Arbuzowski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Siema planuje zakup jeszcze jednego kreciolka do klenia/jazia i bolka na lekko max 15 G woblery. Myslalem nad shimano Stradic 2500-3000 RC GTM , Shimano Super 2500 Gtm-RB/RC , Shimano Exage 3000 MAtchowy przelozenie 6.01 i hamulec Walki. Myslicie ze w tej cenie jakiegos japonczyka dostane ? Lub Emblema ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mam Shimano Exage 3000 i powiem że nie jestem do końca zadowolony , podczas deszczu zaczął się zacinać. Na razie pomogło przesmarowanie ale nie wiem na jak długo , więc raczej poszukaj innego kręcioła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Emblem używany będzie. Stradic fg na przykład tez bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 W tych pieniążkach znajdziesz na pewno"czarnucha" lub stradica (tu może być trudniej w tej kwocie) z dragiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A wie cos ktos o Shimano Stradic 3000 Gtm-RC Z dragiem za 400 zl na allegro sa wystawione. Co prawda malezja ale niby nie wszystko z malezjii to gowno. A co do stradica FG szukalem na allegro to nie ma ani jednego rowniez na forum nic nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mam Shimano Exage 3000 i powiem że nie jestem do końca zadowolony , podczas deszczu zaczął się zacinać. Na razie pomogło przesmarowanie ale nie wiem na jak długo , więc raczej poszukaj innego kręcioła Podzielam zdanie kolegi na temat Exage, moim zdaniem nie jest to szczególnie trwała i dobra konstrukcja... ( kołowrotek mojego taty przy średnim obciążeniu dość szybko zaczął klekotać)W kasce którą zamierzasz przeznaczyć na zakup osobiście proponowałbym red arca.Stradic FD wydaje się byc chyba rozsądną propozycją. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Reda juz mam 10300 Poki co tragedii nie ma oprocz tego ze go zamoczylem delikatnie i cos tam chrobotac zaczelo to na gwar poszedl i po nowym roku odbieram . A teraz cos z szimanko bym chcial moze rozgladne sie za czarnuchem bo i tak sie nie spieszy a Shimano stradic 2500 FD to okolice 550+ a nie 400 Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Arbuzowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Red wymiata Myślę,że warto śledzić giełdę, często pojawiają się tam ciekawe propozycje w Twoim budżecie. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Kmicic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 na alledrogo jest aukcja super x 3000 gt super sprzęcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbuzowski Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 a ciezko takiego stradicka FG dostac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 dałem Tobie namiary na świetny kołowrót , po co tak sie napalasz na FG , masz coś osiągalnego tylko trzeba aukcji przypilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A w moim 3000FG jest podwojna jak i super x 2500 FG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 A ja bym polecił poszukać Emblema, pod Twoje wymagania rozmiar 2000 spokojnie wystarczy, zeszły sezon kilkaset godzin przy podobnych wymaganiach jak Twoje i maszynka ani na chwilę na rzece ze średnim uciągiem nie jęknęła, ogólnie znane cechy tej konstrukcji potwierdzam, w przedziale do ok 400-500 jeden z faworytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgadzam się z kolegami że Exage jest mierny. Polecam oczko wyżej czyli Super GT. Jedno łożysko mniej od Stradica a klasa ta sama. Sam mam trzy sztuki z serii RA w wielkościach 1500, 2500, 4000 i pracują nienagannie choć to Malezja i mają po 6 lat bez smarowania. Jeśli masz czas to trafisz na allegro bez problemu do 200 złotych. Jeśli wolisz nowy sprzęt z gwarancją to są od 350 złociszy z serii RC w wielkościach od 1500 do 4000 w tym wersje z szybszą przekładnią. Po trzy stówki są nowe Seido w wielkościach od 1000 do 3000. Jedno łożysko więcej od Stradica ale nie cieszą się zawrotną popularnością stąd cena niższa nawet od Super GT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Te nowe stradicki z tylnym hamulcem mają jedną wadę jak dla mnie. Nie potrafię ich rozebrać, potrzeba jakiegoś specjalnego narzędzia, którym można odkręcić taki pierścień i dopiero wtedy można go otworzyć. Kołowrotki z przednim hamulcem są jak najbardziej rozbieralne i nie ma problemu z konserwacją, którą przeprowadzam raz do roku. Co więcej, mam 3 Stradicki FI od 2008 i jakoś nie mogę się przyczepić, a chciałem bo chciałem mieć pretekst, żeby wymienić ... później mi przeszło i stwierdziłem, że będę miał więcej kasy na przynęty . Jeżeli dozbieranie 100zł nie będzie problemem, rozłożonym w czasie to ja bym tak zrobił. Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 To specjalne narzedzie nazywa sie no zapalka badz nawet wklad od dlugopisa.blokujesz ten pierscien no ma takie rowki i hamulec odkrecasz reka.ot cala filozofia .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) ... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 http://jerkbait.pl/topic/33276-sprzedam-nowe-ko%C5%82owrotki-shimano-super-2500-gt-rc-oraz-ryobi-zauber-1000/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Siema planuje zakup jeszcze jednego kreciolka do klenia/jazia i bolka na lekko max 15 G woblery. Myslalem nad shimano Stradic 2500-3000 RC GTM , Shimano Super 2500 Gtm-RB/RC , Shimano Exage 3000 MAtchowy przelozenie 6.01 i hamulec Walki. Myslicie ze w tej cenie jakiegos japonczyka dostane ? Lub Emblema ?Witam.Myślę że warto się zastanowić nad ROBI ZAUBER 1000 lub jego klon Red Arc i Blue Arc.Są to kołowrotki sprawdzone i w tej klasie lepsze od Shimano. Jakość ponadprzeciętna w stosunku do ceny. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 To specjalne narzedzie nazywa sie no zapalka badz nawet wklad od dlugopisa.blokujesz ten pierscien no ma takie rowki i hamulec odkrecasz reka.ot cala filozofia .pzdralbo mówimy o różnych rzeczach, albo nie potrafię sobie wyobrazić tego o czym piszesz. Ojciec ma Stradicka 4000 RB i poległem podczas rozbierania. Ten pierścień jest u mnie gładki i nie mam się do niego jak dobrać, a jak złapałbym czymś innym to zostawię ślady jakich zostawiać nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi