admin Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 No ok, czekam Baloo, puść pary PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jaculek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Gratuluję udanych połowów. I jeszcze się odryzę Oj, zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Tomek, mam do Ciebie propozycję szczegóły na priv'a. Ale te zdjecia są fajne ... o rany! Od rana działa dobrze, aż za dobrze na ogólne samopoczucie. A tak przy okazji ten łabędź (na szczeście bez ptasiej) troszkę byl mało dowartościowany skoro tak brutalnie wszedł w kadr. Jaculek, boję się myśleć co teraz będzie. Pamiętaj trzeba przebić!!! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Remku, jeszcze nie mogę... Jak skumam o co chodzi z tymi gumeczkami to napiszę. Póki co się ucze i uwagi zostawiam sobie do analizy. )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Osz, Ty Baloo .... Ok, rozumiem i czekam ... Piwerwsze info mam. Kombinujecie coś z gumkami ... oj Panowie ... uważajcie tylko (żartuję oczywiście). Pozdrawiam wszystkich Remek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Wygląda to banalnie. Tylko problem polega na tym, że jeden koleś rzucza i łowi, a dwóch obok rzuca, urywa, wiąże nowe, i urywa itd, itp, a ryby łowi wciąz ten jeden. Gdzieś musi tkwić szkopuł i muszę go znaleźć. Choć Adam ostatnio złowił, więc może to tylko kwestia bycia nad wodą i odrobiny szczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Smaczek Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 @Andzrej- przyznaj się że tego (ślicznego) pstrąga wyjął ten biały stworek z głową schowaną pod wodę .Pozdrawiam. Smaczek.PS. Oczywiście piszę tak przez zazdrość bo ja niestety na weekend nie mogłem się pouganiać za kropkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam wszystkich pierwszy raz udzielam się na Jerkbait.I ja chciałbym się pochwalić swoją pierwszą rybą w tym roku a jest nią 55 cm troć o wadze 1,5 kg, muszę dodać, że jest to moja pierwsza troć złowiona na pierwszej trociowej wyprawie, chyba w piątym rzucie. Miejscem połowu była Ina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Witaj wśród nas.Gratuluję ryby. To się nazywa dobrze rozpocząć przygodę z trociami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 @Andrzej, @Tomek, gratuluję przepięknych pstrągów. @Tomek, zdjęcia rewelacja! Bardzo rzadko można zobaczyć tak wspaniale zrobione fotki wędkarskie. @Artech, witaj na naszym forum.Ładna ryba. Gratuluję pierwszej trotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Niektórzy to mają farta.. Gratulacje oczywiście i witaj na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Witaj,Bardzo się cieszę, że do nas dołączyłeś i bardzo się cieszę, że zaliczyłeś już pierwszą swoją tegoroczną rybę i to jeszcze w takich okolicznościach! Gratulacje serdeczne. Zapraszam do wspólnych rozmów na jerkbait.pl. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Ja tylko dodam, że kolega Artech pojechał tam pierwszy raz. Podobnie jak chyba jego wspoltowarzysz. Pojechali z polecnenia pewnego gościa (sic!). O wystawieniu miejscówki to już nawet nie wspomne To mekka okolicznych kropkozapaleńców tak czy owak nic tylko pogratulować. Ja za trotka jezdze juz trzy lata i ciagle jestem dziewiczy Kolega mial farta... nie ma co... chyba lepiej bedzie jak przestane wystwiać znajomym miejscowki i sam na nie zaczne jeździć <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Dzięki panowie za miłe przyjęcie Mifek, prawdopodobnie w sobotę wybierzemy się z Ziutą na Regę a mam jeszcze jedno wolne miejsce w samochodzie, więc jak nie masz innych planów to zapraszam Ps. mój nowy nr kom. podam ci na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Artech chetnie bym sie przylaczyl ale mam juzinne plany na weekend a moze to Wy sie od mnie przylaczycie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Mam, hura!!! <_< Jest pierwszy w sezonie. Już się bałęm, że przez nogę zima się skończy, a ja kropek w ręku nie będę trzymał. Wielki nie jest, raptem 36 cm, ale co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 5 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Mateusz, Serdeczne gratulacje! Mówisz 36 i wielki nie jest ??? Stary, ja jak złowię 36 cm to chyba pod niebo podskoczę. Ja w tym roku mam jeszcze kompletne ZERO. Trzeci wyjazd, co prawda bardzo krótki ale pstrągów w rzeczce nie widać ... Mazowsze puste Gratuluję serdecznie. Przy okazji bardzo ładne zdjęcie. Poznaję równiez przynętę ... ostatnio bardzo charakterystyczna, zarówno typ jak i kolor Pozdrawiam serdecznieRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 @Mateo, gratuluję pierwszej rybki nowego sezonu! Ładne zdjęcie.Ja jeszcze na swoją pierwszą muszę poczekać bo kropki na mazowszu jakoś w tym roku nie chcą współpracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Mateusz zdrajco! wczoraj nam płoszyłeś , a dzisiaj sam sobie łowisz... , juz wiesz o co chodzi z gumkami Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Tomku, jak pstrągi stoją w jakiś rurach, to choćbym bardzo się starał, nie byłbym w stanie ich sploszyć <_< Natomiast fakt faktem, że to mój pierwszy pstrążek na gumkę. Do tej pory było tak, że jak rybgy brały to udawało mi się dotrzymać kroku (blaszkami i woblerkami) naszej wrocławskiej ekipie używającej gumek. Natomiast gdy ryby nie brały, to Mistrzowie byli nie do pobicia. Czy wiem o co chodzi?!? W teori tak. Po 10 chyba dopiero stwierdzę, że zaskoczyłem i w praktyce. Długo obawiałem się, że nie wyczuwam brań. Po prostu ich nie miałem. Ten tak przylutował, że nie miałem wątpliwości czy to kolejny kamień, czy ryba... Gernalnie w łykend woda dała d...y! Nie dość że czysta i można było liczyć kamyczki na dnie, to do tego niska - zarówno na Kwisie i Bobrze. Także niestety tylko jeden pstragal na pocieszenie... YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Lipiński Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Sobotni pstrąg z rury. Po przejściu 6 chłopa na Kwisie ryby chowały się gdzie popadnie. Zdjęcie ze statywu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Andrew, to że dopadłeś go w dniu, gdzie 6 ludzików nie miało najmniejszego kontaktu z rybą to jedno. Drugie to fakt, że normalny ludek nie rzuciłby w życiu przynęty do rury Przynajmniej ja bym na to nie wpadł. Na wlew owszem, na ujście rury także... Ale żeby wpuszczać wobka do środka... YO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 inna sprawa, to kto normalny taszczy ze sobą na rybach (do tego na dzikich pstrągowych rzeczkach) statyw... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Lipiński Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Mateusz gratulacje pierwszego pstrąga w sezonie. Ja zawsze noszę statyw.Aparat,lampa i statyw zajmują mi 90% rzeczy które zabieram na ryby .Lecz dzięki temu sesja zdjęciowa trwa ok.1-2min.Rybka w tym czasie pływa sobie w wodzie.Ja ustawiam sprzęt wstępnie kadruję itp. a potem ostrożnie biorę ją i szybko dzięki pilotowi robię kilka fotek.Ryba w dobrej kondycji wraca do wody a ja mam fajne fotki... Czasem jeszcze noszę kij w kształcie podpórki gdyż często ciężko znaleźć coś w okolicy.I jedyny mankament tego zestawu-to waga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
76
48
47
31
Popularne dni
5 Kwi
37
20 Mar
30