admin Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Jak ja bym Wam pokazał zdjęcie lina z zeszłorocznego wyjazdu do Szwecji to byście mnie ukamienowali Oczywiście lin został złowiony na spinning i jeśli się nie mylę na slidera (ale tutaj mogę się mylić). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Remek, Tak,masz racje, wzial chyba na slidera, ja go mialem okazje obejrzec dopiero jak splynelismy na obiad -byl zdecydowanie wiekszy niz 35 cm Smaczny byl Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Jak mogliście zjeść takie piękne, zielone zwierzę... Że co, jak nie szczupak to na wolnośc nie zasługuje?!? To ma ktoś te zdjęcie czy nie?!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Ja mam, ale nie w Barcelonie, tylko w PL. Wiec jakbym nie mial Zostal zjedzony, bo wpisal sie idealnie w gusta kulinarne zony przewodnika Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Ten linek z zeszłego roku miał spokojnie ponad 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Zostal zjedzony, bo wpisal sie idealnie w gusta kulinarne zony przewodnika Dokładnie tak. Baloo, my wypuszczamy 99% złowionych przez siebie ryb. W Szwecji nasz przewodnik nakłada na nas obowiązek zatrzymania dwóch ryb dziennie do celów konsumpcyjnych ponieważ żywimy się na wyspie (kociołek, natura, ognisko itd.). Muszę Ci powiedzieć, że z Rognisem mamy tak głęboko zakorzenione C&R, że niekiedy zapominaliśmy o tym obowiązku z czego nie był zadowolony nasz przewodnik (głodówka ). pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Nie nasz przewodnik byl zly, tylko wszyscy uczestnicy Bo bylo mniej do jedzenia dla wszystkich...w tym roku bedziemy Was skuteczniej pilnowac Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Chłopaki rozumiem spoko. NIc tak nie smakuje jak właśnie złowiona rybka na grillu... Ach już czuję jak to musiało pięknie pachnąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 12 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Baloo, gdybym mógł przywiózłbym Wam ten smak i zapach specjału Zduna. Ale ... tak na prawdę zawartość kociołka, wraz ze spalenizną (dosłownie węgiel) wyjadana jest tylko przez pierwsze dni ... później jakby coraz mniej chce się jeść - człowiek tęskni za schabowym PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Moze nie pierwsza, jako pierwsza. Ale pierwsza taka w moim wykonaniu. Bass morski, labraks, roznie nazywaja. W sobote. Kolo Port Forum, Barcelona. Ciut ponad 40 cm. Przynete widac ponizej ryby. Mepssik rozmiar 0, zestaw ze sbirulino. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 No Guzu, nieźle, nieźle ....! Gratulacje. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 no Guzu jak tak dalej pojdzie to sioe nam tam jeszcze rozkrecisz Moje gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 shad Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 @Guzu widze ze nie dales za wygrana <_< . No to teraz z gorki pojdzie Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Na sbirulino powiadasz, no no... widzialem cos takiego u znajomego z Niemiec ktory probowal lowic belony na taki sprzet, i zdaje sie ze nawet jakas zlowil - z tym ze chyba na przynete naturalna, a Ty widze zalozyles do tego splawika obrotowke... Czy to znaczy ze zarzucasz zestaw zesbirulino i normalnie sciagasz, czy w jakims dryfie go ustawiasz tak ze prad wody wymusza prace obrotowki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gromit Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Łapka Guzu.fajna rybka Do jakich rozmiarów dorasta? Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dzieki za gratulacje Odpowiadam po kolei: Friko, Sbirulino montuje tak, ze wisi powyzej kretlika. Potem przypon dlugi - teraz mialem taki prawie 2 metry. Na koncu zestawu wiroweczka byla. Morze by pewnie samo krecilo wirowka - fale. Prowadze powoli zwijajac, wirowka jednostajnie, woblerek z przerwami. Gromit,Labraksy, sea bass, one zyja w Srodziemnym, Atlantyku i Polnocnym. Tu sie glownie je lowi jesienia i zima, teraz sa atrakcja w Anglii, Francji, Holandii i Niemczech. Najwiekszy o jakim slyszalem tu od miejscowych to 80 pare cm i troche ponad 5 kg.Ta moja ryba, to taki standard, ale kibice byli bardziej zadowoleni niz ja Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 @Guzu, jeszcze raz moje gratulacje! Superowa rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Guzu@ - świetna rybka, jeszcze chyba tutaj takiej nie było Gratulacje. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 @Guzu Daleko wyrzucasz to spirulino? Nie masz problemow z praca obrotowki podczas takiego wolnego sciagania i zmiennych pradow (skrzydelko Ci nie gasnie?) Wnioskuje ze sbirulino nie jest niczym zablokowane od gory na lince, zatem pytanie czy nie przesuwa Ci sie na lince (zwlaszcza podczas zarzucania pod wiatr) skracajac tym samym odleglosc rzutowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fando Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 WitamKupiłem w tym roku lamiglasa x86mts z myslą o pstrągach a więc takie jak masz ty.Mam troszkę dylemat czy nie jet to kijek zbyt twardy.Jeszcze na niego nie łowiłem (zostal zakupiony jesienią).Łowie glównie na woblery 6-7 cm,hornety 5 max.,i używam plecionke.Czy twoim zdaniem ten kijek bedzie odpowiedni do mojego łowienia .Proszę o opinieDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Fando, witaj na forum. Ja Tobie niestety nie pomogę ale .... muszę?powiedzieć, że niesamowicie czyta się?przywołany przez Ciebie wątek. Niekiedy warto cofnąć się te 3 lata wstecz by popatrzeć co się działo kiedyś - kawał historii tutaj mamy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 100 % racji Remek, Ja wlasnie tez ogladam co sie dzialo w pamietnym 2006... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Guzu,Chyba nasze myśli są jakoś powiązane. Dzisiaj ... chciałem popatrzeć na pierwsze wątki tego forum. Ostatnio robiłem jakieś porządki, związane z wprowadzeniem nowych działów i znalazłem pierwsze wpisy jak to ludzie meldowali się?na pokładzie. Miłe wspomnienia, oj miłe. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Rok później to już byś tak nie marudził Remku takie mam wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Rok później to już byś tak nie marudził Remku takie mam wrażenie Sławku - co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
76
48
47
31
Popularne dni
5 Kwi
37
20 Mar
30