Memlacz Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Witam! Jestem na etapie wyboru kolowrotka do nowej wedeczki. Kręcioł ma wspólpracowac z Talonem 3,2m i c.w. 10-42g. Łowił będę tym zestawem na Wiśle z brzegu, głownie w nocy. Przynety jakie zamierzam obsługiwać to wolbery 7-11cm i gumy podobnej długości na lekkich główkach. Interesuje mnie raczej nowy sprzęt! Na ten cel chcę przeznaczyć +/- 1000zł. Może ktoś z formułowiczów korzysta z podobnego zestawu? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Kup kolego RYOBI Zauber CF 4000 i będziesz napewno zadowolony. Wydasz ok.400zł i masz kołowrotek do tyrania.Specjalnie pokazuję wersję CF ....dodatkowe łożysko (9szt.) i nie składana (odkręcana) rączka. Moim zdaniem nie warto więcej wydawać, gdyż ten spełni naprawdę Twoje potrzeby.....moim skromnym zdaniem. Waga 315g wyważy Ci ładnie ten długi kijek. Potem może kołowrotek RedArc , niezły lecz myślę , że delikatniejszy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memlacz Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Jest to jeden z kołowrotków ,które ogladałem i powiem szczerze, że to dość fajna propozycja. Sporo czytałem o tym kołowrotku. Jak nadmieniłeś 315g zrobi fajnie robotę z wywarzeniem kija, cen też jest bardzo atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Podpinam się do tematu. Ja kręciłem Robinsonem -quartz-pro-spin-2510 i niestety sezonu nie wytrzymał .. czy ktoś miał doswiadczenia z Mitchell 310 Pro-500FD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Podpinam się do tematu. Ja kręciłem Robinsonem -quartz-pro-spin-2510 i niestety sezonu nie wytrzymał .. czy ktoś miał doswiadczenia z Mitchell 310 Pro-500FD ? mój Ojciec przywiózł sobie z Francjii tego mitchella , miałem go nad Wisłą 2 razy, trzeci raz bałbym się go zabrać nie chcę się rozpisywać ale to porażka, po pierwsze dusi się i brak mu mocy , po drugie kabłąk jest zamocowany tak delikatnie że wyrwanie go to tylko kwestia czasu (zapewne krótkiego) , chodzi bardzo płynnie i gładko ale tylko na sucho przy 15g nawet niekoniecznie w silnym nurcie już słychać w nim wszystko.NIe jestem ekspertem w dziedzinie kołowrotków ale ja bym go nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Podpinam się do tematu. Ja kręciłem Robinsonem -quartz-pro-spin-2510 i niestety sezonu nie wytrzymał .. czy ktoś miał doswiadczenia z Mitchell 310 Pro-500FD ?Ale jakich przynęt używasz ? Wielkość, ile gram itd. RYOBI Zauber CF 4000 to dobry wybór na Wisłe znam wielu wedkarzy co urzywają i sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 jak za taką kasę to coś nowego.. np. stradic 4000 fj albo fd w okazyjnej cenie 600-650 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ale jakich przynęt używasz ? Wielkość, ile gram itd. RYOBI Zauber CF 4000 to dobry wybór na Wisłe znam wielu wedkarzy co urzywają i sobie chwalą. szukam czegoś do lekkich przynęt. na klenia, pstrąga. musi mieć gumowy lub piankowy uchwyt i być lekkim. na cięższe zostawiam robinsona którego mi serwis wymienił na nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Quantum Exo 15PTi bardzo lekka konstrukcja 170gr do lekkich przynęt. około 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 szukam czegoś do lekkich przynęt. na klenia, pstrąga. musi mieć gumowy lub piankowy uchwyt i być lekkim. na cięższe zostawiam robinsona którego mi serwis wymienił na nowego na allegro widzialem sephie 06` ponoc w idelanym stanie. Do 1000 zl nie ma nic lepszego pod Twoje zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 na lekko rarenium 2500 Ci4 spelni Twoje oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 tylko mój budżet to ok 300zł - 350zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 slav, a możesz mi powiedzieć dlaczego wpieprzasz się komuś w wątek, kto pyta o zupełnie inne rzeczy i kierujesz rozmowę w innym kierunku??? To jest co najmniej nieeleganckie. Twoje pstrągowe paprochy mają się nijak do kija 320cm i do 42g. Wracając do tematu to przy budżecie 1000zł poszukałbym jakiejś certaty - nie mam, ale kręciłem młynkiem kolegi - bardzo mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) tylko mój budżet to ok 300zł - 350zł Wybacz zbyt pobieznie przeczytalem caly watek.. to autor ma 1000 zl ale mniejsza juz o to;/To na Twoim miejscu zrezygnowalbym ze zbyteniej lekkosci i nowosci, a poszukal czegos starszego w daiwie np: jakis emblemik w rozmiarze 1500/2000/2500.. moze nawet by starczylo na fuego..? W shimano bym celowal w jakas ultegre, biomastera 98`-00` Tyle kasiory co chcesz przeznaczyc powinno wystarczyc na stan "mint" albo nawet nowy ) Ps. A autorowi polecam w takim ukladzie TP 4000HG 02` bez wzgledu na modul talona... przy tej dlugosci talona kreciol nie moze byc mniejszy ani lzejszy ;/ Edytowane 24 Grudnia 2013 przez blackabyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ps. A autorowi polecam w takim ukladzie TP 4000HG 02` bez wzgledu na modul talona... przy tej dlugosci talona kreciol nie moze byc mniejszy ani lzejszy ;/Podpinam się. Może być jeszcze TP FA, PG 02', Sustain FD, ale w wielkości 4000, nie mniejszej. Z daiwy warto założyć coś z emblemowych 3000/3500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Podpinam się. Może być jeszcze TP FA, PG 02', Sustain FD, ale w wielkości 4000, nie mniejszej. Z daiwy warto założyć coś z emblemowych 3000/3500.A przy budżecie autora, to i jakie turkowate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 slav, a możesz mi powiedzieć dlaczego wpieprzasz się komuś w wątek, kto pyta o zupełnie inne rzeczy i kierujesz rozmowę w innym kierunku??? To jest co najmniej nieeleganckie. Twoje pstrągowe paprochy mają się nijak do kija 320cm i do 42g. Wracając do tematu to przy budżecie 1000zł poszukałbym jakiejś certaty - nie mam, ale kręciłem młynkiem kolegi - bardzo mi się podobał.fakt, temat troche inny. dziękuję wszystkim za odpowiedzi w moim wątku i w oryginalnym zapytaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 @slav podpiął sieę pod temat kołowrotek do spinningu. Jaki temat takie posty. - na lekko weź sobie Shimano Exage, da radę. - na ciężko Penn Battle, Ryobi Zauber. Lepiej zajechać dwa tanie niż jeden drogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Hehe nawet nie wykorzystując pełnej kwoty można znaleźć ciekawsze pozycje od wspomnianego Zaubera Cf. Zresztą zastanawiam się czemu akurat wer. Cf skoro ustępuje trwałością klasycznemu Zauberowi. Przy tych przynętach młynek nie powinien dostawać takich przeciążen aby zastosować stwierdzenie " lepiej zajezdzic 2 tańsze niż 1 drogi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi