thibar Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 A jakieś zależności są widoczne??? Bo ja nie widzę. Szynka i wędka elektryczna?? Chyba że świniaka na wędkę elektryczną. A aaaaa tera kumam. Ale aż tak daleko nie wpadłem na to.to forum wędkarskie także nie dziw się że tak Cie odebrałem... a wiec chodzi o szynkę i boczek.. zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Mariuszu w pierwszym poście pisałem, że ryb wędzić nie będę. To tylko ochota zjeść wędlinkę dymem pachnącą a nie syf ze sklepu. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez rózgaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Kto sam wędzi ma codziennie święta Zdjęcie niestety z telefonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 O kurka! Idę na złodziejkę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Drobnostka w sumie, ale potrawy wędzone w wymierny sposób przyczyniają się do zwiększenia zachorowań na raka trzustki/żołądka. Ale to w sumie taki drobiazg biorąc pod uwagę słabą uleczalność tych nowotworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 czyli w sklepach samo zdrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Ja se ne boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 nie ma obawy lepsze w domu uwędzone niż bejcowane z mięsnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie ma to znaczenia, czy uwędzone w domu, czy gdziekolwiek indziej, substancje z palonego drewna wydzielają się te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie ma to znaczenia, czy uwędzone w domu, czy gdziekolwiek indziej, substancje z palonego drewna wydzielają się te same.@francisco : substancje z palonego drewna byc może są te same, ale na pewno inne niż nastrzykiwane bejcą o aromacie "wędzonego mięsa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie ma to znaczenia, czy uwędzone w domu, czy gdziekolwiek indziej, substancje z palonego drewna wydzielają się te same.Dym mało który jest zdrowy ale w zakładach mięsnych do wędzenia dymu się nie używa tylko płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ja już doszedłem do wniosku, że przez szeroko rozwiniętą konkurencję wszystko jedno w jakiej branży produkt z roku na rok staje się uboższy.Dlatego najrozsądniej będzie wrócić do korzeni jakie nasi dziadkowie i pradziadkowie uznawali za swoisty standard. Ogródek, kurki, świnka, może i jakaś koza lub krowa, kilka drzew owocowych i czego chcieć więcej.Wiem co jem, wiem co mnie czeka w przyszłości. Znajomy, który wracał ze mną kilka dni temu z ryb był tak wygłodniały, że tak dla jaj kupiłem mu w MC DONALD, pięć hamburgerów i jeszcze jakieś inne wynalazki. Kończąc 3-ciego był już tak napchany, że pewnie siedział już na pierwszym, którego zjadł, jednak pod moimi "naciskami" zjadł kolejne.... .Wczoraj jak wracaliśmy z ryb zaproponowałem mu, że znowu postawię mu "małe" co nieco na MC DONALD, odpowiedź była krótka ale treściwa :lol:"Daj spokój jak się po ostatnim rozesrałem to w całym domu unosił się smród z przetrawionego "jedzenia" z MC DONALDA" .. :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Mam wędzarnię!! Też najpierw naczytałem się na necie, skonfrontowałem ze swoim doświadczeniem beczkowym i wykombinowałem. 120x120x140 cm, tunel 120-150 cm, kryte palenisko. Chciałem zrobić z desek bukowych NIEIMPREGNOWANYCH gr. 5 cm ale koszty materiału w tartaku przekroczyły 1000 zetów Zszedłem z grubości desek do 2,5 cm do tego kantówki i wyszło 400 zł. Cegły szamotki na palenisko i się wędzi. Termometr - rzecz obowiązkowa. Przy pierwszym teście wędzarni w temp. zewnętrznej -15 stopni po 10 minutach w wędzarni miałem 110 stopni. Teraz bez problemu utrzymuję 40-60 stopni a wędlinki mniammmm...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wędzone wędliny... Mniam...Unijni prawodawcy tak bardzo przejęli się naszym zdrowiem, że wprowadzili specjalne, niezwykle restrykcyjne normy na zawartość substancji smolistych w naszych potrawach. Dzięki ci Unio za dbanie o me zdrowie i gusta. Nastrzykiwanie wyrobów wodą z chemią jest dozwolone, tradycyjnie wędzenie już nie. Ciekawe, co z oscypkiem?Bez przydomowej wędzarni już niedługo większość unioeuropy zapomni, jak smakują prawdziwe wędzonki. I bardzo dobrze. MC DONALD zaprasza http://biznes.onet.pl/koniec-wedzonych-wedlin,18490,5595669,1,prasa-detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Wędzone wędliny... Mniam...Unijni prawodawcy tak bardzo przejęli się naszym zdrowiem, że wprowadzili specjalne, niezwykle restrykcyjne normy na zawartość substancji smolistych w naszych potrawach. Dzięki ci Unio za dbanie o me zdrowie i gusta. Nastrzykiwanie wyrobów wodą z chemią jest dozwolone, tradycyjnie wędzenie już nie. Ciekawe, co z oscypkiem?Bez przydomowej wędzarni już niedługo większość unioeuropy zapomni, jak smakują prawdziwe wędzonki. I bardzo dobrze. MC DONALD zaprasza http://biznes.onet.pl/koniec-wedzonych-wedlin,18490,5595669,1,prasa-detali dlatego do póki będzie można kupić mięcho to będę produkował takie rzeczy sam [/img] [/img] Edytowane 30 Grudnia 2013 przez MIGOTKA 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ale MIGOTKA narobiłeś mi smaka, patrząc na te fotki mało nie pożarłem ekranu mojego kompa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 To prawda- Marek nieźle przyszalałeś z tymi fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Co ja mogę powiedzieć?Chyba jedno. Psieprasiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi