Skocz do zawartości

Shavt. Projektów kilka.

shavt

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby opisać blank lub okleić oryginalną naklejką najlepiej polakierować cienko ten kawałek blanku na którym ma być opis lub naklejka. Potem opisujemy na lakierze lub kleimy naklejkę i raz jeszcze lakierujemy.

Podpowiem jeszcze że pod oryginalną naklejkę warto zabarwić lakier na czarno, wtedy wygląda ta naklejka Xzogi jak 3D.

Swietnie też wygląda na zielonym lub czerwonym.

Bardzo fajny projekt.

Gratulacje.

Edytowane przez robbox4

Z informacji o których nie napisałem myślę że na uwagę zasługuje fakt że kijek wyszedł lekko, bo 103g, a to chyba dobry wynik jak na xzogę   B)

Jeszcze foto wyważenia tak jak lubię i ugięcia pod ciężarem 1550g też tak jak lubię :)

DSCN2456J_erxeaph.JPG

DSCN2461J_erxeahx.JPG

Edytowane przez shavt
  • Like 5

Świetne ,głębokie ,regularne gięcie.Mazajec fajnie nawiązuje do zielonkawego burla ,a do napoju jeszcze bardziej :)

Spróbuj podczas lakierowania ,po ok 0,5h zdjąć pędzlem część lakieru z środkowego odcinka omotki.Uzyskasz równą ,prostszą płaszczyznę.Jeśli lakierujesz na dwa razy,to przy każdej partii wykonaj ten zabieg i delikatnie cieńsze warstwy.Nie martw się po pierwszej ,że nici wyglądają jakoś łyso ,kiedy wsiąknie lakier,bo drugą nadrobisz.Efekt miło Cię zaskoczy.

• Like 1

Z informacji o których nie napisałem myślę że na uwagę zasługuje fakt że kijek wyszedł lekko, bo 103g, a to chyba dobry wynik jak na xzogę   B)

Też mi się tak wydaje, przy wadze blanku 50 gr dołożyłeś 50 gr w komponentach i pewnie te 3 w kleju i lakierze - to jest bardzo przyzwoity wynik.

• 2 miesiące temu...

Zamiast kolejnej wędki zmajstrowałem.. :)

a92de54bf7f4d26dmed.jpg

Ale już mam plan na kolejny kijek. Mam blaasa F 7'6" 6lb ale do delikatnego łowienia trochę niekoniecznie mi się sprawdza.

Potrzebuję czegoś lżejszego z delikatniejszą szczytówką do łowienia 'z opadu' na gumki, na główkach 2-5g i gumki np predatory 5,5cm. Czyli coś do UL ale żeby się nie kończyło na 4g :) No i łowienie głównie z brzegu na jeziorach to długość co najmniej 2,3m by się przydała. Obstawiam FX801-2, czy ktoś zaproponuje coś lepszego?

Edytowane przez shavt
  • Like 5

• 5 miesięcy temu...

Ciągłe wyjazdy służbowe skutecznie uniemożliwiały mi ukończenie kilku projektów. I tak powstał fx 801-2.. który ciągle ma nieskończony dolnik. Więc na forum pokaże się w prawdziwą zimę dopiero. A następnie powstał matagi super shore 10lb. Uzbrojony w torzite 16-8-5,5 - 4.5kb - 5x4kt i  4,5 na szczycie.

Kijek idealnie współpracuje z jigami 5-10g + 3". Z tym że 10g to już tylko z kajtkiem. Próbowałem 12g+3" kopyto i już nie miałem z czego zaciąć.

Wędka standardowo w moim prostym stylu, uchwyt i butt grip. Co by zachować spójność szare omotki ze złotym akcentem i drobna wyplatanka pod kolor kręcioła ;)

Uchwyt baardzo przypadł mi do gustu, podzielam opinie użytkowników o zaletach połączenia dnps i nakrętki sk.

Kijek bardzo czuły, z subtelną szczytówką. Pod normalne okonie sprawdził się znakomicie. Nie boi się sandaczowego przyłowu aczkolwiek tu nie miał przeciwnika większego niż 50cm jak do tej pory za to gruby 40cm okoń wyjechał bez oddania cm.

Prawie na pewno do kolekcji dołączy cięższy model, możliwe że 14lb. No i parę fotek

b764add87c56d1demed.jpg

e53e3d47d4805526med.jpg

de7b76e045e01176med.jpg

254c24cc34b15dd6med.jpg

dc3612d5b2a405c2med.jpg

plus z tego weekendu niestety bez forumowego minimum

9993e2de9f5dc7e0med.jpg

• Like 4

Fajny kijaszek, i widać że nie trafił za szafę, rozumiem że mimo "stożka" został dopuszczony do ruchu ;) .

Bartek, czy ważyłeś może NPS w komplecie z nakrętką? Jak widzę na zdjęciu ergonomia uchwytu super.

dzięki, dopuszczony i ochrzczony na pierwszych dwóch wypadach od razu łowił rekordowe okonie ;)

NPS z tą nakrętką tak jak kolega pokazał 26.5g.

Ergonomia uchwytu zdecydowani mi odpowiada, a dodatkowo blank bardzo dobrze wyważony co daje nam pełen komfort przy krótkim dolniku.

Edytowane przez shavt

• 2 miesiące temu...

Jest i On, phenix w tytanach ;)

Czyli M1 i 10lb mocy w dwuskładzie.

Ubrany w torzite od 16 do 4.5 w szczycie. Uchwyt TVS-TJS16, omotki ProWrap metallic 9740 brown i ProWrap nylon 552 neon green. Plus drobna wyplatanka z tych nici na czarnym podkładzie. Lakier Lamar HB kładziony na raz.

Ci bardziej wnikliwi powinni zauważyć że podobne korki już się w pewnym wątku pojawiały ;)

I malutka sesja, trochę mało światła ale chyba wszystkie niedoskonałości widać ;)

5f50f09c270a3271med.jpg

aa709096b099852dmed.jpg

dc55fcbcc8289c87med.jpg

c7953cbe11adc662med.jpg

b24beb21cb9703e7med.jpg

7eaa98a65092fa6dmed.jpg

c19f096751142e3dmed.jpg

211f7509ffbf3ca4med.jpg

1b78a4827cbab4b1med.jpg

f8d586bd00a05327med.jpg

f595bc55db54b3f3med.jpg

adfc076ecb25855cmed.jpg

8428eed7ed764978med.jpg

e91f81e32752fd46med.jpg

e2b013e09263a24dmed.jpg

• Like 10

Phenix w tytanach, no panie Bartku zaszalałeś. :)

Ładny kijek - czysto równo i ze smakiem. Lakierowanie na raz praktycznie wyszło bardzo dobrze, nie ma się do czego przyczepić.

No i blank bardzo fajny( miałem takowy w łapach i przemacałem gruntownie) pod ryby w paski, będziesz zadowolony :) .

Fajnie. Jedno co bym ja zmienił, to wstawkę - początek i koniec powinny być w tym samym miejscu, i na stopce. Chyba, że to zamierzone.

Wstawka jak i cały kijek robiony wieczorami i już niespecjalnie miałem siłę wnikać w takie drobiazgi ;) Zgodnie ze sztuka powinna być tak jak napisałeś.

Bałem się kolejnego lakierowania na raz bo nie zawsze to idealnie wychodziło.. tu już wyszło całkiem przyzwoicie, są pewne drobiazgi których na fotkach nie widać ale do zaakceptowania ;)

Fotki ugięcia za jakieś 2 dni. Nie wiem czy impregnować te korki tak jak zawsze czy zostawić je w spokoju.

Dzięki za opinie :)