admin Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 ten facet musi byc bardzo nerwowy typ, ze ciagle smazy faje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Rognis, model jak model ale ten model to jeszcze ciągnie ryby i to zobacz jakie! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jaculek Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Tak, Tomek ma atut w postaci modela. Ale ten model jest jak najbardziej przekupny Na maj to ja zapłaciłem abonament i to mi będzie ów model pozował do zdjęć A przypominam, że konkurs na zdjęcie bolenia rozpoczynam się właśnie od maja. Już pozamiatałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Jacus zapomnij , mam jeszcze innego Asa w rekawie zabieraj sobie Adama... Ha ! ja wygralem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jaculek Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 @TomekWyczuwam jakiś podstęp Muszę się lepiej zorientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Orientuj sie ile chcesz nic to Ci nie da , ja podszedlem do tematu metodycznie , sprawdzilem potrzeby i oczekiwania potencjalnego widza i dam mu to czego oczekuje .... ha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zewu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 @tomek_w Zdjęcie 'dla podgrzania atmosfery'- fenomenalne Nawet nie razi ta wylewająca się z kadru woda. Miodzio Reszta zdjęć też bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Andrzej L.,tomek_w,Jaculek. Muszę przyznać że powoli zaczynaliście mnie wpędzać w kompleksy.Zdjęcia pięknych potoków i lipieni wzbudzały we mnie nie zdrowe odczucia.Ja,taki pies na kropki,ostatni raz dotykałem rybę, jeszcze przed tymi syberyjskimi mrozami.Ukojenie mojej duszy przyniosła lektura ostatniego nr.WŚ.Cztając posty na forum,zastanawiałem się jakim cudem istnieje gdzieś w polsce woda,która obdarowuje tak pięknie.Choć sam preferuję łowienie w rzekach dzikich,to z pewnością nie oprę się pokusie i już na ferie wiosenne zamelduję się nad Kwisą.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jaculek Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Heniutek, my tylko chwalimy się udanymi wyprawami Pomiędzy nimi jest sporo białych plam. Kwisa jest piekielnie trudna - są w niej ryby, ale trzeba bywać nad wodą, aby w końcu na coś trafić. Na przykład od początku roku świetnie brały lipienie, z pstrągami było krucho. I gdy w ubiegłym tygodniu Tomek pojechał właśnie na lipienie, świetnie brały potokowce <_< A ja - jak na złość - jechać nie mogłem. Pewnie na drugą taką okazję połowienia potokowców, będę musiał długo poczekać <_< Ale jak będziesz się do nas wybierał, daj znać, to szepnę Ci, gdzie jechać O ile przyrzekniesz, że nie wyłowisz wszystkich ryb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Wszystkich na pewno nie wylowi. Widzialem worek heniutka. WIecej niz 25 kilo nie wejdzie No chyba ze od razu będzie filetował, wtedy to inna baja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michumm Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Filetował? U Nas na jeziorze, jak bierze sandacz, to ludzie nie filetuja, tylko obieraja i przepuszczają przez maszynke do mielenia mięsa . Ja juz poprostu nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Jaculku,bez obaw,zabieram co najwyżej dwa <_<,ale narazie potrenuję na moich ciurkach,to taki poligon gdzie woda tylko podwyższona przekracza 1m.głębokości. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Zastanawiam sie kiedy moja pierwsza tu sie zamelduje . Caly srodek zimy pogoda niezla ale niestety pracowalem w weekendy . Raz udalo mi sie wyrwac to jeziorko jednak zamarzniete . Teraz jak robota troche siadla i weekendy juz domowe to na dworze tzw. pizdziawa . Najsmiesniejsze jest to ze przez caly tydzien aura robi wrazenie przyjaznej zeby na sob-niedz. zaskoczyc niespodzianka . W piatek nadszedl z Kanady suchy mroz ktory z wiatrem stal sie zagrozeniem dla wszystkich istot zywych . W Minnesocie pokazywali cos ponad -30 Farenchaita , ile to Celsjusza ? ...nie mam przed soba przelicznika .Moje szczuple w Kanadzie to chyba pod metrem lodu ...biedzaczki . Ten mroz nad Illinois byl slabszy ale tylko o kilka stopni od rekordu z 1936roku . Dziwne i ujemne jest to ze nie ma zadnych opadow sniegu wiec nie ma poduchy ktora by chronila przed zabojczym zimnem . Cale szczescie ze to nieszczescie juz dzis slabnie . Moj wyjazd na pstragi jest na 19 marca przesuniety , musze do tego czasu pocwiczyc tym smiesznym lekkim zestawikiem o ktory pytalem , zeby potem moc popatrzec Wam w oczy z usmiechem na pysku . Co by tu jeszcze ...aha .. analiza przynet , sprzetu , zeby go maksymalnie ograniczyc na najwazniejszy wyjazd ...to sie klaruje . Czasu duzo bo to bedzie wrzesien a to jeszcze daleko jerry wedkujacy na komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 W Minnesocie pokazywali cos ponad -30 Farenchaita , ile to Celsjusza ? ...nie mam przed soba przelicznika Wedle moich danych -30*F to -34,44*C Cieplutko Trzymam kciuki żeby w marcu wszystko się powiodło.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 O cholerka zapomnialem . Tobie Phala moge sie pochwalic czterema rybkami w akwarium . Nie mam pojecia jak sie nazywaja , sa bajecznie kolorowe bo to jest slonowodne akwarium . Synowie sie nim zajmuja , ja tylko pocieszam oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 To fantastycznie. Niech rosną sobie w zdrowiu ku radości i zadowoleniu opiekunów. Gdyby nie akwaria to bym chyba nie wyrobił przez tą zimę. Tak to nigdy nie tracę kontaktu z rybciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Jest jeszcze shrimp [ nazwalem go jerry ] i dwa craby . ja to bym wolal akwarium z okoniami . Te slone to wymaga super pielegnacji i koszta rosna ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Kiedyś trzymałem u siebie kiełbia razem z tropikalnymi rybkami. Mało wtedy wiedziałem o tym jak powinno się chodować ryby. Ale on był twardy. Mimo zbyt wysokiej temperatury żył o ile pamiętam chyba 6 lat i czuł sie nieźle. Dopiero któregoś lata było tak gorąco że nie wytrzymał i odszedł do krainy wiecznej szczęśliwości. Moim wielkim marzeniem jest założenie wielkiego akwa z rybami krajowymi ale to opowieść na inną okazję... A przy okazji to w sklepie wędkarskim koło spójni jest akwarium w którym pływa szczupak, okoń i chyba płotka. Trochę im tam ciasno ale zbiornik napewno robi wrażenie na klientach.P.S. Przepraszam za post troche nie w temacie Już więcej nie będę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KOMANCZ Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Co prawda nie moja ryba....... ale Jakubka.Jakubek złapał oczywiście na woblera Jerrego ! szczupaka 96 cm i 75cm... zaznaczam w Świnoujsćiu okres ochronny zaczyna się 1 marca i trwa do 15 maja ! ...... Ja nie miałem szczęśćia ale zniszczyłem sieć z utopionymi ptakami. Jakubek o mało co by się porzygał ... a ja chciałem dorwać woblera od Jurka i byłem zdesperowany. Nie wiem czy pisać relacje .. bo obawiam się, zemoże byćto żle zrozumiane, zęw lutym Komancze łapiąszczupaki.! Zaznaczam wszystkie zostały uwolnione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 nic tylko pogratulować. zaczać rok od czegoś takiego.. ehhhh a ja od 2 miesiecy bez ryby na koncu wedki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukomat Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 brawo, tak trzymac, Komancz pisz relacje no i daj oczywiscie jakies fotki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Gratuluję. Coś czuję że w tym roku często będziemy słyszeć o potworach z zalewu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 shad Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 @KOMANCZ Ty sie nie zastanawiaj tylko pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Pisz Wodzu.U mnie tez sie lapie teraz szczupaki.Wczoraj chlopaki drapneli takiego pod metr i dwa po 70 kilka.Blisko ujscia Tame do Trentu. Wszystko gra kiedy sie wypuszcza.Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Ostatnie w pierwszej w tym sezonie ... Tym razem ja tylko zrobilem zdjecie , rybka jest Pana Adama to jego najwieksza 48cm... zdjecie sprzed 5 godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
76
48
47
31
Popularne dni
5 Kwi
37
20 Mar
30