shavt Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 SS łowi się komfortowo od główki 3g przy cieniutkiej lince typu PE 0.3, a STC lżej jak z kulką 7g (i PE 0.6) nie łowiłem i to bym przyjął za minimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedź, czyli prócz mocy różnią się też diametralnie ciężarem wyrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 SS z powodzeniem można łowić okonie i te mniejsze nie będą spadać a ten STC to moim zdaniem fajny sandaczowy kijek do takiego 'średnio ciężkiego' łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) Travel na blanku mhx obłowiony konkretnie. Kilkadziesiąt okoni w 2 godziny.. trochę za ciężko łowiłem jak na możliwości tego blanku ale jak okonie miały chęć brać na 13cm gumy to jakoś niespecjalnie mi to przeszkadzało Zacząłem od 0.3PE i jakiegoś riperka berkley'a na 10g a skończyłem 0.8PE i 13cm daiwa duckfin z 8.5g Kilka fotek i taki filmik gdzie widać jak to to się ugina. https://www.youtube.com/watch?v=UZfWaxgRf54 Edytowane 9 Września 2015 przez shavt 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 A travelek jeździ i świat zwiedza..Miałem kilka wyjść troci jednak do zdjęcia jeszcze żadna nie chciała zapozować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Przypadkiem jedna się trafiła, troć na UL i taki zaległy letni jeden z kilku podobnych bolek Edytowane 21 Września 2015 przez shavt 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Shavt, czy ten Xtreme 63mxf daje radę z okoniami na cieżko?Guma 2/3 cale na główkach 7-10 gram, ogarnie taki temat? Bo widzę potencjał na jeden kij jigowy na łódkę.Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 O komforcie można mówić przy 7g i niesmukłej 3 calowej gumce.. Ale to w idealnych warunkach.. Na okonie to on się nie nadaje.. sztywne to okropnie Celowałbym bardziej w 5S70MLF a w zasadzie 10g i 3" to i 5S70LF ogarnia na granicy komfortu. I będziesz miał więcej satysfakcji z holu bo tego 63mxf to 30cm okoń ledwo przygina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 ..Kolejny projekt w drodze.Mam zamiar go na wstępie spersonalizować do wersji 5S67MLF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mam problem, po dwóch dobach lakier na omotkach nadal mocno się lepi.. do lakieru dodałem 'kroplę' spirytusu z tym że przesadziłem chyba z tą kroplą.. i może to być przyczyną tego że lakier nadal się lepi..?Próby suszenia suszarką nie dają żadnego efektu.. Przelotki trzymają się solidnie. Co mogę zrobić żeby pozbyć się tej lepkości..? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Połóż kolejną warstwę. Jeśli jest miękki to ściągnij lakier i lakieruj na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ze spirytusem nigdy nie probowalem, z acetonem za to nie mialem najmniejszych problemow. Mozna wiecej niz krople dodawac i wszystko dziala jak nalezy. Pewnie bedziesz musial zmyc lakier i polakierowac jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 ..A może samym utwardzaczem przelecieć omotki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 ..A może samym utwardzaczem przelecieć omotki..? Straszne babole wyjda na omotkach i gwarancji nie bedzie ze pod spodem lakier bedzie twardy.Jak masz czas to poczekaj jeszcze dwie doby, moze stwardnieje. Jak nie to, zmyc acetonem, albo omotkowac od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Wygląda na to ,że było za mało spirytusu w spirytusie...a tak na poważnie to aceton to lepszy pozcieńczalnik do epoxydów,bo jest bardziej lotny i szybciej odparowuje.Z technicznego punktu widzenia w pracy przy ''mocnym'' rozcięczaniu farb epoxydowych,zawsze dodaję więcej (+5%) utwardzacza,bo zdażyło mi się już,że warstwa ''materiału'' utwardzała się dużo wolniej i finalnie była zbyt miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dzięki za rady.Jako że kijek ma przejść mały test po jutrze.. to ratuję się takim czymś I chyba daje radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ja stawiam ,że ten efekt lepienia się lakieru to albo źle dobrane proporcje (przy małych ilościach bardzo ważne) a możne nie do końca wymieszany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Stawiam na to co pisze miramar69 lub temperatura i wilgotność powietrza.Ostatnio gdy,żonka wietrzyła mieszkanko(a kilka dni padało) to Lamar mi schnął 2dni kiedy zawsze lakieruje wieczorem,a rano już jest suchy.Jak możesz to poczekaj jeszcze z dobę,jak nie wyschnie to raczej trzeba będzie rwać. Edytowane 8 Marca 2016 przez kogut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Jeżeli jest to cienka warstwa i jest miejsce na nałożenie drugiej. To po prostu przemyj jakimś rozpuszczalnikiem (delikatnie) i zrób to jeszcze raz - czyli cienka warstwa nowego lakieru - powinno pomóc. Po naniesieniu nowej warstwy wygrzej palniczkiem. Nie będziesz musiał demolować całej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Stawiam na to co pisze miramar69 lub temperatura i wilgotność powietrza.Ostatnio gdy,żonka wietrzyła mieszkanko(a kilka dni padało) to Lamar mi schnął 2dni kiedy zawsze lakieruje wieczorem,a rano już jest suchy.Jak możesz to poczekaj jeszcze z dobę,jak nie wyschnie to raczej trzeba będzie rwać.Miałem to samo ostatnio z Lamarem. Schnął dłużej niż zwykle, tzn. Uczucie leków i było do ok. 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Pewnie kilka czynników się złożyło i najprawdopodobniej przemyję i ponownie polakieruję, tak jak piszecie.Jak nie pomoże to robota od nowa, dobrze że to dopiero marzec i jest czas na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ale na testy pojutrze bym był ostrożny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Stawiam na to co pisze miramar69 lub temperatura i wilgotność powietrza.Ostatnio gdy,żonka wietrzyła mieszkanko(a kilka dni padało) to Lamar mi schnął 2dni kiedy zawsze lakieruje wieczorem,a rano już jest suchy.Jak możesz to poczekaj jeszcze z dobę,jak nie wyschnie to raczej trzeba będzie rwać.Tutaj przyczyną była na pewno niższa temperatura...epoxydom przy utwardzaniu nie przeszkadza wilgotność . Edytowane 8 Marca 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Też obstawiam temperaturę, było jakieś 18°C Fotki kijka nie wstawiałem ponieważ przypadkiem trafił się konkurs na forum i czekałem do jego rozpoczęcia. Fotka do odszukania w dziale ogólnym Kijek na blanku 5S70MLF, skróconym do długości 6'6.6" czyli wyszedł STC 666MLF. Uzbrojony w torzite od 16 do 3.5 w szczycie (10 przelotek) Uchwyt TVS z insertem z drewna wężowego, wykonany przez Artura @Ark70, z tego samego kawałka drewna wykonany knob pod vanquisha oraz winding check.Gwint uchwytu skrócony o 1.5cm, koreczek tiger. Kijek wyszedł 84g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Bartek - na zdjęciu ciekawie wygląda ten wężowy winding check i insert.Czekam na szczegółową relację z przeprowadzonych testów tego 5S70MLF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi