spy Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Ile toto powinno płynąć? Jedna osoba na pokładzie i płynie tylko albo aż 16km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Masz inny ponton, inny silnik, inną wodę. Mercurego 6KM już nie mam, coś było z nim nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Napisałeś, że twój ponton to Info Media. Nie znam ale sprawdziłem, wyglądają jak wszystkie chinole, ProMariny, WildLake ...Bushe. Bo Bush to taki sam chinol pod względem konstrukcji jak każdy inny tylko robiony w Estonii. Nie sprecyzowałeś jaką masz podłogę a to ważne bo jeśli airmatę to bardzo wiele zmienia. Jak sztywną z pompowanym kilem to nie ma powodu żeby przy 3m długości i 6km nie wchodził w ślizg. Ja akurat wstawiłem filmik z flauty ale wierz mi że przy fali też idzie i to każdej w granicach zdrowego rozsądku. Nie próbowałem tylko z tym silnikiem na rzece ale w pojedynkę na pewno pójdzie ślizgiem i to pod prąd. Po wejściu w ślizg da się odjąć +- 1/4 manetki przy 1/3 zaczyna nurkować. Najlepiej jak się pozbyłeś problematycznego silnika to kupić 10km i po problemie. Dwa gary, ciszej, komfort ślizgu w dwie osoby.Ja mam teraz 15km Suzuki ale Tohę zostawiam kupiłem ją prawie nową więc nie opłaca mi się sprzedawać chyba, że kasa przyciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Oczywiście twarda podłoga. Jak pisałem wcześniej wg mnie ten mercury był słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zack Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam,mamy z kumplem Pro Mariny ja 270 on 320 pływamy na jednym silniku Suzuki DT 4, pływając w pojedynkę na każdym z nich,wchodzimy w ślizg ,przy czym na 320 jest to dużo łatwiejsze,ja na 270 musze dość mocno dociążąć przód kalosza przy starcie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jadwiga Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 łódka Lambda 3,9 m silnik 3,5 KM prędkość w trzy osoby wg wskazań gps 11,4 km więc 6 i ponton to trochę mało..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Krisu, tak to już jest, że od czasu do czasu trzeba udowodnić, że nie jest się wielbłądem A oto Krisu23 na pontonie 3,3 z silnikiem 6KM. Ulotną chwilę uchwycił Pumba Ja tam Krisowi nic nie mierzyłem, ale na mój rozum to chłop lata na tym zestawie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
spy
Ile toto powinno płynąć? Jedna osoba na pokładzie i płynie tylko albo aż 16km/h.
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi