admin Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 @Thymallus ja bym z tego castingu pstrągowego nie robił takiej czarnej magii. Na siurkach castingiem nie rzucam, bo mam dobre efekty zwykłym młynkiem, więc nie widze powodów aby to zmieniać. Natomiast castingiem bawię się na jeziorach i zaporówkach i Executorem miałem szansę porzucać. Nawet moja Daiwa TD-S przytwierdzona do 21gramowego Premierka dawała sobie dobrze radę, więc jeśli ktoś ma lepiej spasowany zestaw z bardziej precyzyjnym multikiem - nie powinno być najmniejszych problemów. Problem zawsze stanowiła mała masa przynety pstrągowej, gdyż ciężko jest dobrać zestaw umożliwiający swobodne nią operowanie. W przypadku Executora 7cm, masa jest wystarczająca, a celność rzutu to kwestia wprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Nic podobnego Mateuszu. Tu nie ma żadnej magi. Sam dookoła namawiam towarzystwo do stosowania tej techniki. Ale w związku z tym, że czasami również używam castingu nad wodą oceniam Twój optymizm za daleko idący. Jednak bardzo chętnie się zgodzę, że się mylę, jak mi przy jakiejś okazji pokażesz sam lub wydelegujesz kogoś. Chociasz za jakieś 3 tygodnie będę się widział z Mifkiem nad pstrągową rzeczką i chętnie zobaczę jak to lata. Moje próby wyszły negatywnie, ale ja cały czas się uczę. Może to jest tylko kwestia braku wprawy. U mnie oczywiście.Napiszę coś więcej po Zlocie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Moje próby wyszły negatywnie, ale ja cały czas się uczę. pozdrawiam Andrzejku a o jakich próbach mówisz.... bo chyba się lekutko pogubiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ziuta Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Mifek, gratuluje ładnego pstrąga. Brawo za wypuszczenie ryby ( niejednemu by ręka zadrżała ). A co do woblera to wybrałeś dość selektywną przynęte, a jak widać skuteczną. Też sie musze w te wobki zaopatrzyć bo moje maleństwa, dobre może latem, to wiosną są za małe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WIŚNIA Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Mifek czy ja byłem na tej rzece i złapałem pstrąga? Pozdrawiam WISNIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Z tym drzeniem reki to ciekawa sprawa... gdy chodzilem wczesniej i tak sobie myslalem o kropkach, zastanaiwalem się, jak bym zareagowal na duzego (jak dla mnie ten byl spory) kropka. Moze nie tyle, czy bym wypuscil, bo drapiezniki raczej wszystkie wypuszczam, ale tak ogoolnie jak bym zareagowal. Gdy zlapalem tego robilem fotki i pozniej wypuscilem... Dopiero po jakims czasie do mnie dotarlo, ze tak na prawde, nawet sie nie zastanowialem nad tym co robic. czy wypuszczac. wszystko poszło jak z automatu.... prawde mówiąc cieszy mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Nie, mój drogi Kogucie. To nie jest Ta rzeczka... Rozumiem,że pytasz o tą na któej przechodziłeś chcrzest kropkowy kiedy to ja w aucie z 40 st gorączki probowałem jakoś przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Dziś udało mi się na chwilkę skoczyc nad rzeczkę,tyle że wyłącznie dla juniora.Wybrałem pewne miejsce z rybą, która już mi na wędce wisiała.Faktycznie była tam jeszcze i chętnie walnęła w gumkę jasnozieloną z rozdwojonym ogonkiem.Nie pisał bym o tym, ale tym razem to jest pierwsza mojego juniora no a po udanych łowach zasłużona kiełbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Gratuluje wszystkim , pstragi obrodzily jak nie wiem co i bialoryb juz zeruje . Heniutek nie ma to jak nastepne pokolenie ....mam nadzieje ze ta kielbaska to z ogniska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Jurku, oczywiście że z ogniska,ale niestety fotka nie weszła na posta.Ja człowiek starej daty, słabo sobie radzę z kompikiem hihi Pstrążek ten ślicznie ubarwiony,od 2 tygodni jest u mnie jako tapeta na ekranie ma 27 cm i czuje się doskonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 heniutek jak masz jakies problemy z zalcznikami to dawaj je do mnie. raz dwa sie je przerobi i wstawi.. to nie problem. chetnie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Kielbaski od heniutka specjalnie dla Jurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Dziekuje Mifku Zycie jest piekne ...wedrowac , wedkowac , grillowac ,baju..baju idzie maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Oj Panowie ale piękne! Serdeczne pozdrowienia dla syna ... no i pogratuluj spinningiście. Ale mi narobiliście smaka ... kurcze. Ja to ostatnio wody nie widziałem (ostatnio byłem jak jeszcze śniego pod nogami trzeszczał), oprócz jeziorka Szcześliwickiego (wczoraj). Nadmiar pracy ... ale w długi weekend wypracuję swoją pierwszą (mam taką nadzieję ) - trzymajcie kciuki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 @Mifas, gratuluję pięknego kropka. Ślicznie ubarwiony @Andrzej, @Baloo, widzę, że u was już się zaczęło. Gratuluję rybek. Na mazowszu nie za bardzo widać aby białoryb się ruszył. Jeszcze troszkę trzeba poczekać, szczególnie na Wiśle. Ale jak będzie cały czas tak ciepło to i na tej wysokiej wodzie zacznie się coś dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 W końcu i ja złowiłem swoją pierwszą w tym roku . Po 4 godzinach męczenia miejscówki, dwóch braniach wreszcie doczekałem się brania 48cm klenia . Piękne mocne, typowo kleniowe targnięcie i po chwili pierwsza wiślana ryba zaliczona . Mam fotki które postaram się umieścić, niestety dopiero od wczoraj mam cyfrówkę i za bardzo jeszcze nie wiem jak. Może ktoś napisze mi co i jak. Zdjęcia są niestety robione z ręki, ale klenik i tak prezentuje się całkiem nieźle.Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Brawo Wujek! Gratulacje:) Ja jeszcze godzine musze w pracy wytrzymac, ale jutro 12 godzin na lodce na Rio Ebro. Nie ma przebacz:) Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Janek, GRATULACJE!!! 48cm to piękna ryba!!!Zazdroszczę i gratuluję, Pozdro,marcinesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Dzięki chłopaki, pierwsza w roku najbardziej cieszy Fajnie że odrazu, taki prosiaczek ale tak jak pisałem, na wysokiej wodzie trafia się mało ryb, ale jak weźmie to często konkret. Przynęta 7cm wobler, maleństwami rzucałem dłuższy czas i nic, ale nastawiałem się też na jazie, a te wolą częściej coś mniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Wujek, Gratulacje! Gdzie do licha są zdjęcia??? Czekam i czekam ... ale rozumiem instrukcja od aparatu długa PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Cześć,I ja w końcu wpisuję się na listę. Zdjęcie z rozpoczęcia sezonu boleniowego. Boleń złowiony 1.05.2006. Zdjęcie portretowe z całym inwentarzem (pełna dokumentacja). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Gratulacje Remku , nowy sprzet ochrzczony , pierwsza rybka zlowiona ...mozesz spac juz spokojnie Czekam na dokladna relacje , byles z Rognisem o ile pamietam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Remas,duże gratulki,to pierwszy boleń ,którego widzę w tym roku.Mam nadzieję na podobne emocje, ale dopiero pod koniec maja. Liczę na jeszcze większe <_< <_< PS.Może ufundujemy jakąś nagrodę łowcy najdłuższego bolka,ja się chętnie dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Gatuluję Remku świerzutkiego bolka i świerzutkiego zestawu castingowego. Jest to chyba pierwsza rapa na tym forum złowiona i sfotografowana z zestawem castingowym. Tym bardziej należą ci się gratulacje.Gatunek ryby przynętę, kołowrotek i kij rozpoznałem. Nie wiem tylko jakiej mocy kij jest na zdjęciu? Czy można o odwrotną informację.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Lipiński Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Brawo Remek.Wyglądasz jak prawdziwy raper .Gratuluję udanego rozpoczęcia sezonu castingowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
76
48
47
31
Popularne dni
5 Kwi
37
20 Mar
30