Skocz do zawartości

Tradycja Wigilijna

rózgaś

Rekomendowane odpowiedzi

Jedni ubierają choinki, inni trzepią dywany, inni lepią pieroga z żonami. W Wigilię przed kolacją można robić wszystko. Ja mam na o sposób inny. Biorę kija i łowię. Zawsze w Wigilię łowię. Jest to kilkuletnia tradycja. Kiedyś połowiłem okoni spod lodu ze na kolację się prawie spóźniłem. Kiedyś pojechałem na Wisłę i znalazłem.... swojego kija na slipie którego kolega mi nie spakował dzień wcześniej po ciemku. uff ale fart. team dragon i slammer 360 :-) teraz tez pojade na Wisłę, jest tak fajnie - inaczej świątecznie jaokś. Nawet jak nie ma brań. Z reguły coś się złowi albo podbierze koledze. W Wigilię ryb się nie zabija. To świństwo.  Ręka by uschła. W tym roku kolega wymyślił tez coś fajnego. Kupił karpia i.... wypuściliśmy go do zalewu. taki fajny mini geścik. W nosie mam rzgw pzw i innych cudaków . Wypuscilismy go i kazaliśmy nie ryć w mule żeby wody nie brudził. Potem ognisko, opłatek w gronie kolegów i przyjaciół. Taki fajny klimat. A karpia zaraz ktoś zeżre ale co tam. fajnie było....

www.youtube.com/watch?v=xwXvYSvhSpU&feature=youtu.be

Edytowane przez rózgaś
  • Like 7

Odkąd pamiętam wymykam się w ten dzień na ryby, oczywiście bardziej symbolicznie niż normalnie w sensie czasu ale to i tak magiczne łowienie.

Trochę inaczej niż Ty Krzyśku bo w takich chwilach wolę być sam i usłyszeć głos Tego, który sprawia, że nigdy nie jestem sam  ;)

Poza tym pamiętam słowa mojego ojca którymi witał zawsze mnie i mojego brata w wigilijny poranek,- chłopcy - to co dziś będziecie robić, to będziecie robić przez cały rok... Chodziło o to byśmy byli grzeczni itd ale jako tzw dorosły sparafrazowałem sobie te słowa po swojemu :)

Tak się wigilijnie zrobiło, że pozwolę sobie złożyć Wam wszystkim małe życzenia...

Tym dla których te święta są okazją do wypoczynku - wypoczynku życzę

Tym dla których te święta są okazją do obżarstwa - życzę doznań smakowych i braku bólu brzucha

Tym dla których te święta są kolejną okazją do dotknięcia wielkiej tajemnicy, której tak bardzo nie rozumiemy a im bardziej "inteligentni" się stajemy tym bardziej...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Dziękuje Arku  :)

Dziękuje Krzysiu :)

Najfajniejsze w tym co Krzysiu zrobiliście ,tz wypusciliście karpika było to że były z wami dzieciaki  ;)

Może taki widok utrwali im się w pamięci i głowie i bedzie to procentowało w przyszłości.

A dla dzieciaków to niewątpliwa frajda  ;)  :)  :)  :)

Zdrowych Wesołych Radosnych Spokojnych Świąt.