MASTERCASTER Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 mam pytanko..chciałbym poszukać ryb przy dnie, w odrze w warkoczach. jakie polecilibyście przynęty? oczywiście nie gumy! dodam że najbardziej interesuje mnie połów sumów oraz sandaczy. dzięki za poradę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ładnie schodzi Salmo Boxer BX7SDR oraz mój faworyt Bullhead BD6SDR lub BD8SDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ja mialem wyniki na Dorado Alaska A-5 Floating GR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 @andrew, przy dnie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 rzadko lapie przy dnie ale ta alska dala rade dolek byl trzy metrowy max 3.5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 proponował bym jeszcze stare dobre wahadłówki takie jak alga 2 ewentualnie mors 1 i 2 kiedyś przynęty numer jeden na Odrze rzucasz taka przynętę w nurt zamykasz kabłąk i czekasz a ona schodzi sobie w dołek możesz ją kłaść delikatnie podnosić łowić w opadzie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janusz.walaszewski Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 proponował bym jeszcze stare dobre wahadłówki takie jak alga 2 ewentualnie mors 1 i 2 kiedyś przynęty numer jeden na Odrze rzucasz taka przynętę w nurt zamykasz kabłąk i czekasz a ona schodzi sobie w dołek możesz ją kłaść delikatnie podnosić łowić w opadzie itp. Dokładnie jak prawi Szpiegu, z tym, że ja używam oczywiście karlinek 18g a jak trzeba to i 22g-25g, wyniki potrafią zaskoczyć niejednego wyznawcę gum czy woblerów Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dorób do główki ster to schodzisz do dna bez problemów. Guma dostaje dodatkowe drgania głowy jak w woblerze. Stosuje to od wielu lat i uważam to za super patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ładnie schodzi Salmo Boxer BX7SDR oraz mój faworyt Bullhead BD6SDR lub BD8SDR To są prawdziwe deep runneryjeszcze minnow sdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Uważam podobnie jak Janusz Wałaszewski. Wahadłówka powinna mieć swój rozmiar, a nie rozmiarek. Powinna odpowiednio ważyć. Masę trzeba dobrać eksperymentalnie do warkocza, żeby on blachy nie wyrzucał na powierzchnię. Natomiast to czy szukać wąsala w warkoczu czy innym miejscu rzeki pozostawiam otwartym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MASTERCASTER
mam pytanko..chciałbym poszukać ryb przy dnie, w odrze w warkoczach. jakie polecilibyście przynęty? oczywiście nie gumy! dodam że najbardziej interesuje mnie połów sumów oraz sandaczy. dzięki za poradę:-)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi