admin Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawyRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 z 80 cm kleniem to aż się boję pomyśleć co by się działo podczas brania. Podczas wrześniowej wyprawy nad Pasłękę, jeden taki pod 60cm złamał mi łędkę podczas brania. Ot wyskoczył i z góry walnął w mego spływającego swobodnie wobka. Zanim zareagowałem ryba była w zielsku, a wędka najpierw się zajebiście wygięła, po czym po zerwaniu żyłki strzeliła w drugą stronę i na łączeniu lekko pękła... Ot tego momentu ciągnie mnie tam jak cholera. @Efex - spoko... Zadzwonię... zadzwonię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 ale jak wiadomo nie zawsze wszystko wychodzi Kurcze Zanderix, chciałbym żeby zawsze tak niewychodziło Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 No właśnie - może skręćmy jakąś weekendową wyprawę na pasłęckie klenie. Efex na pewno dołączy jako miejscowy autochton , a i Baloo, z tego co widzę, wie wiele o tej rzece!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Efex Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 @Baloo - a kiedyś Ty był we wrześniu na Pasłęce?? @Marcinesz - organizujcie, organizujcie.. - chętnie pomogę w miarę moich skromnych możliwości.. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Az boje sie pisac...juz raz sie pochwalilem i g...wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Jeśli zostanie zorganizowane takie spotkanie to chętnie się dołączę. Tylko proszę niech ktoś weźmie to w swoje ręce i przedstawi konkretną propozycję. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Popieram @Remka.Cały czas są jakieś pomysły, umawianki, tylko nikt nie chce wziąć się za to poważnie i konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 A moze ktos by chcial sie wybrac na Ebro? Dlugi weekend majowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Kuba je chcę <_< Ale (finansowo) nie mogę sobiena to pozwolić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 A może macie jakieś poważne plany na wyjazd do Szwecji we wrześniu.W zeszłym roku miałem jechać ale kolesie dali ciała i sprawa się rypła .Z chęcią bym pojechał z kimś kto już ma doswiadczenie na Szweckich łowiskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Zadnerix, ile cm miał ten piękny kleń? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Remek, Wydaje mi sie ze tam jest napisane 48 cm Pod zdjeciem... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 @Remek 48cm a tu cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Ale fantastyczne rybsko! Piękna, prawie złota rybka. I ponadto rzeka mi się bardzo podoba. Słuchaj ... jeśli ciężko podejść latem te kleniska to jak Tobie udało się to zimą!!! Jeszcze raz gratulacje. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zanderix Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Słuchaj ... jeśli ciężko podejść latem te kleniska to jak Tobie udało się to zimą!!! PozdrawiamRemek Otóż wbrew pozorom zimo-wiosną jest łatwiej, woda jest wtedy lekko trącona topniejącym śniegiem i klenie nie widzą wszystkiego tak jak latem. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Otóż wbrew pozorom zimo-wiosną jest łatwiej, woda jest wtedy lekko trącona topniejącym śniegiem i klenie nie widzą wszystkiego tak jak latem. Może dlatego też ten oczojeb zadziałał...Ciekawe jak w Pasłęce przy tej przejrzystej wodzie latem - czy mimo wszystko irracjonalnie oczojeby też działają czy tylko au naturel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Lipiński Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Piękne klenisko.Już jestem chory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Otwarcie tego sezonu nie było zbyt udane. Dwa wypady nad Kwisę i Bóbr zakończyłem wynikiem zerowym. Nie widziałem nawet cienia ryby. Odmiana przyszła w dniu 25 lutego. Wybrałem się nad Kwisę. Pochmurno, troszkę śnieżku i wiatr. Obławiałem interesujący zakręt, z głębszą zewnętrzną rynną, woblerkiem Salmo-Bullhead 4 SDR. Bez brań. Zmieniłem wobler, na reklamowanego ostatnio jiga. Przesunąłem się nieco w górę rzeki.Ciemnozielony raczek, na główce jigowej ok. 6-7g. wylądował w wodzie, ok. 50-70 metrów powyżej zakrętu. Raz, drugi...Wreszcie rzuciłem ukosem, pod prąd, pod przeciwny brzeg rzeki.Branie, z opadu było miękkie, takie jakieś „szczupakowe”. Kilka esów i ryba spłynęła z prądem pod moje stanowisko. Stałem na wysokiej skarpie i zastanawiam się jak rybę podebrać. Z góry, w polaroidach widziałem rybę doskonale.Głęboko zapęta za górną szczękę, walczyła na „krótkiej lince”. Ale nie tak jak nawet mniejsze, letnie pstrągi. Tak spokojnie.Wreszcie, gdy pstrąg zrobił nawrót, pod prąd, pomogłem mu wędziskiem. Rozpędziłemm go po łuku, podnosząc jednocześnie wędkę i skracając linkę. Ryba wylądowała mi tuż pod nogami.Widzę, że to mój rekordowy pstrąg.Sprzęt: Lamiglas X86MTS, TP200FA, Storft ABR 0,22mmWybaczcie jeśli przeczytaliście juz to samo na WCWI @ Zanderix Gratuluję pięknego rybska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 heniutek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 popper , gratulacje, to moja ulubiona rybka, ale widzę że jesteś podobnym fotografem do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Waldek, Serdeczne gratulacje. Nie ma to jak zaczac sezon od rekordu zyciowego! Swietne kolory ma ryba Cudo! Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Chyba wiosna idzie bo zaczęły się pojawiać jakieś ładne ryby. Ja niestety z łowieniem na Wiśle jeszcze muszę poczekać. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 @heniutekZ tym fotografowaniem to już tak mam. Jak trafiam coś ładnego, to wtedy nawet mój Nikon nie chce tego porządnie uwiecznić Ale na usprawiedliwienie to: -pogoda była paskudna,-w pobliżu żadnego korzenia, konaru itp. a moja torba nie nadaje się do ekspozycji fotograficznej,-śpieszyłem się, by ryba szybko wróciła do wody. @ DanielDzięki za dobre słowo . To mój największy.Myślałem że będzie podprogowy a on miał równe 50cm Cieszyłem się jak dziecko. Ale coś z klikasz z bardzo daleka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leluchy Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Popper piekna ryba.wiesz ze na punkcie Pstrągow mam szajbe a ty mnie tak dolujesz takim lorbasem, a ja w tym sezonie nic ponad 40 cm.Gratulacje!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Popper piekna ryba.wiesz ze na punkcie Pstrągow mam szajbe a ty mnie tak dolujesz takim lorbasem, a ja w tym sezonie nic ponad 40 cm.Gratulacje!!!!!Za to ja Twojego mam na monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leluchy Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
76
48
47
31
Popularne dni
5 Kwi
37
20 Mar
30