Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza moja w 2006r

admin

Pytanie

Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy

Remek

• Odpowiedzi 555
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

z 80 cm kleniem to aż się boję pomyśleć co by się działo podczas brania. Podczas wrześniowej wyprawy nad Pasłękę, jeden taki pod 60cm złamał mi łędkę podczas brania. Ot wyskoczył i z góry walnął w mego spływającego swobodnie wobka. Zanim zareagowałem ryba była w zielsku, a wędka najpierw się zajebiście wygięła, po czym po zerwaniu żyłki strzeliła w drugą stronę i na łączeniu lekko pękła...

Ot tego momentu ciągnie mnie tam jak cholera.

@Efex - spoko... Zadzwonię... zadzwonię...

• 0

Słuchaj ... jeśli ciężko podejść latem te kleniska to jak Tobie udało się to zimą!!!

Pozdrawiam

Remek

Otóż wbrew pozorom zimo-wiosną jest łatwiej, woda jest wtedy lekko trącona topniejącym śniegiem i klenie nie widzą wszystkiego tak jak latem.

PZDR

Zanderix

• 0

Otóż wbrew pozorom zimo-wiosną jest łatwiej, woda jest wtedy lekko trącona topniejącym śniegiem i klenie nie widzą wszystkiego tak jak latem.

Może dlatego też ten oczojeb zadziałał...

Ciekawe jak w Pasłęce przy tej przejrzystej wodzie latem - czy mimo wszystko irracjonalnie oczojeby też działają czy tylko au naturel?

• 0

Otwarcie tego sezonu nie było zbyt udane. Dwa wypady nad Kwisę i Bóbr zakończyłem wynikiem zerowym. Nie widziałem nawet cienia ryby.

Odmiana przyszła w dniu 25 lutego. Wybrałem się nad Kwisę. Pochmurno, troszkę śnieżku i wiatr.

Obławiałem interesujący zakręt, z głębszą zewnętrzną rynną, woblerkiem Salmo-Bullhead 4 SDR. Bez brań. Zmieniłem wobler, na reklamowanego ostatnio jiga. Przesunąłem się nieco w górę rzeki.

Ciemnozielony raczek, na główce jigowej ok. 6-7g. wylądował w wodzie, ok. 50-70 metrów powyżej zakrętu. Raz, drugi...Wreszcie rzuciłem ukosem, pod prąd, pod przeciwny brzeg rzeki.

Branie, z opadu było miękkie, takie jakieś „szczupakowe”. Kilka esów i ryba spłynęła z prądem pod moje stanowisko. Stałem na wysokiej skarpie i zastanawiam się jak rybę podebrać.

Z góry, w polaroidach widziałem rybę doskonale.

Głęboko zapęta za górną szczękę, walczyła na „krótkiej lince”. Ale nie tak jak nawet mniejsze, letnie pstrągi. Tak spokojnie.

Wreszcie, gdy pstrąg zrobił nawrót, pod prąd, pomogłem mu wędziskiem. Rozpędziłemm go po łuku, podnosząc jednocześnie wędkę i skracając linkę. Ryba wylądowała mi tuż pod nogami.

Widzę, że to mój rekordowy pstrąg.

Sprzęt: Lamiglas X86MTS, TP200FA, Storft ABR 0,22mm

Wybaczcie jeśli przeczytaliście juz to samo na WCWI Embarassed

@ Zanderix

:huh: Gratuluję pięknego rybska

post-160-1348913186,6101_thumb.jpg

• 0

@heniutek

Z tym fotografowaniem to już tak mam. :mellow: Jak trafiam coś ładnego, to wtedy nawet mój Nikon nie chce tego porządnie uwiecznić :(

Ale na usprawiedliwienie to:

-pogoda była paskudna,

-w pobliżu żadnego korzenia, konaru itp. a moja torba nie nadaje się do ekspozycji fotograficznej,

-śpieszyłem się, by ryba szybko wróciła do wody.

@ Daniel

Dzięki za dobre słowo ;) . To mój największy.

Myślałem że będzie podprogowy a on miał równe 50cm :mellow:

Cieszyłem się jak dziecko. :lol: :lol: B) :o

Ale coś z klikasz z bardzo daleka???