Skocz do zawartości

Biegacze poszukiwani.

judo 1988

Rekomendowane odpowiedzi

Uznajmy, że autobus też ;) Ja pomykam regularnie dyszkę ale już dokładam do pieca i wydłużam kilometraż.Celem jest ultra maraton na ziemi greckiej i jego wygranie.Ale to za kilka lat dopiero...

Uważaj na Kenijczyków, oni 42km robią w takim tempie jak ja 3km, mój rekord to 21km

Ja tyż tylko narazie mam zwieszone bieganie przez ortopedę.

Siatkówka + biegałem 2-3 razy w tygodniu na czas 5 km.

Coś mój ortopeda pobonkuje że już na zawsze mam sobie wybić to z głowy no ale przecież lekarze się często mylą. 

Pozdro dla aktywnych fizycznie. 

Zazdroszcze tym co biegają lub robią coś innego regularnie. Mam takie zrywy(bieganie, rower), ale odpadam zanim sie dobrze rozgrzeje. Teraz znów jestem w "cyklu" tzn biegam od 3 tyg a dzis nie pobidgłem. Czyżby zbliżał sie kolejny koniec ? :-( Zeby biegac nie potrzeba nic a z drugiej strony jednak tak wiele :-(

Nie było mnie kilka godzina temat się prężnie rozwija,aż miło.Mój staż biegowy jest bardzo mały.Wszystko zaczęło się  końcem września tego roku.Postanowiłem biegać.Zima zapasem wobków nie będę cały czas klepał a aktywność fizyczna zawsze dostarczała mnóstwo energii i radości.Na początek krótkie przebieżki po 5-7 km w bazarowych trampkach za 15zł.Owe laczki oczywiście błyskawicznie się rozpadały.Zapodałem coś mocniejszego.Jakieś zwykłe adidasy za 60zł.Po w sumie 40 km nie nadawały się już do niczego.Mam do nich sentyment bo pobiegałem w nich jak na razie swoją życiówkę na 10km.Czas to 35 minut ,trasa mierzona.Żeby było ciekawiej był to mój 5 bieg(poprzednie 5 i 7km) Jak czytałem na necie barierę 40 minut łamią dopiero ludzie którzy biegają nawet kilka lat.Ja to zrobiłem po w sumie tygodniu biegania.W międzyczasie ostro edukowałem się czytając wszystko na temat ćwiczeń,sprzętu i całej reszty.Stanęło na tym żeby mieć porządne laczki.Mocno amortyzowane i te wszystkie cuda wianki o pronacji itp.Kupiłem sobie buty pewnej topowej japońskiej firmy dla biegaczy i zaczęły się schody.Prawy but notorycznie obcierał i tworzył paskudny odcisk na kostce.W ciągu dwóch miesięcy od nabycia owego obuwia zrobiłem marne 70km.Po każdym zagojeniu i zaizolowaniu plastrem dodatkowo miałem nadzieję , że będzie gitara.Koniec końców buty odłożyłem na półkę i teraz kupiłem sobie laczki minimalistyczne.Inna jakość biegania.But jest jak grubsza skarpetka(tak się go czuje) Plany biegowe na nowy sezon to oficjalne rozdziewiczenie w maratonie i oczywiście konsekwentne przygotowywanie się do wymarzonego Spartathlonu.Żeby było ciekawiej w przyszłym roku ta impreza jest rozgrywana dokładnie w moje urodziny.Oczywiście jeszcze tam się nie zamelduje.Po drodze trzeba spełnić kilka warunków i oczywiście solidnie trenować.Nie samymi rybami człowiek żyje.

Edytowane przez judo 1988

Stanęło na tym żeby mieć porządne laczki.Mocno amortyzowane i te wszystkie cuda wianki o pronacji itp.Kupiłem sobie buty pewnej topowej japońskiej firmy dla biegaczy i zaczęły się schody.Prawy but notorycznie obcierał i tworzył paskudny odcisk na kostce.W ciągu dwóch miesięcy od nabycia owego obuwia zrobiłem marne 70km.Po każdym zagojeniu i zaizolowaniu plastrem dodatkowo miałem nadzieję , że będzie gitara.Koniec końców buty odłożyłem na półkę i teraz kupiłem sobie laczki minimalistyczne.Inna jakość biegania.But jest jak grubsza skarpetka(tak się go czuje)

Prawdopodobnie gdybyś kupował buty w profesjonalnym sklepie dla biegaczy, to obcierki byś nie doznał. Bylem w takim jednym ze sklepów w Wa-wie i jestem zadowolony, wcześniej biegałem w zwykłych adidasach z niską podeszwą to bieganie zakończyło się bólem w kostce i kolanie.