI.html#:7abffba1c9

Niby z Warszawy. Ale jak zaproponowałem odbiór osobisty, twierdzi ze jest Gdańska... proponuje przesylke za pobraniem i sam dumam, czy unika US, czy też poważniejszy wałek. Dziekuje i pozdrawiam

Ok, przeczytalem kilka postow wyzej :)

Edytowane przez fonix

Czy ktoś może coś od tego Pana kupował?

https://www.olx.pl/i2/oferta/shimano-twin-power-2500hgs-niwy-CID767-IDkuMiI.html#:7abffba1c9

Niby z Warszawy. Ale jak zaproponowałem odbiór osobisty, twierdzi ze jest Gdańska... proponuje przesylke za pobraniem i sam dumam, czy unika US, czy też poważniejszy wałek. Dziekuje i pozdrawiam

Kilka postów wyżej temat wałkowany był ...

Nic ci nie da przesyłka za pobraniem ,bo dostawaca jest tylko poreczycielem i ma wziac kase i oddac przesylke  Czyli  przed przekazaniem  przesylki bedziesz musial  najpierw dac  mu kase, sprawdzisz co jest w srodku a jak będzie cegła to dostawca ma obowiązek sporządzić protokół ale kasy ci nie odda jedynie przesylka z mozliwoscia sprawdzenia zawartości  ,albo szukaj kogos kto by w twoim imieniu odebral z Gdanska a wtedy  powiadom go o tym .

Wymieniłem się wiadomościami odnośnie kołowrotków na moje to nie jest wałek, kołowrotki z niemieckiej dystrybucji pewnie kupowane w sklepie Moritz to i cena nie wiele wyższa. Jest możliwość przesyłki za pobraniem z możliwością sprawdzenia towaru.

Edytowane przez aw3rs

Wymieniłem się wiadomościami odnośnie kołowrotków na moje to nie jest wałek, kołowrotki z niemieckiej dystrybucji pewnie kupowane w sklepie Moritz to i cena nie wiele wyższa. Jest możliwość przesyłki za pobraniem z możliwością sprawdzenia towaru.

A na moje to one nie sa z Moritza. W tych cenach ktore ow jegomosc sprzedaje nie kupisz ich nawet w cenach promocyjnych. Na kazdym parenasci lub kilkadziesiat zlotych by tracil. Plus prowizja allegro(jesli na allegro sprzedaje bo nie wiem). A nie sadze zeby kupil sprzetu za 10kola i nagle sie rozmyslil i sprzedawal taniej niz kupil. Jesli to nie walek to albo ma dobre zrodlo albo kradzione-takie moje przemyslenia.

Szpaczek możliwe ze kradzione bo jak zapytałem o gwarancję to napisał  że brak. Pytałem o Shimano Twin power Sw 5000 xg ostatnim razem jak rozmawiałem z kimś z Moritza na temat Shimano Twin power Sw4000xg mieli je po 259 albo 269 nie pamiętam dokładnie. 

No cóż, coś szybko doszła paczka. ☺

A żeby było jeszcze bardziej krętacko: miał być z Warszawy, twierdził że jest Gdańska, a przesyłkę nadano z .... Tczewa.

A jeżeli ta uwaga była domniemaniem mojego udziału w ustawce: mogę przesłać na priv. foto kołowrotka i listu przewozowego. :)

Ale post powyższy i tak skasuję, niepotrzebne mi do szczęścia dziwne posądzenia...kupiłem już na tym forum w tym roku m.in innego TP i st. croixa, więc raczej nie zalogowałem się po to by kogokolwiek naciągać.

Edytowane przez fonix

Poruszono w wątku temat zakupów od podejrzanego typa (nie ja zrobiłem to pierwszy).

Wziąłem na siebie ryzyko i zamówiłem pierwszy (choć pewności nie mam, być może znajdą się inni).

Podzieliłem się efektem, zaznaczając że to że mi się udało nie oznacza, że musi się to powtórzyć. Nie ukrywałem przy tym, że sprzedający kręci na potęgę.

... cieszę, że wszystko "jasne i wyjaśnione". Chciałoby się odpisać, masło maślane, ale te słowo pada tu tak często, że zapewne wpisując w google "maślany" wśród pierwszych wyników pojawi się jerkbait...