Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza moja w 2006r

admin

Pytanie

Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy

Remek

• Odpowiedzi 555
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

jerry,nie lubię chodzić na ryby popołudniu bo ogranicza mnie czas,ale dziś tak wpadło.Początek kiepski,od razu złamałem korbkę kołowrotka a w samochodzie miałem tylko duży , z żyłką na troć więc musiałem sobie radzić złamanym.Kiepsko to wygłądało ale przejechałem tyle kilometrów,żeby trochę połowić.Jednak tylko woblerem dało się jako tako,bo można go wolno prowadzić.Pierwszy kropek był taki śliczny,kolorowy jak cukierek.Wziął na prostce tuż przed przeszkodą,mały,ok 20cm,zszedłem niżej przed zakręt,wiedziałem że tam na przewężeniu będzie głębiej,i nie myliłem sie.Puściłem wobka w sam kąt i leciutko zacząłem zwijać/z przymusu/,lekkie udeżenie i nic,dostrzegam woblera a 2cm za nim wielka smuga.Piękny stary pstrąg, zatrzymał się przy moich nogach i po chwili ruszył w górę rzeki.Nie poruszając się odblokowałem pałąk i puściłem wobka z powrotem,spłynął nieco bliżej środka,a kiedy go zatrzymałem poczułem udeżenie i zaciąłem.Potok 35cm jest moim numerem 6 nie licząc drobnicy w tym roku.Jednak zanim go wyjąłem wykręcił ze sto młynków.

• 0

pozazdrościć rzeki gdzie można cały rok łowić takie piękne złote klenie :)Słyszałem że są tam prawdziwe potwory po 70cm. Ciekawe że wziął na takiego oczołoma bo to ponoć czysta, nieduża rzeka w której wogóle trudno sprowokować klenia na cokolwiek.

• 0

Wujek rzeka jest piękna. W cieplejszych porach roku nie jest tak źle z tym prowokowaniem. Na wszelkiej maści powierzchniowce mozna nieźle poszaleć, tylko trzeba się nieźle skradać.

Co do wielkich kleni, to faktycznie sam widziałem kilka grubo ponad pół metra. Ciężko zmierzyć rybę w wodzie, ale mogły mieć i po 70cm.

• 0

Kurcze @Baloo, wiesz co, dałeś mi do myślenia :unsure:

Nie będe znowu zaczynał wątku o wędkarskim spotkaniu nad rzeką skoro poprzedni, dotyczący pstrągów, nie wzbudził zainteresowania :unsure: ale gdyby ktos zechcial sie podzielic informacjami na temat ewentualnej bazy nad Pasłęką to...

Z tego co słyszałem opłaty za wędkowanie są dosyć wysokie bo rzeka jest pod opieką jakiegoś Towarzystwa Miłośników czy coś w tym rodzaju - może dlatego są w niej ryby...

Pozrawiam, ciągle zapatrzony w pyszczysko klenia

Friko