admin Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 jerry,nie lubię chodzić na ryby popołudniu bo ogranicza mnie czas,ale dziś tak wpadło.Początek kiepski,od razu złamałem korbkę kołowrotka a w samochodzie miałem tylko duży , z żyłką na troć więc musiałem sobie radzić złamanym.Kiepsko to wygłądało ale przejechałem tyle kilometrów,żeby trochę połowić.Jednak tylko woblerem dało się jako tako,bo można go wolno prowadzić.Pierwszy kropek był taki śliczny,kolorowy jak cukierek.Wziął na prostce tuż przed przeszkodą,mały,ok 20cm,zszedłem niżej przed zakręt,wiedziałem że tam na przewężeniu będzie głębiej,i nie myliłem sie.Puściłem wobka w sam kąt i leciutko zacząłem zwijać/z przymusu/,lekkie udeżenie i nic,dostrzegam woblera a 2cm za nim wielka smuga.Piękny stary pstrąg, zatrzymał się przy moich nogach i po chwili ruszył w górę rzeki.Nie poruszając się odblokowałem pałąk i puściłem wobka z powrotem,spłynął nieco bliżej środka,a kiedy go zatrzymałem poczułem udeżenie i zaciąłem.Potok 35cm jest moim numerem 6 nie licząc drobnicy w tym roku.Jednak zanim go wyjąłem wykręcił ze sto młynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 @Heniutek, gratuluję udanego wypadu.Jak tam dzisiejsze morze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 dziś pogoda wygrała,2 na minusie przy wietrze w oczy,to swojego wroga bym tam nie wysłał.Za to trafiłem nr 7.- 39cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 No i to lubię. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2006 Kurde skubaniec sliczniutki jest jak nie wiem co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ostatni zimowy z Pasłęki. ( od dziś podobno astronomiczna wiosna) 48cm; przynęta: tonący Hornet4 w kolorze YD W planach przed wyprawą były pstrągi - ale jak wiadomo nie zawsze wszystko wychodzi PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Piękny! Ładne zdjęcie. Gratulacje! Jakiej był wielkości? Wygląda na ładną rybę, powiedziałbym na bardzo ładną PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Arek łobuzie!!! Jedziesz na klenie łowisz pstrągi, jedziesz na pstrągi łowisz klenie!! Zdecyduj się w końcu! Piękna ryba i fajne zdjęcie - gratuluję. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ach jak ładnie wybarwiony, taki złoty - piękny! Gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Zanderix Piekny klen Super ryba i super zdjecie. Gratuluje serdecznie. Guzu p.s. a u mnie deszczowy i wietrzny weekend. Zamiast wedkowania caly weekend imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jarokowal Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ja też zaliczyłem pierwsze wyjście w tym roku. Od razu poprawiło się samopoczucie. Piękny kleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xavi Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Ach ta Pasłęka Piękny kleń. Aż ściska w brzuchu, że jeszcze nie ma wiosny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Arek, drażnisz tym kleniem ...Super ryba - GRATULACJE.Muszę tam kiedyś do Was przyjechać - wtedy mnie nieszczęśliwie rozłożyło akurat w dzień pasłęckich łowów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Kleń jak kleń. Po prostu duży. Natomiast mi się bardzo podoba zdjęcie. Ładna prezentacja, ciekawe ujęcie i woblerek tak ładnie widać. Ciekawa fotka. Gratuluję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 @Arek, gratuluję pięknej ryby.To PIERWSZY tegoroczny kleń na naszym portalu! Bardzo dobre zdjęcie! Brawo. p.s. najbardziej podoba mi się to co zauważył @Efex, że jak jedziesz na klenie to łowisz pstrągi, a jak na pstrągi to łowisz klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Marcinesz, masz czego żałować. Kleni tam jka mrówków w mrowisku. Ja w tym roku bankowo jadę tam wykręcić zyciówkę. Przynajmniej ze dwa razy.... 50 cm w górę i będę cały happy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 pozazdrościć rzeki gdzie można cały rok łowić takie piękne złote klenie :)Słyszałem że są tam prawdziwe potwory po 70cm. Ciekawe że wziął na takiego oczołoma bo to ponoć czysta, nieduża rzeka w której wogóle trudno sprowokować klenia na cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Wujek rzeka jest piękna. W cieplejszych porach roku nie jest tak źle z tym prowokowaniem. Na wszelkiej maści powierzchniowce mozna nieźle poszaleć, tylko trzeba się nieźle skradać. Co do wielkich kleni, to faktycznie sam widziałem kilka grubo ponad pół metra. Ciężko zmierzyć rybę w wodzie, ale mogły mieć i po 70cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Są tam potwory powyżej 80cm.. Ach Baloo.. daj znać jak będziesz wykręcał tę życiówkę - przyjadę popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Fantastyczne zdjęcie no i co tu dużo mówić ryba też!!!1 Gratuluję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Efex - cwaniaczku. Nie będę dzwonić, bo sam przy tym będziesz z pewnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Kurcze @Baloo, wiesz co, dałeś mi do myślenia Nie będe znowu zaczynał wątku o wędkarskim spotkaniu nad rzeką skoro poprzedni, dotyczący pstrągów, nie wzbudził zainteresowania ale gdyby ktos zechcial sie podzielic informacjami na temat ewentualnej bazy nad Pasłęką to... Z tego co słyszałem opłaty za wędkowanie są dosyć wysokie bo rzeka jest pod opieką jakiegoś Towarzystwa Miłośników czy coś w tym rodzaju - może dlatego są w niej ryby... Pozrawiam, ciągle zapatrzony w pyszczysko kleniaFriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 No co Ty stary - dzwoń!!!! Jak zwykle ok.15.30. Czekam.. Mam nowe wieści Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 powyżej 80 ,te to muszą być profesory, na zestawie kleniowym nie do wyjęcia. Swoją drogą ciekawe ile taki kleń sobie liczy wiosen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Myślę, że te od 60 cm to już profesory, a im większy tym bardziej doktor i to habilitowany... Klenia takiej wielkości to w ogóle trudno zmusić do brania, a o udanym holu na zestawie kleniowym raczej nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
76
48
47
31
Popularne dni
5 Kwi
37
20 Mar
30