skuwa123 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam,Macie jakieś sprawdzone żyłeczki do lekkiego spinningu?Moja wędeczka to Savage Gear Parabellum 2.79 3-16gRozmiar jaki planuje zakupić to 0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 http://www.taimentackle.com/pl/pl/product/p-line-floroclear-150m-clear_3264/90800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Serie HM od Dragona, jak dla mnie zdecydowanie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zaproponuje Ci zapoznać się z tym tematem http://jerkbait.pl/topic/11081-dobra-%C5%BCy%C5%82ka-spinningowa-016/Co prawda głównie mowa o średnicy 0,16 lecz myślę że może coś znajdziesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Dlaczego te żyłki uważacie za dobre do lekkiego spinningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 A co sądzicie o Trabucco T-Force Spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Trabucco też są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 sprawdzilem wiele zylek od krokodyla po strofta hm80 itp i polecaam Cormorana CorTest fajna miekka zyłka zadnych problemow nie sprawia nie skreca sie i nie ma tego pofalowania jak sie wezeł zaciska na sucho, koszt 10-13zł wielu z moich znajomych jej uzywa nikt nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 ja jestem zadowolony z Trabucco Super Cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Również polecam żyłeczki Trabucco, szczególnie te mniejsze średnice przy lżejszym spinnie sprawdzały mi się bardzo dobrze, T-Force Perch i wspominany wyżej Super Cast, bardzo dobra relacja cena/jakość, miękkie linki z minimalną pamięcią, szczególnie świeże trzymają parametry deklarowane przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Śledzę z zainteresowaniem ten wątek. Szukam żyłki do łowienia na drobne gumki na główkach 0,8g do 1,5g w powolnym nurcie. Chcę łowić przy dnie, przy czym chcę, żeby ruch pionowy mojej przynęty był jak najmniejszy. Używam wędki 2,60 o dość spolegliwym blanku, który nie wraca zbyt szybko po wychyleniu, lecz ma stosunkowo grube ścianki (niski moduł grafitu) i mały stożek.Doradzicie coś koledzy? Tylko prosiłbym o uzasadnienie tego jakie parametry powinna posiadać żyłka do mojego łowienia. Chciałbym dowiedzieć się jaka powinna być jej sztywność, rozciągliwość, oraz średnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Śledzę z zainteresowaniem ten wątek. Szukam żyłki do łowienia na drobne gumki na główkach 0,8g do 1,5g w powolnym nurcie. Chcę łowić przy dnie, przy czym chcę, żeby ruch pionowy mojej przynęty był jak najmniejszy. Używam wędki 2,60 o dość spolegliwym blanku, który nie wraca zbyt szybko po wychyleniu, lecz ma stosunkowo grube ścianki (niski moduł grafitu) i mały stożek.Doradzicie coś koledzy? Tylko prosiłbym o uzasadnienie tego jakie parametry powinna posiadać żyłka do mojego łowienia. Chciałbym dowiedzieć się jaka powinna być jej sztywność, rozciągliwość, oraz średnica. Do takiego łowienia wypróbowałem i przy nich pozostane żyłki tonące do metody odległościowej - używam głównie Maver River Stone i Robinsona oraz Mivardi.Co do żyłki 0,16 - kiedyś przez przypadek użyłem żyłki do budowania zestawów do tyczki i przy niej już pozostałem jest to Maver Win Lenza Madre. Mocna, miękka, trzyma wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 nie skreca sie Aż sam sprawdzę. Właśnie muszę kupić jakąś 0,22 -0,25, zobaczymy jak da radę pod obrotówkami. A odnośnie tematu, żyłka musi być świeża. Ja kupuję tylko w sklepach gdzie jest duży przemiał albo u zaprzyjaźnonego sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ja proponuję taką żyłeczkę http://ww.aspius.pl/19/zylki/p-line-extrusion-aka-evolution.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita800 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 ...przerobiłem wiele żyłek,teraz używam tylko tej nie jest tania ale jak dla mnie nr1. niemam nic wspólnego ze sprzedającym ale zaopatruję się ja i znajomi i polecam. http://allegro.pl/zylka-owner-broad-premium-0-14mm-100m-swieza-i3801852617.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ja nawinąłem na klenie Cralusso, która mi pozostawała niewykorzystana do matchówki stwierdzając, że nie będę kupował drugiej 0,14 skoro ją mam i połowiłem na rzece bez zastrzeżeń, miękka, bez pamięci, świetnie z niej lata i cieniutka, nawet wyrwałem zaczep także lepszej mi nie trzeba, ale do tanich nie należy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ciekaw jestem, które to cudowne cechy żyłki powodują, że ona to - bestia jedna - nie skręca się? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Bardziej bym stawiał na cudowne cechy rolki prowadzącej na kabłąku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Polecam żyłki Trabucco T-force. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Dla mnie dalej numerem 1 jest Stroft GTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 O trwałości żyłki w dużej mierze decyduje woda w której łapiemy. W ubiegłym roku np. łapałem na żyłki Marce van den eynde 0,165 i 0, 225. Żyłki nie tanie, według mnie dobre. Tę mocniejszą miałem jeszcze wczoraj na pstrągach. Natomiast cieńsza została w całości wywalona po kilkugodzinnym łapaniu w Wisłoku(okolice Strzyżowa). Przed Wisłokiem była w wodzie około 10 razy i nic się z nią nie działo. Rok wcześniej miałem 0,16 nad Wisłokiem innego producenta(nie pamiętam jakiego, na pewno dużo tańsza) i tej nic nie było. Gdybym pojechał z tą 0,165 po raz pierwszy na Wisłok nie mając tej drugiej powiedział bym,że żyłka nic nie warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Co w tym Wisłoku pływa ? Bo ja byłem niejednokrotnie i nic mi się nie działo z żyłka ... chyba ze to konkretnie Strzyżów musi być ... wczoraj byłem w okolicach krosna i nic nie zauważyłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi