Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza moja w 2006r

admin

Pytanie

Postanowiłem utworzyć wątek, w którym wszystkich chętnych proszę o wpisywanie swojej pierwszej ryby złowionej w 2006r. Jaka to ryba, na co złowiona, w jakich okolicznościach, łowisko, na jaki zestaw ... zdjęcie bardzo mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zabawy

Remek

• Odpowiedzi 555
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jurku, w regulaminie tego forum było napisane, że nie wolno używać obraźliwych słów ale ja sobie na to pozwolę ... Tomek cholernie dobrze fotografować ... ale wnioski już wyciągnąłem. W tym roku zamiast tylko myśleć o kolejnym rzucie jak coś złowię to postaram się to porządnie uwiecznić.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ale Wam kurna chata zazdroszczę umiejętności i takiej wody. Ja dla przykładu dzisiaj byłem w poszukiwaniu pstrągów i tylko sobie do wody porzucałem. Ale bardzo się cieszę, bo poznałem ładny kawałek rzeczki i troszkę potrenowałem. Nadal czekam na swoją pierwszą w tym roku.

Kiedy widzę Wasze zdjęcia to Wam niesamowicie zazdroszczę i aż mnie wyrywa :D Jednak proszę nie poprzestawać ... i umieszczać następne zdjęcia!

Pozdrawiam

Remek

• 0

Tomku, przepiękne zdjęcie akcji. Ale czy zdjęcie Adasia nie pochodzi z Kwisy? Odnoszę takie wrażenie ... jeśli zgadłem to powiem Tobie dlaczego :D

Wiem, wiem ... ja tak sobie myślę, że na Mazowszu z kropkowanymi stworami jest trudno ale ... póki nie zaczną się moje ulubione ryby (szczupaki) i mój tegoroczny cel (bolenie) trzeba jakoś przetrwać a ciągnie nad wodę niesamowicie. Generalnie to możecie co tydzień regularnie coś tutaj wrzucać ... będzie taki element oczekiwania. Wiesz ... wieczór niediela i wszyscy wchodzą zobaczyć coście połowili ... a to wszystko okraszone fantastycznymi zdjęciami!

Pozdrawiam

Remek

• 0

No to oko mam dobre :D Tak jak pisałem ... chyba znam tą miejscówkę ... :mellow: (zdjęcie naprowadzające z art Jaculka o Kwisie w ostatnim WŚ). Mogę się mylić ale tak mi jakoś się nałożyło jedno zdjęcie z drugim (chodzi o charakterystyczny budynek nad wodą).

Mówisz 90 cm. Hmmm ... ja to mam jakieś zboczenia na punkcie 100 cm. Cały czas czekam aż w końcu ktoś umieści na forum zdjęcie sandacza 100cm. Tyle razy się przypominałem, że to już nudne. Jak otwieram gazety to pierwsze co robię to oglądam sandacze czy wreszcie zobaczę ... 100cm no i na razie czekam. O bolku to nie wspomnę ale jak ktoś ma takie zdjęcie to please proszę mnie uszczęśliwić :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

A jeśli o sandacza to znalazłem coś takiego:

Weltrekord nach IGFA Norm 22,84 Pfund gefangen in Schweden am 12.6.1986 von Harry Lee Tennison

Schweizer Rekord 23,8 Pfund 100cm gefangen 2001 im Bodensee von Paul Gubler, Ennetaach

Ale wiem, że ludzie np. na takiej Odrze :mellow: łowią sandaczyska i większe niz 100 cm :mellow:.

Pozdrawiam

Remek

http://fanaticfishing.fa.funpic.de/Coppermine/albums/userpics/10001/normal_Uli23er3.jpg

• 0

Właśnie zobaczyłem fotki z wczorajszego wspólnego pstrągowego wyjazdu z Tomkiem :huh: .Bardzo ładne.Tomek zawsze nosi ze sobą wielki plecak sprzętu. :D.I wkłada dużo serca w fotografowanie :D.Niepotrzebnie dźwigałem własny statyw :mellow:.

Oto 2 kolejne.Tym razem z mojego canonka.

Pierwszy pstrążek 35cm wziął na mojego woblerka prowadzonego bardzo powoli wzdłuż burty tuż powyżej tego progu.Widziałem wyjście i atak :mellow: Niezapomniane wrażenia.

A co chwile przechodziły burze śnieżne.

Super klimat :mellow:

post-139-1348913178,7164_thumb.jpg

post-139-1348913178,7993_thumb.jpg

• 0

Cóż, kolejne piękne zdjęcia i coraz większy apetyt na pstrąga (nie żebym chciał go zjeść ... oj nie). Nie rozumiem jednak jednego zdania i proszę o wyjaśnienie:

Pamietasz co Ci powiedzialem ? trzeba myslec jak pstrąg...

Tak poza tym ogromne gratulacje!

Pozdrawiam

Remek