Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza moja w 2006r

admin

Pytanie

Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy

Remek

• Odpowiedzi 555
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Thymallus ja bym z tego castingu pstrągowego nie robił takiej czarnej magii. Na siurkach castingiem nie rzucam, bo mam dobre efekty zwykłym młynkiem, więc nie widze powodów aby to zmieniać. Natomiast castingiem bawię się na jeziorach i zaporówkach i Executorem miałem szansę porzucać. Nawet moja Daiwa TD-S przytwierdzona do 21gramowego Premierka dawała sobie dobrze radę, więc jeśli ktoś ma lepiej spasowany zestaw z bardziej precyzyjnym multikiem - nie powinno być najmniejszych problemów. Problem zawsze stanowiła mała masa przynety pstrągowej, gdyż ciężko jest dobrać zestaw umożliwiający swobodne nią operowanie. W przypadku Executora 7cm, masa jest wystarczająca, a celność rzutu to kwestia wprawy.

• 0

Nic podobnego Mateuszu. Tu nie ma żadnej magi. Sam dookoła namawiam towarzystwo do stosowania tej techniki. Ale w związku z tym, że czasami również używam castingu nad wodą oceniam Twój optymizm za daleko idący. Jednak bardzo chętnie się zgodzę, że się mylę, jak mi przy jakiejś okazji pokażesz sam lub wydelegujesz kogoś. Chociasz za jakieś 3 tygodnie będę się widział z Mifkiem nad pstrągową rzeczką i chętnie zobaczę jak to lata. Moje próby wyszły negatywnie, ale ja cały czas się uczę. Może to jest tylko kwestia braku wprawy. U mnie oczywiście.

Napiszę coś więcej po Zlocie.

pozdrawiam

• 0

Mifek, gratuluje ładnego pstrąga. Brawo za wypuszczenie ryby ( niejednemu by ręka zadrżała :mellow: ). A co do woblera to wybrałeś dość selektywną przynęte, a jak widać skuteczną. Też sie musze w te wobki zaopatrzyć bo moje maleństwa, dobre może latem, to wiosną są za małe. Pozdrawiam

• 0

Z tym drzeniem reki to ciekawa sprawa... gdy chodzilem wczesniej i tak sobie myslalem o kropkach, zastanaiwalem się, jak bym zareagowal na duzego (jak dla mnie ten byl spory) kropka. Moze nie tyle, czy bym wypuscil, bo drapiezniki raczej wszystkie wypuszczam, ale tak ogoolnie jak bym zareagowal. Gdy zlapalem tego robilem fotki i pozniej wypuscilem... Dopiero po jakims czasie do mnie dotarlo, ze tak na prawde, nawet sie nie zastanowialem nad tym co robic. czy wypuszczac. wszystko poszło jak z automatu.... prawde mówiąc cieszy mnie to :mellow:

• 0

Dziś udało mi się na chwilkę skoczyc nad rzeczkę,tyle że wyłącznie dla juniora.Wybrałem pewne miejsce z rybą, która już mi na wędce wisiała.Faktycznie była tam jeszcze i chętnie walnęła w gumkę jasnozieloną z rozdwojonym ogonkiem.Nie pisał bym o tym, ale tym razem to jest pierwsza mojego juniora :lol:

no a po udanych łowach zasłużona kiełbasa :mellow:

post-125-1348913207,9337_thumb.jpg

post-125-1348913207,9853_thumb.jpg

• 0

Oj Panowie ale piękne! Serdeczne pozdrowienia dla syna ... no i pogratuluj spinningiście. Ale mi narobiliście smaka ... kurcze.

Ja to ostatnio wody nie widziałem (ostatnio byłem jak jeszcze śniego pod nogami trzeszczał), oprócz jeziorka Szcześliwickiego (wczoraj). Nadmiar pracy ... ale w długi weekend wypracuję swoją pierwszą (mam taką nadzieję :lol:) - trzymajcie kciuki.

Pozdrawiam

Remek

• 0

@Mifas,

gratuluję pięknego kropka. Ślicznie ubarwiony :mellow:

@Andrzej, @Baloo,

widzę, że u was już się zaczęło. Gratuluję rybek. :D

Na mazowszu nie za bardzo widać aby białoryb się ruszył. Jeszcze troszkę trzeba poczekać, szczególnie na Wiśle. Ale jak będzie cały czas tak ciepło to i na tej wysokiej wodzie zacznie się coś dziać.

• 0

W końcu i ja złowiłem swoją pierwszą w tym roku :mellow: . Po 4 godzinach męczenia miejscówki, dwóch braniach wreszcie doczekałem się brania 48cm klenia :mellow: . Piękne mocne, typowo kleniowe targnięcie i po chwili pierwsza wiślana ryba zaliczona :mellow: . Mam fotki które postaram się umieścić, niestety dopiero od wczoraj mam cyfrówkę i za bardzo jeszcze nie wiem jak. Może ktoś napisze mi co i jak. Zdjęcia są niestety robione z ręki, ale klenik i tak prezentuje się całkiem nieźle.

Wujek

• 0

Dzięki chłopaki, pierwsza w roku najbardziej cieszy :mellow:

Fajnie że odrazu, taki prosiaczek ale tak jak pisałem, na wysokiej wodzie trafia się mało ryb, ale jak weźmie to często konkret. Przynęta 7cm wobler, maleństwami rzucałem dłuższy czas i nic, ale nastawiałem się też na jazie, a te wolą częściej coś mniejszego

• 0

Gatuluję Remku świerzutkiego bolka i świerzutkiego zestawu castingowego. Jest to chyba pierwsza rapa na tym forum złowiona i sfotografowana z zestawem castingowym. Tym bardziej należą ci się gratulacje.

Gatunek ryby przynętę, kołowrotek i kij rozpoznałem. Nie wiem tylko jakiej mocy kij jest na zdjęciu? Czy można o odwrotną informację.

pozdrawiam