Soczus Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie dwóch wędek firmy Jaxxon: Jaxxon variant pro bait cast 2,1m 10-35g oraz Jaxxon ethernum speedy cast 1,98m 5-25g Wędka pod multipikator, do wędkowania amatorskiego, czasem może żeby dała radę w Szwecji. Co byście polecili....???? A może używajcie sami - proszę o opinie.... Dziękuje z góry za pomoc. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 ? Ale o co chodzi ? Co chcesz łowić i na co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soczus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Hej. Planuje łowić na blaszkę, kopyta i woblerki. Głownie to na co można łowić na spinning na jeziorach.. Szczupaczek miłe widziany. Oczywiście potrzebował bym Blank najbardziej uniwersalny, DLA amatora Dziękuje za wszelkie sugestie. Dochodzi jeszcze jeden model blanku: robinson diaflex o podobnych ciężarach wyrzutowych.... Dzięki za pomocM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Może ktoś inny pomoże bo ja jakoś nie mogę załapać o co chodzi.. jakie te blaszki woblery kopyta ? Rozmiar waga ? Szczupak mile widziany ? I chcesz kolego blank czy wędkę ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Jak chcesz blank to musisz do jaxona napisać. Napewno Ci wyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) ...Szczupaczek miłe widziany...Aaaaa to zmienia postać rzeczy - oczywiście blank jaxona polecamy ! . A jakaż to desperacja pcha Cię w stronę tego producenta, jakiś inny wybór wchodzi w rachubę czy nie ? Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Zwierzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Panowie jaxona na początek w zupełności wystarczy... tylko trzeba odpowiednio dobrać. .. musi kolega sprecyzować ... chyba każdy od czegoś zaczynał. Więc bez docinek. Chcemy pomóc tylko musisz nas na kierować Soczus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Może ktoś inny pomoże bo ja jakoś nie mogę załapać o co chodzi.. jakie te blaszki woblery kopyta ? Rozmiar waga ? Szczupak mile widziany ? I chcesz kolego blank czy wędkę ?Tomek przecież wyraźnie napisane, że blank Chcemy pomóc Ci pomöc tylko nie wiemy czy damy radę, nigdy w Szwecji nie byłem także może bardziej doświadczeni Koledzy pomogą, może Pan @Pitt, albo Pan Sławek .O.B Z checiã sam poczytam co w owym temacie blanku jaxona majã do zaproponowania ? Myślę, że niebawem wszystko sie wyjaśni. Zanim ja wyrażę swoje zdanie w temacie mam pytanie do autora wãtku, ile Kolego liczysz wiosen?Pzdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Czytam te posty i wcale się nie zdziwię jeżeli to zapomniany kolega się objawił .Obym się mylił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Józef też mi to przeszło przez głowę, także Maciej pisz co potrzeba blank czy wędkę bo to trochę dwie inne rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 O kim mowa ? Bo nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Hehe zapewne chodzi o ulubionego paler boja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soczus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Cześć. Ile wiosen liczę nie powiem, ale jedna wiosnę z latem zaliczylem nad woda. Mały dorobek ale coś tam zdesperowanego na haczyk wskoczyło. Niestety rownież nie jestem Waszym zapomnianym kolegą... Jestem tu pierwszy raz. Nie mniej jednak, wydawało mi się że Blank i wedzisko to to samo - dlatego tez poprawiam się: potrzebuję wędziska. Mam już multipikator dlatego tez musi to być kij z pazurem. Co do wag moich przynęt, póki co nie przekraczają 20gram, z tym ze chciałbym wędkę rozwojową pod kątem rożnych rozmiarów przynęt. Dziękuje za pomoc, El Presidente i zrozumienie. Budżet to ok 150zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 A jaki to multik jeśli nie tajemnica ? Co do tych 20 gram to wiesz wobler 20 gram a główka na 20 gramowej główce to jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soczus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Podaje wagi całego zestawu , tzn główka plus guma już razem waża ok. 20 g. Multik abu Garcia ambassadeur blue max lh z plecionką (była w zestawie - nie koniecznie muszę ja nawijac). Czy ewentualnie może zostać?? Czy może lepiej większy c.w. I plecionką na większe sztuki mogłaby zostać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 masz w tej chwili za dobrą kasę na aledrogo robinsona diaflexa 1.98.m 10-28g.niestet jednak jeszcze 5 dyszek musisz dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soczus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wiem Widziałem ten kijek. Niemniej jednak chyba to będzie za dużo jak na mnie... Jeszcze coś pomyśle, może poczekam, ale jak znam życie to jak nie teraz to Witold sobie tego nie kupie. Jaxxon da radę na takie sporadyczne amatorskie wędkowanie...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Pewnie ze da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 na temat jaxona zbyt wiele się nie dowiesz.na początek może być,jak połamiesz to do koszalina i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soczus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Spróbujemy w takim razie. Co będzie się okaże. Z pewnością dam znać. Dziękuje za pomoc i mam nadzieje ze jeszcze uda mi się pochwalić jakaś konkretna rybka... Mam nadzieje ze jak będę miał jeszcze jakieś problemy/wątpliwości - będę mógł się Was poradzić... Połamania kija jak to mówią..!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Też zaczynałem od plastikowego Abu, a konkretnie od ProMaxa....Jak się opanuje obsługę, to lata z tego przyzwoicie od 7 do 30gramZ jaxona w serii inspiral masz fajny kijek 10-35gram Jest dość szybki i ma ugięcie tak 1/3 od szczytu. Miałem i mogę polecić.....nawet do tego stopnia mi się spodobał, że szukam teraz "gołego" blanku w jednym kawałku o identycznej akcji i realnym CWNatomiast wędka z serii Eternum 5-32gr jest troszkę sztywniejsza i wydaje mi się, że jej realne CW to 10-40gr - więc do podanych przez Ciebie gramatur lepsza będzie ta opisana 5-25 z tej samej serii, ale musisz dokładnie sprawdzić wędkę, bo moja była kilka razy w serwisie (klikające przelotki, krzywo wklejony uchwyt.....)Ostatnio od Kamila kupiłem wędkę Rozemeijer Provoker Shadylac Jig 1,9 m 12-20 g i śmiga do 25gram...głęboko się ładuje, więc i daleko z tego leci.....Ja za swoja dałem 150zł plus przesyłka:D i nie oddam (wymaga poprawy zbrojenia...ale to tylko moje fanaberie, bo kijek jest przeznacony do przedzierania się przez krzaczory na zarośniętych starorzeczach)PS Polecam śledzić giełdę na forum....do 1 maja masz kupę czasu, więc pewnie upolujesz coś ciekawszego w podobnych pieniądzach, a o klasę wyżejPS2 Tomku chciałbym to zobaczyć [...główka na 20 gramowej główce...] lubię przejęzyczenia;) Edytowane 30 Grudnia 2013 przez minecjusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi