staszek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 To chciałbym widzieć przeciętnego polaka kupującego powiedzmy 5 kołowrotków /każdy niech kosztuje 500 złociszy/ i 5 wędek po następne 500 złociszy. Wywali 10 patyków i sobie ogląda Nie Pany-przesada. Po to są zwykłe sklepy żeby przebierać i wybierać.Jest jeszcze jeden aspekt sprawy: praca................. . Życzę każdemu kto jest napalony na zakupy w internecie / bo przecież Panie taniej.../ by jego stanowisko w "naturze" zlikwidowali i by zatrudnili na to miejsce jakiegoś gnojka po gimnazjum / ale umiejącego klikać w klawiaturę/ . Ludzie piszący że sklepy internetowe to istny cud piszą bzdury nie zdając sobie z tego sprawy. Pracodawcy w handlu najlepiej by zatrudnili jakichś telesprzedawców za marne grosze a całą resztę pracujących na sklepie uznali za zbędne koszty . Panowie - dbajcie o własne stanowiska pracy /i inne.../ bo w końcu wszyscy musimy za coś kupować te nasze Stelki czy inne Twin Powery. A to tylko za pracę w realu a nie przed internetem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ludzie piszący że sklepy internetowe to istny cud piszą bzdury nie zdając sobie z tego sprawy. ale za to wyobrazaja sobie, ze przed sklepem czeka caly szpaler kurierow, gotowych, preznych, juz w blokach startowych i jak tylko wirtualna kasa zadzwoni, to taki kurier, z jedna paczka kretlikow w zebach dyma z gdanska do krakowa az mu sie zelowki pala ... a to wszystko for free 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 ale za to wyobrazaja sobie, ze przed sklepem czeka caly szpaler kurierow, gotowych, preznych, juz w blokach startowych i jak tylko wirtualna kasa zadzwoni, to taki kurier, z jedna paczka kretlikow w zebach dyma z gdanska do krakowa az mu sie zelowki pala ... a to wszystko for freeNo, i ma świadomość ze klientowi akurat ten model krętlika nie pasuje . Bo Panie, myślałem ze mniejszę będą .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Wszystko dąży do tego, aby jak najmniej ludzi zatrudniał właściciel, biznesmen. Poprzez cięcie kosztów zwalniania się specjalistów, sprzedawców, sklep taki może nam zaoferować właśnie tą darmową wysyłkę w zamian za to. Coś za coś. Właściciel nigdy nie będzie stratny. Automatyzacja życia jest nieunikniona niestety, komputery i roboty będą zastępować ludzi. Tak jak wspominałem o drukarkach 3D, pierwszą rzeczą którą chcą w ten sposób drukować na większą skalę to jedzenie. Czy to będzie z korzyścią dla nas ? Pozwoli to na ograniczenie ludzi głodujących ? Moim zdaniem nie, dzięki temu ktoś z grubym portfelem będzie miał monopol na pieczywo, słodycze, wodę i będzie mógł zakręcić kurek w każdym momencie .... Edytowane 26 Stycznia 2015 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 ..... fajnie, że właściciele sklepów opisali nam swoje wrażenia, ale problem w tym, że to tylko odczucia, a nie rzeczywistość. Jestem w stanie zrozumieć, że ktoś prowadzący mały sklep w niewielkim mieście, mający stałych klientów faktycznie będzie negocjował ceny towaru i reagował na to, że potencjalny klient znalazł gdzieś tańszą ofertę, ale niestety w takim Wrocławiu to raczej niemożliwe. Sprzedawca wychodzi z założenia, że prędzej czy później "chodliwy" sprzęt i tak się sprzeda, więc nie ma co bawić się w indywidualne podejście do klienta. Ten kto był w sklepach w rodzaju "Krokodyla" czy "Fishingu" wie jaki tam jest ruch i jakie obroty, a co za tym idzie o "indywidualnym podejściu" raczej nie ma mowy. Ostatnio znajoma chciała kupić jakiś prezent dla swojego chłopaka, poprosiła, abym jej doradził co kupić do kwoty 600 zł. (miała być budżetowa wędka i kręciołek) i razem udaliśmy się do sklepu. Zaraz po wejściu poinformowaliśmy sprzedawcę jaka kwotą (nieprzekraczalną) dysponujemy i poprosiliśmy o pomoc, niestety okazało się, że