Skocz do zawartości

Kij do brodzenia (Wading staff )

kardi

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam Jaxona i kijek można polecić z czystym sumieniem ale kabura jest kordurowa i kij po złożeniu w niej się przemieszcza (nie siedzi ciasno). Mam zamiar uszyć sobie kaburę z neoprenu. Scierra jest w neoprenowym pokrowcu i teraz kupiłbym Scierre

• Like 1

• 7 miesięcy temu...

Witam.

Proszę o pomoc w naprawie "kijka do brodzenia".

Używam już od ok. 8-9 lat i guma rozciągnęla się i kijek nie składa się dokładnie

Gdy był nowy ,to mozna było odkręcić końcówkę stalową.Zaznaczone czerwonym krzyżykiem.

Nie chcę na siłe nic rozkręcać, bo mogę uszkodzić "trzecią nogę" ;) .Jest bardzo przydatny, 

Prawdopodobnie guma zawiązana jest od strony rękojeści.Czerwony krzyżyk.

Pomoc może byc na pw.,żeby nie zaśmiecać wątku.

Kłaniam się Marian.

post-51629-0-66245100-1511185809_thumb.jpg

Witam.

Proszę o pomoc w naprawie "kijka do brodzenia".

Używam już od ok. 8-9 lat i guma rozciągnęla się i kijek nie składa się dokładnie

Gdy był nowy ,to mozna było odkręcić końcówkę stalową.Zaznaczone czerwonym krzyżykiem.

Nie chcę na siłe nic rozkręcać, bo mogę uszkodzić "trzecią nogę" ;) .Jest bardzo przydatny, 

Prawdopodobnie guma zawiązana jest od strony rękojeści.Czerwony krzyżyk.

Pomoc może byc na pw.,żeby nie zaśmiecać wątku.

Kłaniam się Marian.

Witam.

Problem rozwiazany :D  :good:

Kłaniam się Marian.

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Kotleta odgrzeję i się pochwalę nowym nabytkiem z Ali . Węglowy , bardzo lekki ( 180g) , wymagał niewielkiej interwencji na dzień dobry ( trzeba było podkleić sworzeń blokujący ) . Akurat końcówka sezonu pstrągowego w UK i mam urlop  :D  W poniedziałek rozdziewiczę ten kij i zobaczymy co to warte  ;)

post-50013-0-09818400-1569082576_thumb.jpg

• 4 lata później...

Hej,

Prosze o rekomendacje kolegów dot. dobrego/niezawodnego kija do brodzenia - potrzebuje kupić nowy.

Moje doświadczenia:

1. Kij od Vision Carbon - używałem trochę - zostałem pośrodku silnego nurtu rzeki bez kija bo niespodzianie odpadła od niego dolna część ze szpikulecem - masakra ;( - odradzam ten kij,

ten model: https://bogdangawlik.pl/product-pol-21600-Vision-Carbon-Wading-Staff.html?query_id=1

2. kij scierra - rurkowy - niby działa ale ma dwie wady: - mocno wibruje w silnym nurcie (podejrzewam że to straszy ryby), trudno sie go składa do pochwy po brodzeniu / części sie zakleszczają mocno (teraz już całkiem nie mogę ich rozłżczyć)

Chyba ten model (dawno kupowałem): https://bogdangawlik.pl/product-pol-17217-Scierra-Wading-Stick.html

Czy coś zaproponujecie godnego uwagi?

Witam.

Para kijków trekingowych z marketu.

Polecam z czystym sumieniem - używam takich ósmy sezon.

Kompletnie nie żal jak coś z nich odpadnie, jak się zużyją (bo się zużywają po prostu), jak się złamią zakleszczone w kamieniach czy jak się na nie nadepnie lub usiądzie niechcący.

Koszt 50-70 zł za parę, droższych nie ma sensu.

Pozdrawiam.

• Like 2

Ja używam trekkingowe fizan compact. Po złożeniu są bardzo krótkie i kekkie. Segmenty blokują się na zakręcanie.

Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka

.

Witam.

Para kijków trekingowych z marketu.

Polecam z czystym sumieniem - używam takich ósmy sezon.

Kompletnie nie żal jak coś z nich odpadnie, jak się zużyją (bo się zużywają po prostu), jak się złamią zakleszczone w kamieniach czy jak się na nie nadepnie lub usiądzie niechcący.

Koszt 50-70 zł za parę, droższych nie ma sensu.

Pozdrawiam.

:) Też taki używam .  :)

• 1 rok później...