Skocz do zawartości

Odra koło Opola

bastek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko. Czy któryś z kolegów spinninguje na odrze od opola w stronę brzegu. Czy jest sens tam spinningować jeśli tak to na co można sie nastawić. Słyszałem że ze spinningiem na tym odcinku to nie ma czego szukać. A może mógłby ktoś polecić mi jakieś ciekawe miejscówki na odrze w województwie opolskim?

Pozdrawiam bastek

Nie wiem jak jest od Opola w stronę Brzegu, ale odcinek Kędzierzyn-Krapkowice oferuje wiele ciekawych miejscówek. Jest dużo główek, trafiają się opaski i wiele innych ciekawych miejsc. Z ryb można liczyć na szczupaki, klenie i jazie których jest naprawdę wiele, bolenie, oczywiście okonie oraz ładne sandacze i sumy.

Odra Kędzierzyn Koźle - Brzeg

Kędzierzyn Koźle na 2 moście 1 słynny warkocz który jest zawsze oblegany łowią tam bolki

Nigdy nie byłem powyżej Kędzierzyna podobno super miejsca

Krapkowice - brak główek jeśli są to sporadycznie i bardzo krótkie

mam 1 klateczkę gdzie właśnie w Krapkowicach pobiłem swój rekord w boleniu :mellow:

Krapkowice - Opole znajdzie się parę fajnych miejsc aczkolwiek to nie ta Odra którą lubię

Opole miasto - nigdy nie byłem

kanał Ulgi dość płytki lecz można połowić klenia , szczupaka no i przy filarach obwodnicy Bolenia i nie tylko

Opole - Popielów zaczyna Odra zmieniać swój charakter robi się coraz ciekawsza

Dobrodzień , Chróścice kilka fajnych główek warto

Popielów - Brzeg również jest kilka fajnych miejsc i dość bogato :mellow:

kanał Ulgi dość płytki lecz można połowić klenia , szczupaka no i przy filarach obwodnicy Bolenia i nie tylko

:mellow:

Spigot widać że w Opolu nie byłeś ;)

Po pierwsze to kanał Ulgi nie dochodzi do obwodnicy, chyba że chodziło Ci o filary na Odrze B)

Zaś rybostan kanału też raczej inaczej się przedstawia: jest bardzo dużo bolenia i to naprawde grubego, ogromna ilość jazia i klenia, niestety ze względu na charakter kanału( woda często stoi) ciężko się dobrać do tych ryb, ale czasami się udaje. B)

Oprócz tego jest dużo okonia, trafia się szczupak i sandacz,a nawet brzana.

:mellow:

Spigot widać że w Opolu nie byłeś ;)

Po pierwsze to kanał Ulgi nie dochodzi do obwodnicy, chyba że chodziło Ci o filary na Odrze B)

Zaś rybostan kanału też raczej inaczej się przedstawia: jest bardzo dużo bolenia i to naprawde grubego, ogromna ilość jazia i klenia, niestety ze względu na charakter kanału( woda często stoi) ciężko się dobrać do tych ryb, ale czasami się udaje. B)

Oprócz tego jest dużo okonia, trafia się szczupak i sandacz,a nawet brzana.

sie masz gaDza tak chodzi mi o filary o odcinek gdzie płynie wolno woda ale to faktycznie jest już nie kanał tylko normalnie Odra :D Byłem parę razy z Maćkiem ze sklepu SKALAR :mellow:

dzięki za sprostowanko

• 1 rok później...

Odra Kędzierzyn Koźle - Brzeg

Kędzierzyn Koźle na 2 moście 1 słynny warkocz który jest zawsze oblegany łowią tam bolki

Nigdy nie byłem powyżej Kędzierzyna podobno super miejsca

Krapkowice - brak główek jeśli są to sporadycznie i bardzo krótkie

mam 1 klateczkę gdzie właśnie w Krapkowicach pobiłem swój rekord w boleniu :mellow:

Krapkowice - Opole znajdzie się parę fajnych miejsc aczkolwiek to nie ta Odra którą lubię

Opole - Popielów zaczyna Odra zmieniać swój charakter robi się coraz ciekawsza

Dobrodzień , Chróścice kilka fajnych główek warto

Popielów - Brzeg również jest kilka fajnych miejsc i dość bogato :mellow:

No wlasnie, jezdzi ktos na odcinek Popielow-Brzeg??

• 8 lat później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • 1 rok później...

To, że na marinach są slipy to raczej sprawa oczywista. Chodzi o to, że dojedziemy na miejsce około 5 rano, chcemy zwodować się w okolicach kątów opolskich i nasze zwiedzanie wody zakończyć pod wieczór w Kędzierzynie Koźlu. Może być dziki slip, bo nie wiem, czy te marinowe będą o 5 rano dostępne.
Na dobrą sprawę to wystarczy nam w miarę łagodny zjazd do wody - będziemy wyciągać pustą przyczepę, a potem przyjedziemy po samochód bez łodzi.