Mirosław70 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam spotkał się ktoś z takim multikiem ?jak się sprawuje ?poproszę o opinie Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam, miałem ten kołowrotek przez 2 tygodnie. Jeden z lepszych jakie mi sie trafiły w ostatnim czasie.Niestety nie był dla mnie a dla kolegi i musiałem go przekazać dalej. Jedno jest pewne, musze na niego odkładać.Ogólnie bardzo lubię multiki Okumy a ten bardzo mi przypadł do gustu. Szybki, cichy, sztywny, bardzo ładnie pracujący i zwijający linkę. No i waga. Ekstra. 162gr w stosunku do 179 w wersji poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Tu jest link do testu http://www.tackletour.com/reviewokumahelios.html (chyba poprzedniej wersji). Jeśli nie zmnieszyli wagi wymienając flaki na gorzesze to pewnie porządna zabawka. Plusem jest także 5 lat gwarancji. Ale czy jest wart ceny skoro wersja z linku kosztuje około 550 zł na Ebayu na "nowy i odchudzony" Helios AIR ponad 1000 zł na aledrogo. Według mnie nie warto, płacić 2 x tyle za to samo. Pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 17 gram jak widać może sporo kosztować:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tylko tym razem to 17 gram powietrza akurat waga banknotów wyrówna różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Moze ma jakies ukryte moce, sprobujcie - a noz sie okaze, ze jest w deske? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 odnawiam temat. czy ktoś może coś napisać po dłuższym używaniu tego urządzenia? na sucho bardzo przyjemnie się kręci a szpulka bardzo gładko i długo się obraca....ale na sucho to wiadomo że daleko się nie pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam odkopie temat. Może ktoś używał do przynęt 5-30, jestem zainteresowany opiniami użytkowników ponieważ można go teraz nabyć w dobrych piniadzach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Najlżejsza przynęta jaką odpaliłem tym kręciołem to 4 gramowa główka plus twisterek, ale to przy delikatnej bryzie i moich w sumie mizernych umiejętnościach obsługiwania casta. Podejrzewam, że można lżej ale po prostu nie trafiłem na bezwietrzny dzień żeby to sprawdzić. Dragona V-Point 5,5 grama plus Fishhunter 5cm latają już lepiej. Najgrubiej próbowałem 10 gramowym wirującym ogonkiem. Z wad Haliosa, to hamulec magnetyczny jest ukryty pod pokrywką i trzeba ją demontować żeby przestawić (abu jakoś to inaczej rozkmniniło).Aha, nie wiem jak inni ale ja mam problem żeby wolno poprowadzić przynętę przy przełożeniu 7,1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupiec Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Czyli raczej za delikatna konstrukcja do glowek 20gr plus guma 10cm algi 2 oraz wobkow od 7 gr do 24gr. Najlżej lowil bym 7gr główka plus guma 7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 odświeże temat... kupiłem ten multik okuma helios air używany tzn 2 razy nad wodą był ale kupiłem go pod przynęty 30-60 gr i chyba nie doczytałem, że on jest do małych przynęt.....? Co sądzicie? zły zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Dobrze kupiłeś. U mnie też obsługuje 30-60 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 aaa ok to się cieszę, jedna osoba mi powiedziała, że on niby tak do 30 g powiedzmy max i się przeraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi