pawello Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Coś mi to przypomina, oryginalny projekt. Oby wyciągał monstrualne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Żeby opisać blank lub okleić oryginalną naklejką najlepiej polakierować cienko ten kawałek blanku na którym ma być opis lub naklejka. Potem opisujemy na lakierze lub kleimy naklejkę i raz jeszcze lakierujemy.Podpowiem jeszcze że pod oryginalną naklejkę warto zabarwić lakier na czarno, wtedy wygląda ta naklejka Xzogi jak 3D.Swietnie też wygląda na zielonym lub czerwonym. Bardzo fajny projekt.Gratulacje. Edytowane 8 Marca 2014 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Faktycznie tak coś czułem że z tą kolorystyką się gdzieś spotkałem. Dzięki za radę w kwestii naklejki, pewnie się z czasem spojawi. Edytowane 8 Marca 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Jak mawiał król Julian zawsze jest jakaś opcja , blanki o niejednolitej powierzchni opisuje się tak jak prawi Robert. Dodał bym tylko że warto wstrzymać się na trochę aż lakier dobrze się utwardzi , stalka nie będzie grzęzła w lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Brawo - piękna wędeczka- kapitalny pomysł z tym zielonym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Z informacji o których nie napisałem myślę że na uwagę zasługuje fakt że kijek wyszedł lekko, bo 103g, a to chyba dobry wynik jak na xzogę Jeszcze foto wyważenia tak jak lubię i ugięcia pod ciężarem 1550g też tak jak lubię Edytowane 11 Marca 2014 przez shavt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Świetne ,głębokie ,regularne gięcie.Mazajec fajnie nawiązuje do zielonkawego burla ,a do napoju jeszcze bardziej Spróbuj podczas lakierowania ,po ok 0,5h zdjąć pędzlem część lakieru z środkowego odcinka omotki.Uzyskasz równą ,prostszą płaszczyznę.Jeśli lakierujesz na dwa razy,to przy każdej partii wykonaj ten zabieg i delikatnie cieńsze warstwy.Nie martw się po pierwszej ,że nici wyglądają jakoś łyso ,kiedy wsiąknie lakier,bo drugą nadrobisz.Efekt miło Cię zaskoczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Z informacji o których nie napisałem myślę że na uwagę zasługuje fakt że kijek wyszedł lekko, bo 103g, a to chyba dobry wynik jak na xzogę Też mi się tak wydaje, przy wadze blanku 50 gr dołożyłeś 50 gr w komponentach i pewnie te 3 w kleju i lakierze - to jest bardzo przyzwoity wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Zamiast kolejnej wędki zmajstrowałem.. Ale już mam plan na kolejny kijek. Mam blaasa F 7'6" 6lb ale do delikatnego łowienia trochę niekoniecznie mi się sprawdza.Potrzebuję czegoś lżejszego z delikatniejszą szczytówką do łowienia 'z opadu' na gumki, na główkach 2-5g i gumki np predatory 5,5cm. Czyli coś do UL ale żeby się nie kończyło na 4g No i łowienie głównie z brzegu na jeziorach to długość co najmniej 2,3m by się przydała. Obstawiam FX801-2, czy ktoś zaproponuje coś lepszego? Edytowane 13 Maja 2014 przez shavt 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Graty, będzie Ciebie kosztować to zmajstrowanie Drożej niż nie jedna wędka hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Aha.. no to rozumiem że ten fx 801-2 się sprawdzi trochę forum przeszukałem i złego słowa o nim nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Bo złego słowa o takowym powiedzieć nie można ,fajny blank, pod takie wabiki jak piszesz sprawdzi się jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ciągłe wyjazdy służbowe skutecznie uniemożliwiały mi ukończenie kilku projektów. I tak powstał fx 801-2.. który ciągle ma nieskończony dolnik. Więc na forum pokaże się w prawdziwą zimę dopiero. A następnie powstał matagi super shore 10lb. Uzbrojony w torzite 16-8-5,5 - 4.5kb - 5x4kt i 4,5 na szczycie.Kijek idealnie współpracuje z jigami 5-10g + 3". Z tym że 10g to już tylko z kajtkiem. Próbowałem 12g+3" kopyto i już nie miałem z czego zaciąć.Wędka standardowo w moim prostym stylu, uchwyt i butt grip. Co by zachować spójność szare omotki ze złotym akcentem i drobna wyplatanka pod kolor kręcioła Uchwyt baardzo przypadł mi do gustu, podzielam opinie użytkowników o zaletach połączenia dnps i nakrętki sk.Kijek bardzo czuły, z subtelną szczytówką. Pod normalne okonie sprawdził się znakomicie. Nie boi się sandaczowego przyłowu aczkolwiek tu nie miał przeciwnika większego niż 50cm jak do tej pory za to gruby 40cm okoń wyjechał bez oddania cm.Prawie na pewno do kolekcji dołączy cięższy model, możliwe że 14lb. No i parę fotek plus z tego weekendu niestety bez forumowego minimum 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Świetna robota,moje klimaty. :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Na zdjęciu 4 dziwnie lakier wygląda. Nie jest to śliwka, a jakiś stożek. Jaka tego przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nie mnie oceniać jaka tego przyczyna. Lakieru staram się położyć tylko niezbędne minimum. Fakt widać jakby stożek ale żadnych skutków ubocznych tegoż niedopieszczenia nie zauważyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Fajny kijaszek, i widać że nie trafił za szafę, rozumiem że mimo "stożka" został dopuszczony do ruchu .Bartek, czy ważyłeś może NPS w komplecie z nakrętką? Jak widzę na zdjęciu ergonomia uchwytu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Łatwo można policzyć , rozmiar 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Fajny kijaszek, i widać że nie trafił za szafę, rozumiem że mimo "stożka" został dopuszczony do ruchu .Bartek, czy ważyłeś może NPS w komplecie z nakrętką? Jak widzę na zdjęciu ergonomia uchwytu super.dzięki, dopuszczony i ochrzczony na pierwszych dwóch wypadach od razu łowił rekordowe okonie NPS z tą nakrętką tak jak kolega pokazał 26.5g. Ergonomia uchwytu zdecydowani mi odpowiada, a dodatkowo blank bardzo dobrze wyważony co daje nam pełen komfort przy krótkim dolniku. Edytowane 30 Października 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jest i On, phenix w tytanach Czyli M1 i 10lb mocy w dwuskładzie.Ubrany w torzite od 16 do 4.5 w szczycie. Uchwyt TVS-TJS16, omotki ProWrap metallic 9740 brown i ProWrap nylon 552 neon green. Plus drobna wyplatanka z tych nici na czarnym podkładzie. Lakier Lamar HB kładziony na raz.Ci bardziej wnikliwi powinni zauważyć że podobne korki już się w pewnym wątku pojawiały I malutka sesja, trochę mało światła ale chyba wszystkie niedoskonałości widać 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Fajnie. Jedno co bym ja zmienił, to wstawkę - początek i koniec powinny być w tym samym miejscu, i na stopce. Chyba, że to zamierzone. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez yankis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Phenix w tytanach, no panie Bartku zaszalałeś. Ładny kijek - czysto równo i ze smakiem. Lakierowanie na raz praktycznie wyszło bardzo dobrze, nie ma się do czego przyczepić.No i blank bardzo fajny( miałem takowy w łapach i przemacałem gruntownie) pod ryby w paski, będziesz zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 No i piknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Fajnie. Jedno co bym ja zmienił, to wstawkę - początek i koniec powinny być w tym samym miejscu, i na stopce. Chyba, że to zamierzone. Wstawka jak i cały kijek robiony wieczorami i już niespecjalnie miałem siłę wnikać w takie drobiazgi Zgodnie ze sztuka powinna być tak jak napisałeś. Bałem się kolejnego lakierowania na raz bo nie zawsze to idealnie wychodziło.. tu już wyszło całkiem przyzwoicie, są pewne drobiazgi których na fotkach nie widać ale do zaakceptowania Fotki ugięcia za jakieś 2 dni. Nie wiem czy impregnować te korki tak jak zawsze czy zostawić je w spokoju. Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opłaca się impregnować, to tylko dla nich lepiej. Ale delikatnie, nie na wysoki połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi