Skocz do zawartości

Kołowrotek Shimano Aernos - opinie

aczarny

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak pisze wyżej  Kunasza63, odpuść sobie aernosa, juz bym wolał kupic nexawe o polowę tańszy i prawie to samo poza wyglądem a jak nie masz parcia na siemano to polecam spro red arc, zaubera- takie młynki z napisem shimano zaczynaja sie od500-600pln

A i jeszcze super gt ra (niby zaprzeczenie mojego poprzedniego posta ale calkiem o nim zapomnialem) kupilem używany poprzedni wlasciciel wcale nie oszczędzam u mnie robi jako zapas ale byly czasy co mocno dostawal po dupie oprócz luzu na korbce niema sie do czego przyczepic. To jest udana konstrukcja jak za te pieniądze jak chcesz koniecznie shimano. PS ślicznie uklada cienki zylki plecionki

Edytowane przez Kunasz63

Czy aernos to przemalowana catana :)tego nie wiem,ale na tanich shimano naprawdę już wielu się nacięło.Czego jestem pewien to to,że Red Arc lub Zauber na bank będzie lepszym wyborem,mam obydwa,miałem i tanie shimano(Exage) i radzę aernosa sobie odpuścić.

ja posiadam aernosa 1000 i jestem zadowolony - na lekkie łowy wystarcza mimo, że malezja

mam też red arc, swoje nałowił, ale też ma swoje wady
wszystko zależy jak się trafi z modelem (nawet red arc troche zszedł na psy, jeśli chodzi o aktualne modele)
PS: dot red arc - jak byś się zdecydował to szukaj modelu z gwarancją na dwa lata, bo są tańsze z roczną gwarancją - kolegi ojciec miał przypadek, że pękła korbka a gwarancja była na rok niestety

@slav - w red arc'u masz też neoprenową nakładkę na rączke - ja ich nie używam i mnie się dobrze kręci "gołą" korbą

Edytowane przez ROOS

• 1 rok później...

Cześć! Ostatnio przeglądałem to forum i znalazłem jeden temat o tym kręciołku : Shimano Aernos 3000 FA. Ma go ktoś? Chodzi mi o wrażenia.

tak mam własnie jego i powiem Ci że hmmmm, no nie jest to Japonia. Sezon użytkowania i jakieś stuki puki w środku, kreci dalej w miarę fajnie ale pod obciążeniem już gorzej ogólnie nie polecam 

Mam 2 szt, ale  w wielkości 1000 i jak za tą kasę, to przyzwoicie sprawdzają się pod uul-ami. Miałem też w/w ale, w porę się go pozbyłem, bo pod główkami powyżej 15g zaczynał "cierpieć". I chyba zrobiłem błąd, bo kolega który go nabył, swobodnie użytkuje kołowrotek przy delikatnej kleniówce, i bardzo sobie chwali.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...