Skocz do zawartości

Blank jaxxon

Soczus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam pytanie odnośnie dwóch wędek firmy Jaxxon:

Jaxxon variant pro bait cast 2,1m 10-35g oraz Jaxxon ethernum speedy cast 1,98m 5-25g

Wędka pod multipikator, do wędkowania amatorskiego, czasem może żeby dała radę w Szwecji.

Co byście polecili....???? A może używajcie sami - proszę o opinie....

Dziękuje z góry za pomoc.

Pozdrawiam

Maciej

Hej. Planuje łowić na blaszkę, kopyta i woblerki. Głownie to na co można łowić na spinning na jeziorach..

Szczupaczek miłe widziany.

Oczywiście potrzebował bym Blank najbardziej uniwersalny, DLA amatora

Dziękuje za wszelkie sugestie. Dochodzi jeszcze jeden model blanku: robinson diaflex o podobnych ciężarach wyrzutowych....

Dzięki za pomoc

M

Może ktoś inny pomoże bo ja jakoś nie mogę załapać o co chodzi.. jakie te blaszki woblery kopyta ? Rozmiar waga ? Szczupak mile widziany ? I chcesz kolego blank czy wędkę ?

Tomek przecież wyraźnie napisane, że blank :)

Chcemy pomóc Ci pomöc tylko nie wiemy czy damy radę, nigdy w Szwecji nie byłem także może bardziej doświadczeni Koledzy pomogą, może Pan @Pitt, albo Pan Sławek .O.B Z checiã sam poczytam co w owym temacie blanku jaxona majã do zaproponowania ? Myślę, że niebawem wszystko sie wyjaśni.

Zanim ja wyrażę swoje zdanie w temacie mam pytanie do autora wãtku, ile Kolego liczysz wiosen?

Pzdr Wojtek

Cześć. Ile wiosen liczę nie powiem, ale jedna wiosnę z latem zaliczylem nad woda. Mały dorobek ale coś tam zdesperowanego na haczyk wskoczyło.

Niestety rownież nie jestem Waszym zapomnianym kolegą... Jestem tu pierwszy raz.

Nie mniej jednak, wydawało mi się że Blank i wedzisko to to samo - dlatego tez poprawiam się: potrzebuję wędziska. Mam już multipikator dlatego tez musi to być kij z pazurem.

Co do wag moich przynęt, póki co nie przekraczają 20gram, z tym ze chciałbym wędkę rozwojową pod kątem rożnych rozmiarów przynęt.

Dziękuje za pomoc, El Presidente i zrozumienie.

Budżet to ok 150zl.

Podaje wagi całego zestawu , tzn główka plus guma już razem waża ok. 20 g.

Multik abu Garcia ambassadeur blue max lh z plecionką (była w zestawie - nie koniecznie muszę ja nawijac).

Czy ewentualnie może zostać?? Czy może lepiej większy c.w. I plecionką na większe sztuki mogłaby zostać??

Wiem

Widziałem ten kijek. Niemniej jednak chyba to będzie za dużo jak na mnie...

Jeszcze coś pomyśle, może poczekam, ale jak znam życie to jak nie teraz to Witold sobie tego nie kupie.

Jaxxon da radę na takie sporadyczne amatorskie wędkowanie...???

Spróbujemy w takim razie.

Co będzie się okaże. Z pewnością dam znać. Dziękuje za pomoc i mam nadzieje ze jeszcze uda mi się pochwalić jakaś konkretna rybka...

Mam nadzieje ze jak będę miał jeszcze jakieś problemy/wątpliwości - będę mógł się Was poradzić...

Połamania kija jak to mówią..!!!

• Like 1

Też zaczynałem od plastikowego Abu, a konkretnie od ProMaxa....Jak się opanuje obsługę, to lata z tego przyzwoicie od 7 do 30gram

Z jaxona w serii inspiral masz fajny kijek 10-35gram Jest dość szybki i ma ugięcie tak 1/3 od szczytu. Miałem i mogę polecić.....nawet do tego stopnia mi się spodobał, że szukam teraz "gołego" blanku w jednym kawałku o identycznej akcji i realnym CW

Natomiast wędka z serii Eternum 5-32gr jest troszkę sztywniejsza i wydaje mi się, że jej realne CW to 10-40gr - więc do podanych przez Ciebie gramatur lepsza będzie ta opisana 5-25 z tej samej serii, ale musisz dokładnie sprawdzić wędkę, bo moja była kilka razy w serwisie (klikające przelotki, krzywo wklejony uchwyt.....)

Ostatnio od Kamila kupiłem wędkę Rozemeijer Provoker Shadylac Jig 1,9 m 12-20 g i śmiga do 25gram...głęboko się ładuje, więc i daleko z tego leci.....Ja za swoja dałem 150zł plus przesyłka:D  i nie oddam (wymaga poprawy zbrojenia...ale to tylko moje fanaberie, bo kijek jest przeznacony do przedzierania się przez krzaczory na zarośniętych starorzeczach)

PS Polecam śledzić giełdę na forum....do 1 maja masz kupę czasu, więc pewnie upolujesz coś ciekawszego w podobnych pieniądzach, a o klasę wyżej

PS2 Tomku chciałbym to zobaczyć :lol:   [...główka na 20 gramowej główce...] lubię przejęzyczenia;)

Edytowane przez minecjusz
  • Like 1