Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza moja w 2006r

admin

Pytanie

Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy

Remek

• Odpowiedzi 555
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zostal zjedzony, bo wpisal sie idealnie w gusta kulinarne zony przewodnika :D

Dokładnie tak. Baloo, my wypuszczamy 99% złowionych przez siebie ryb. W Szwecji nasz przewodnik nakłada na nas obowiązek zatrzymania dwóch ryb dziennie do celów konsumpcyjnych ponieważ żywimy się na wyspie (kociołek, natura, ognisko itd.). Muszę Ci powiedzieć, że z Rognisem mamy tak głęboko zakorzenione C&R, że niekiedy zapominaliśmy o tym obowiązku z czego nie był zadowolony nasz przewodnik (głodówka :lol:).

pozdrawiam

Remek

• 0

Baloo, gdybym mógł przywiózłbym Wam ten smak i zapach specjału Zduna. Ale ... tak na prawdę zawartość kociołka, wraz ze spalenizną (dosłownie węgiel) wyjadana jest tylko przez pierwsze dni ... później jakby coraz mniej chce się jeść - człowiek tęskni za schabowym :mellow:

Pozdrawiam

Remek

• 0

Na sbirulino powiadasz, no no... widzialem cos takiego u znajomego z Niemiec ktory probowal lowic belony na taki sprzet, i zdaje sie ze nawet jakas zlowil - z tym ze chyba na przynete naturalna, a Ty widze zalozyles do tego splawika obrotowke... Czy to znaczy ze zarzucasz zestaw zesbirulino i normalnie sciagasz, czy w jakims dryfie go ustawiasz tak ze prad wody wymusza prace obrotowki?

Pozdrawiam

• 0

Dzieki za gratulacje :D

Odpowiadam po kolei:

Friko,

Sbirulino montuje tak, ze wisi powyzej kretlika. Potem przypon dlugi - teraz mialem taki prawie 2 metry.

Na koncu zestawu wiroweczka byla. Morze by pewnie samo krecilo wirowka - fale.

Prowadze powoli zwijajac, wirowka jednostajnie, woblerek z przerwami.

Gromit,

Labraksy, sea bass, one zyja w Srodziemnym, Atlantyku i Polnocnym. Tu sie glownie je lowi jesienia i zima, teraz sa atrakcja w Anglii, Francji, Holandii i Niemczech.

Najwiekszy o jakim slyszalem tu od miejscowych to 80 pare cm i troche ponad 5 kg.

Ta moja ryba, to taki standard, ale kibice byli bardziej zadowoleni niz ja :mellow:

Guzu

• 0

@Guzu

Daleko wyrzucasz to spirulino? Nie masz problemow z praca obrotowki podczas takiego wolnego sciagania i zmiennych pradow (skrzydelko Ci nie gasnie?)

Wnioskuje ze sbirulino nie jest niczym zablokowane od gory na lince, zatem pytanie czy nie przesuwa Ci sie na lince (zwlaszcza podczas zarzucania pod wiatr) skracajac tym samym odleglosc rzutowa?

Pozdrawiam

• 0

Witam

Kupiłem w tym roku lamiglasa x86mts z myslą o pstrągach a więc takie jak masz ty.Mam troszkę dylemat czy nie jet to kijek zbyt twardy.Jeszcze na niego nie łowiłem (zostal zakupiony jesienią).Łowie glównie na woblery 6-7 cm,hornety 5 max.,i używam plecionke.Czy twoim zdaniem ten kijek bedzie odpowiedni do mojego łowienia .Proszę o opinie

Dzięki

• 0

Fando, witaj na forum. Ja Tobie niestety nie pomogę ale .... muszę?powiedzieć, że niesamowicie czyta się?przywołany przez Ciebie wątek. Niekiedy warto cofnąć się te 3 lata wstecz by popatrzeć co się działo kiedyś :D - kawał historii tutaj mamy.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Guzu,

Chyba nasze myśli są jakoś powiązane. Dzisiaj ... chciałem popatrzeć na pierwsze wątki tego forum. Ostatnio robiłem jakieś porządki, związane z wprowadzeniem nowych działów i znalazłem pierwsze wpisy jak to ludzie meldowali się?na pokładzie. Miłe wspomnienia, oj miłe.

Pozdrawiam

Remek