Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza moja w 2006r

admin

Pytanie

Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy

Remek

• Odpowiedzi 555
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@popper gratulacje, piękny pstrąg! Świetne rozpoczęcie sezonu z tym rekordem. Co do relacji na WCWI ... no nie przesadzaj ... ja nie mam nic przeciwko i myślę, że inni też. Wolność rządzi :mellow: Fajnie, że z nami podzieliłeś się tą wieścią, to najbardziej cieszy!

@Zanderix, niezłego smaczku narobiłeś. Widzę, że sezon szybko się kręci. Wczoraj były pstrągi a za chwilę pojawiają się klenie, za miesiąc (i kilka dni) bolki, szczupaki ... Ten wątek będzie niezłym przeglądem sezonu, a ja mam już pomysł na jego podsumowanie :D ...

Pozdrawiam

Remek

• 0

Witam Wszystkich

tak oglądam wasze fotki z rybami i pozazdroscilem.Wybralem sie na mala rzeczke niedaleko swojej bazy.I udalo sietez mi wreszcie zlowic moze nie duzego ale zimowy pstrag cieszy .tym bardziej ze zima w tym roku niejednemu pokrzyzowala plany

wedkarskie. :(

pstrazek mial dlugosc 37cm a drugi 32cm :mellow: :mellow:

pozdrawiam wszystkich

post-172-1348913187,2969_thumb.jpg

post-172-1348913187,3407_thumb.jpg

• 0

Dzieki napewno bede sie pokazywal u was czesciej.A i fotki tez beda moze ;jutro bo mam niezlego potoka namierzonego ktory mnie tydzien temu wyrolowal ale zdjecie z nim napewno opublikuje :mellow:

A z tymi rybami to jest tak :kto ma czas to lowi .wypadkowa wyjazdow na ryby przeklada sie na ilosc i jakosc lowionych ryb.Pozdro

• 0

A oto moja pierwsza ryba sezonu 2006, i za razem pierwsza troć w życiu. Uganaiałem się za nią (trotką) ładny kawałek czasu na Parsęcie ale niestety bezskutecznie. Ina była dla mnie łaskawa. trotka miała 63 cm i 2.05 kg a złowiona została na ponarańczowy wobler gębali.

post-205-1348913187,375_thumb.jpg

• 0

No i Sławek oraz Zanderix narobili mi smaka na klenie i już mi się bardzo ciężko pracuje... :D W weekand jestem nad Odrą.

ja bylem na kleniach w tamta niedziele i dwa tygodnie temu tez, dwa tygodnie temu mialem cztery brania, ale moje skostniale paluchy nie pozwolily na zaciecie :wacko:

w ta niedziele zanalazlem dwie zatoczki z duzymi rybami (45-60 cm), mialem nawet jedno branie ... ale tym razem bylo tak slonecznie i ryby plywaly tak plytko, ze to jedno branie, to juz byl prawie sukces

wszystkie zagryzienia na horneta 6 BD i tiny

• 0

Ziuta, jestem pod wrażeniem,szkoda tylko że schowałeś twarz,czyśbyś był nieogolony???

Nie, na troć nie wypada nie ogolonym :mellow: , a tak pozy tym to ryba tu ma pozować a nie moja facjata B) a złowiłem ją 7 stycznia, a żeby było śmieszniej złowiłem komplet, druga ryba miała 61 cm :mellow:

rognis_oko dzięki za gratulacje

moderator dzięki za poprawienia zdjęcia, a może jakąś instrukcje byś podał jak wstawiać foty żeby były widoczne od razu w całości a nie tylko link do ściągnięcia

• 0

Yo chłopaki!

Cóż Dolny Śląsk nie okazał się zbyt gościnny. Wspólna wyprawa z Efexem zakończyła się tylko jednym pstrągusiem.

Dzień się kończył, więc nie mogłem dłużej dawać mu forów... :mellow: :lol:

Tym razem niezawodne ostatnio miejsce na Bobrze (Kwisa cały dzień bez kontaktu z przyzwoitą rybką).

Cóż wam będę więcej mówić, 47 cm kropkowanego szczęścia dalej pływa w wodzie, ale zna już moje imie... hehehe

Należy też wspomnieć, że trafiłem z przynętą w przysłowiową dziesiątkę. Najpierw miejsce obłowione dokładnie gumeczką, później spojrzałem na kolegę Efexa, chwila zastanowienia się i 5 cm Executor Salmo SDR w kolorze MG już w drugim rzucie daje upragnione tego dnia kropki... Nie wypadało przy takim kompanie złowić pstrąga na inną przynęę... i pstrąg to wiedział

Efex - mimo braku nadzwyczajnych efektów było świetnie. Dzięki!

post-43-1348913188,3816_thumb.jpg

post-43-1348913188,4103_thumb.jpg