rózgaś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Jedni ubierają choinki, inni trzepią dywany, inni lepią pieroga z żonami. W Wigilię przed kolacją można robić wszystko. Ja mam na o sposób inny. Biorę kija i łowię. Zawsze w Wigilię łowię. Jest to kilkuletnia tradycja. Kiedyś połowiłem okoni spod lodu ze na kolację się prawie spóźniłem. Kiedyś pojechałem na Wisłę i znalazłem.... swojego kija na slipie którego kolega mi nie spakował dzień wcześniej po ciemku. uff ale fart. team dragon i slammer 360 :-) teraz tez pojade na Wisłę, jest tak fajnie - inaczej świątecznie jaokś. Nawet jak nie ma brań. Z reguły coś się złowi albo podbierze koledze. W Wigilię ryb się nie zabija. To świństwo. Ręka by uschła. W tym roku kolega wymyślił tez coś fajnego. Kupił karpia i.... wypuściliśmy go do zalewu. taki fajny mini geścik. W nosie mam rzgw pzw i innych cudaków . Wypuscilismy go i kazaliśmy nie ryć w mule żeby wody nie brudził. Potem ognisko, opłatek w gronie kolegów i przyjaciół. Taki fajny klimat. A karpia zaraz ktoś zeżre ale co tam. fajnie było....www.youtube.com/watch?v=xwXvYSvhSpU&feature=youtu.be Edytowane 23 Grudnia 2013 przez rózgaś 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Odkąd pamiętam wymykam się w ten dzień na ryby, oczywiście bardziej symbolicznie niż normalnie w sensie czasu ale to i tak magiczne łowienie.Trochę inaczej niż Ty Krzyśku bo w takich chwilach wolę być sam i usłyszeć głos Tego, który sprawia, że nigdy nie jestem sam Poza tym pamiętam słowa mojego ojca którymi witał zawsze mnie i mojego brata w wigilijny poranek,- chłopcy - to co dziś będziecie robić, to będziecie robić przez cały rok... Chodziło o to byśmy byli grzeczni itd ale jako tzw dorosły sparafrazowałem sobie te słowa po swojemu Tak się wigilijnie zrobiło, że pozwolę sobie złożyć Wam wszystkim małe życzenia...Tym dla których te święta są okazją do wypoczynku - wypoczynku życzęTym dla których te święta są okazją do obżarstwa - życzę doznań smakowych i braku bólu brzuchaTym dla których te święta są kolejną okazją do dotknięcia wielkiej tajemnicy, której tak bardzo nie rozumiemy a im bardziej "inteligentni" się stajemy tym bardziej... Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Arku-dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dzięki i przyłączam się do życzeń Arka. Wesołych i zdrowych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dziękuje Arku Dziękuje Krzysiu Najfajniejsze w tym co Krzysiu zrobiliście ,tz wypusciliście karpika było to że były z wami dzieciaki Może taki widok utrwali im się w pamięci i głowie i bedzie to procentowało w przyszłości.A dla dzieciaków to niewątpliwa frajda Zdrowych Wesołych Radosnych Spokojnych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Na pewno utrwali im się, a jak nie to dam im rózgę:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dzięki i ja również przyłączam się do powyższych życzeń. A od siebie Zdrowych Wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Byłem, bez brania. Cały rok przeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi