Skocz do zawartości
  • 0

Kolejne spotkanie w kropki... lużne rozważania...

spigot

Pytanie

Przejrzałem ten wątek od deski do deski.. Mam tylko jedno konkretne pytanie czy między 1 lipca a 18 sierpnia jest planowane podobne spotkanie? Jeśli tak to Spigot wpisuj mnie na listę !! Wielkie gratulacje dla Szpiega i Mirata.

pozd JW :D :D :D

NO WIEC , TO WSZYSTKO ZALEZY OD KOLEGOW PSTRAGARZY

JEZELI TERMINY BEDA GRALY TO JA NIE WIDZE PROBLEMOW JESTEM OTWARTY

NA WASZE PROPOZYCJE. MOWICIE I MACIE TYLKO MUSIMY OKRESLIC DOKLADNIE TERMIN. POMIEDZY 01-18.08.08

- okres małej wody

- świetny czas na muchę i małe wabiki

maksymalna ilość uczestników 24 osoby

proszę pisać własne poglądy czy warto zrobić jeszcze jeden zlot nad Kwisą

OTWIERAM TEMAT

mifek edit: pozwoliłem sobie wydzielić nowy temat, aby nie zaśmiecać wątku z fajnym klimatem ze spotkania nad Kwisą...

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jestem kategorycznie za. Rzeka w/g uznania organizatora. Dla mnie to jest obojętne przy założeniu, że będzie to Bóbr. (nad Bóbr jest dalej ale jest za to lepszy dojazd tak autem jak i PKP).

A wogóle to rysuje się taka zależność pstrągowa. Zimą połowy na północy i wraz z upływem roku coraz bardziej na południe.

pozdrawiam :D

• 0

jestem za i Bóbr i Kwisa ale hmmmmm proponował bym lekko zmienić zaplecze noclegowe...... jakoś nie przypadlo mi do gustu

@szpiegu sprostuj proszę że chodzi ci o to że czekałeś w barze POKUSA na pierogi 45 min od momentu zamówienia.

Natomiast raczej nie sądzę abyś miał obiekcję co do hotelu.

Hotel na fajnym poziomie i nocleg za 30 zł.

czy można chcieć coś więcej?????????

zawsze jest opcja za 1 nocleg zapłacić 100 zł tylko ilu nas wtedy będzie??????? :(

• 0

Jestem kategorycznie za. Rzeka w/g uznania organizatora. Dla mnie to jest obojętne przy założeniu, że będzie to Bóbr. (nad Bóbr jest dalej ale jest za to lepszy dojazd tak autem jak i PKP).

A wogóle to rysuje się taka zależność pstrągowa. Zimą połowy na północy i wraz z upływem roku coraz bardziej na południe.

Moim zdaniem

Na Kwisie w porze lata stan wody jest dość niski i rzeka jest bardzo zarośnięta.

Na pewno nie ułatwi nam to łowienia , wręcz przeciwnie.

Na Bobrze jest o wiele więcej niż na Kwisie lipienia i o pstrąga nie będzie ciężko.

jeżeli mógłbym prosić to dla odmiany proszę skupić się raczej na Bobrze

zapewne będzie ciekawiej niż w okresie styczeń - marzec

• 0

Może źle to ująłem ale, jeśli to zlot tematyczny - pstrągowy i w przedziale czasowym takim, jak zapodał Rafał, to byłby to rzeczywiście zlot, kończący ten właśnie sezon.

Nie sądzę,żeby jeszcze później udało się zmieścić kolejny zlot, chociaż........głowy za to pod topór nie oddam :lol: .

• 0

jestem za i Bóbr i Kwisa ale hmmmmm proponował bym lekko zmienić zaplecze noclegowe...... jakoś nie przypadlo mi do gustu

@szpiegu sprostuj proszę że chodzi ci o to że czekałeś w barze POKUSA na pierogi 45 min od momentu zamówienia.

Natomiast raczej nie sądzę abyś miał obiekcję co do hotelu.

Hotel na fajnym poziomie i nocleg za 30 zł.

czy można chcieć coś więcej?????????

zawsze jest opcja za 1 nocleg zapłacić 100 zł tylko ilu nas wtedy będzie??????? :(

Nie zrozumielismy się ,dokladnie Rafka jest tak jak mowisz problem byl z jedzeniem i obsluga w tym barze, zawsze mozemy isc na pizze albo kupic prowiant na 3 dni w biedronce

• 0

Ok koledzy

musimy obrać dobry kierunek :D

1. LOKALIZACJA

nie jest to łatwe muszę poznać temat motelu czy noclegowni w Łupkach , ilu ludzi można przenocować

myślę że to jest dobra meta , tym bardziej że za górką jest zaraz Bóbr hahahahahaha :lol: jest również Pałac we Wleniu ale nic kompletnie nie wiem jakie warunki i koszta

te słowa są dedykowane dla tych co się przekonali że wcale nie jest za górką blisko do Bobru.

Myślę że będzie najrozsądniej blisko do Wlenia , Marczowa , Dębowego Gaju

2.TERMIN ZLOTU

terminy podaję wstępnie:

31.07.08 (czwartek) przyjazdy pod wieczór do 03.08.08 (niedziela)

07.08.08 (czwartek) przyjazdy pod wieczór do 10.08.08 (niedziela)

Bardzo bym prosił o wybranie terminu

Nie ukrywam że chciałbym i zapewne nie tylko ja aby @Jerzy również był na tym zlocie.

3. RZEKA BÓBR

w okresie wakacyjnym Bóbr jest bardzo ciekawy. wczesnym rankiem i późnym wieczorem muszkarze mają raj i nie tylko

świetny okres do brodzenia niski stan wody pozwala na dojście do wszystkich dołków.

W godzinach 11.00-16.00 można spokojnie zjechać na odpoczynek

Całkiem inny charakter łowienia niż w porze wczesnej wiosny

4. METODY POŁOWU

Skoro na naszym forum mamy nie tylko wędkarzy którzy łowią na casting dopuszczamy dowolne metody połowu.

Jednak proszę zwrócić uwagę na kolejność.

Będzie ona przestrzegana procentowo.

- casting

- mucha

- spin

jest również opcja dla spragnionych sandaczowych Pilichowic !!! na ten okres można zamówić łodzie w przystani u Krzyśka

jeżeli będą chętni na jakiś wypad na jezioro proszę pisać

taka mała odskocznia.

Proszę o Wasze opinie i wybranie terminu.

Nic jeszcze nie jest zatwierdzone.

• 0

Osobiście jestem za drugim terminem. Wiem co to jest połów w rzece w taki upał i jak trzeba dojść do łowiska w gumowym ekwipunku. Pot się leje po j.......ch. a na Bobrze nie da się wszędzie podwieść czterech liter autem. Niekiedy potrzebny jest dłuuuuugi spacerek.