wybrany przez nas sprzęt wg. cen sklepowych kosztował równe 630 zł. ..... a sprzedawca widząc nasze rozterki nie tylko nie zaproponował żadnej zniżki, ale zaczął nas przekonywać, że przecież to niewielka kwota i nie powinniśmy robić problemu .... dodaję, że w rezultacie ten sam sprzęt kupiliśmy w necie za 540 zł. ..... życie J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Moim zdaniem nie, dzięki temu ktoś z grubym portfelem będzie miał monopol na pieczywo, słodycze, wodę i będzie mógł zakręcić kurek w każdym momencie .... Co zostało dobitnie pokazane na przykładzie GMO, gdzie jedna korporacja ma patent na nasionka, a w wyniku GMO zniknęły w USA niektóre stare odmiany, bo nikt długo nie uprawiał i tak jakoś wyszły..... A jak wyszły, to cena ziarna GMO skoczyła. Tak dla ciekawości: http://www.naszdziennik.pl/ekonomia-polska-wies/16315,przez-gmo-stracimy-suwerennosc.html Edytowane 26 Stycznia 2015 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Stary komuch (serio? ) poruszył istotną kwestię - wraz z transferem handlu do sieci następuje redukcja kosztów, ale i miejsc pracy. Obsługa klienta staje się zbędna, istotnie, ale... w dobie internetu i masy informacji o każdym sprzęcie, kto z Was potrzebował pomocy takiego wykwalifikowanego, w ujęciu optymistycznym, sprzedawcy? Zastanówcie się? Bo ja nie pamiętam, czy w ciągu ostatnich 10ciu lat pytałem o cokolwiek obsługę sklepu, jakiegokolwiek. Wiem co idę kupić i tak też czynię. A wszystko za sprawą sieci właśnie. To w niej są fachowcy, praktycy, najbardziej miarodajne źródło informacji - ponownie, z różowymi okularami na nosie Innymi słowy, nie tylko sklepy internetowe przyczyniają się do takiego stanu rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Kochani Sklep BASS przy Al. Prymasa Tysiąclecia 76C w Warszawie zakończył działalność.Ale sklep internetowy działa nadal (wysyłkowo), a nowy punkt odbioru osobistego otworzymy 31.01.2015 w Warszawie na Ursynowie. Adres podamy wkrótce... i tyle w temacie. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez mazur.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 2 tyśki u nich zostawiłem w jednorazowym zakupie i nawet złamanego wobka nie dali.Nie chodzi mi o tego wobka ale o podejście do kupującego.Ech szkoda słów i przestroga na przyszłość nigdy więcej.Sorry taki may klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Krótko i na temat...bass-sklep.pl = naciągacze i kłamcy polecam! ...omijać szerokim łukiem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Krótko i na temat...bass-sklep.pl = naciągacze i kłamcywłaściciel bez krzty honoru, mógłby chodzić w sukience gdyby nie to, że szkoda obrażać tak zacny ubiór małych dziewczynekpolecam! ...omijać szerokim łukiem!Coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Czy ten sklep dalej funkcjonuje i czy dalej są z nim takie problemy? Znalazłem interesujący mnie produkt u nich na stronie, ale zastanawiam się czy ryzykować zakup. Sprawa jest dosyć pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Właśnie podjechałem do sklepu stacjonarnego. Zwinął się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Właśnie podjechałem do sklepu stacjonarnego. Zwinął się.Dzięki. Zastanawiało mnie właśnie dlaczego ostatnia aktualizacja na stronie była w 2017 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 ...i kołowrotki na stronie ze znikomą dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dzięki. Zastanawiało mnie właśnie dlaczego ostatnia aktualizacja na stronie była w 2017 roku.Bo jak się Jano odezwał to wszystkich znowu wystraszył hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Bo jak się Jano odezwał to wszystkich znowu wystraszył heheOby tylko znowu nie musiał się przyznawać do błędu..., hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi