fario1969 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Też mam Jaxona. na Dunajcu dawał radę bez problemu (ważę ........ do dobra 90 kg) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Też mam Jaxona i kijek można polecić z czystym sumieniem ale kabura jest kordurowa i kij po złożeniu w niej się przemieszcza (nie siedzi ciasno). Mam zamiar uszyć sobie kaburę z neoprenu. Scierra jest w neoprenowym pokrowcu i teraz kupiłbym Scierre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam.Proszę o pomoc w naprawie "kijka do brodzenia".Używam już od ok. 8-9 lat i guma rozciągnęla się i kijek nie składa się dokładnieGdy był nowy ,to mozna było odkręcić końcówkę stalową.Zaznaczone czerwonym krzyżykiem.Nie chcę na siłe nic rozkręcać, bo mogę uszkodzić "trzecią nogę" .Jest bardzo przydatny, Prawdopodobnie guma zawiązana jest od strony rękojeści.Czerwony krzyżyk.Pomoc może byc na pw.,żeby nie zaśmiecać wątku.Kłaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tondromski Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Ja mam skladana scierre , i powiem ze jest wporzadku, choc przy rozkladaniu trzeba uwazac, zeby sobie rak nie pokaleczyc bo czasami potrafi sie bardzo szybko sam rozlozyc Edytowane 21 Listopada 2017 przez tondromski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam.Proszę o pomoc w naprawie "kijka do brodzenia".Używam już od ok. 8-9 lat i guma rozciągnęla się i kijek nie składa się dokładnieGdy był nowy ,to mozna było odkręcić końcówkę stalową.Zaznaczone czerwonym krzyżykiem.Nie chcę na siłe nic rozkręcać, bo mogę uszkodzić "trzecią nogę" .Jest bardzo przydatny, Prawdopodobnie guma zawiązana jest od strony rękojeści.Czerwony krzyżyk.Pomoc może byc na pw.,żeby nie zaśmiecać wątku.Kłaniam się Marian.Witam.Problem rozwiazany Kłaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja mam Jaxona. Na razie tydzień w mocno kamienistym, szwedzkim Bałtyku. Działa bez zarzutu i mogę swój trzycyfrowy "ciałokształt" bezpiecznie na nim oprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Kotleta odgrzeję i się pochwalę nowym nabytkiem z Ali . Węglowy , bardzo lekki ( 180g) , wymagał niewielkiej interwencji na dzień dobry ( trzeba było podkleić sworzeń blokujący ) . Akurat końcówka sezonu pstrągowego w UK i mam urlop W poniedziałek rozdziewiczę ten kij i zobaczymy co to warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Hej, Prosze o rekomendacje kolegów dot. dobrego/niezawodnego kija do brodzenia - potrzebuje kupić nowy. Moje doświadczenia:1. Kij od Vision Carbon - używałem trochę - zostałem pośrodku silnego nurtu rzeki bez kija bo niespodzianie odpadła od niego dolna część ze szpikulecem - masakra ;( - odradzam ten kij,ten model: https://bogdangawlik.pl/product-pol-21600-Vision-Carbon-Wading-Staff.html?query_id=1 2. kij scierra - rurkowy - niby działa ale ma dwie wady: - mocno wibruje w silnym nurcie (podejrzewam że to straszy ryby), trudno sie go składa do pochwy po brodzeniu / części sie zakleszczają mocno (teraz już całkiem nie mogę ich rozłżczyć)Chyba ten model (dawno kupowałem): https://bogdangawlik.pl/product-pol-17217-Scierra-Wading-Stick.html Czy coś zaproponujecie godnego uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Streetart90 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Ja używam trekkingowe fizan compact. Po złożeniu są bardzo krótkie i kekkie. Segmenty blokują się na zakręcanie. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Witam.Para kijków trekingowych z marketu.Polecam z czystym sumieniem - używam takich ósmy sezon.Kompletnie nie żal jak coś z nich odpadnie, jak się zużyją (bo się zużywają po prostu), jak się złamią zakleszczone w kamieniach czy jak się na nie nadepnie lub usiądzie niechcący.Koszt 50-70 zł za parę, droższych nie ma sensu.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Ja używam trekkingowe fizan compact. Po złożeniu są bardzo krótkie i kekkie. Segmenty blokują się na zakręcanie. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka. Witam.Para kijków trekingowych z marketu.Polecam z czystym sumieniem - używam takich ósmy sezon.Kompletnie nie żal jak coś z nich odpadnie, jak się zużyją (bo się zużywają po prostu), jak się złamią zakleszczone w kamieniach czy jak się na nie nadepnie lub usiądzie niechcący.Koszt 50-70 zł za parę, droższych nie ma sensu.Pozdrawiam. Też taki używam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 https://jerkbait.pl/topic/33145-kij-do-brodzenia-wading-staff/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Chyba podejmę próbę z tymi trekingowymi - kupowany dedykowany/ drogi kijek Visiona znowu mnie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Chyba podejmę próbę z tymi trekingowymi - kupowany dedykowany/ drogi kijek Visiona znowu mnie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi