shavt Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Kijek przeszedł test, z linką PE0.8 świetnie się łowi 7-12g i coś smukłego. Łowienie tym zestawem to czysta przyjemność.Była nawet rybka w granicach 3kg i tu bez najmniejszych problemów. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 A jak się skończyła historia z lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Położyłem warstwę utwardzacza i wyglądają co najmniej okropnie. Omotki - do poprawy, pewnie całe do wywalenia.Jest czas, poprawi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Ladnie wyszlo Daj wiecej zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jak omotki poprawię.. dorzucę opis i kawałek naklejki z logo chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 To poprawiaj i wstawiaj foty Bo rekojesc fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Kilka fotek ugięcia 5S70MLF skróconego do 2m. Blank opisany do 10,5g ale moce ukryte w nim drzemią. Nie miałem wewnętrznej potrzeby go bardziej przeciążać ale ten 1kg to zdecydowanie nie koniec. Takie jakieś kołkowate te ugięcie ale ma to swoje plusy, delikatny szczyt pozwala pracować małymi jigami a po chwili mamy dużo mocy w szczycie by zaciąć każdego sandacza. Blank można zmusić do głębszego ugięcia ale to wymaga dużego obciążenia.Mi się podoba, kolejny ulubiony kijek Skrócone Matagi super shore LL idzie do ludzi.100, 200, 300, 400, 500, 700, 1000g. Przelotki poprawiłem i dostały nowe omotki, i jest ok. Następnego dnia dorzuciłem naklejkę i opis i tam znowu lakier nie 'związał' i już to wywaliłem na fotkach widać że się 'paprochy' kleiły do lakieru na dolniku. Ale jest czas, poprawi się. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Wędka ładna, podpis ładny, naklejka do dupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Zgadza się, naklejka psuje wszystko, a tak to fajnie wyszło ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Ciachales blank z dolu czy z obydwu stron. Jak oceniasz teraz zakres wyrzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Z dołu tylko ciąłem. Zakres.. pełnych możliwości chyba jeszcze nie poznałem ale 7-12g z czymś smukłym jest komfortowo, z linką PE 0.8 (YGK Gesox - świetnie się zapowiada, i już wcale nie jest taka różowa..) W planach testy z PE0.6 bo lżej już nie ma sensu moim zdaniem. To pewnie od 4-5g będzie przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Kurcze u mnie z lakierem też dziwnie wyszło. Lakierowałem na 2x i napis drugim rzutem 1x. Na części omotek i na napisie spokojnie się utwardził, ale kilka omotek jest lepkich po kilku tygodniach. Czy taki podsuszacz do lakieru od paznokci daje radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Czy taki podsuszacz do lakieru od paznokci daje radę? Zdecydowanie nie..A te przelotki z lepiącym się lakierem można usunąć w moment. Ścinasz tylko brzeg omotki na stopce nożykiem i reszta schodzi paznokciem bez problemu. Tylko resztki doczyścić np zmywaczem z acetonem. Po tym zabiegu orginalny lakier na extremce bez najmniejszego sladu. Ja już sam nie wiem, może kwestia proporcji jak się miesza 1+1ml to może byc problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Tak właśnie mieszałem, 1+1ml. Ale nie wiem jak to możliwe, że na większości omotek lakier jest suchy, a dosłownie na 4 się lepi. Bryndza jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Tak właśnie mieszałem, 1+1ml. Ale nie wiem jak to możliwe, że na większości omotek lakier jest suchy, a dosłownie na 4 się lepi. Bryndza jakaś. Pewnie za krotko mieszales i nie wymieszales dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Tak właśnie mieszałem, 1+1ml. Ale nie wiem jak to możliwe, że na większości omotek lakier jest suchy, a dosłownie na 4 się lepi. Bryndza jakaś. Przyczyną takiego zachowania lakieru jest nierównomierne wymieszanie lub niewłaściwe proporcje składników. Jeżeli odmierzałeś składniki strzykawkami (zakładam, że stosujesz odpowiednie narzędzia do mieszania lakieru), to prawdopodobnie nierównomierne wymieszanie jest przyczyną lepienia się lakieru - zbyt krótki czas mieszania lub przy ściance kubeczka zostało trochę niewymieszanego lakieru. Gdy wylałeś lakier na folie, to cześć tego lakieru była ok, a część była źle wymieszana (pochodząca z przyściennej warstwy z kubeczka). Kiedyś mi się zdarzyła podobna sytuacja, z tym, że do lakierowania omotek użyłem lakieru rozlanego na foli z samego środka objętości i omotki wyszły ok. Obserwowałem szybkość utwardzenia lakieru na foli i okazało się, że lakier się utwardził, ale pozostały też frakcje lepkie. Wyciągnąłem wniosek, lepiej poświęcić minutę lub dwie więcej czasu, zwrócić uwagę na okolice ścianek kubeczka i przy dobrym świetle sprawdzać czy jest idealnie klarowny. Edytowane 24 Marca 2016 przez ms80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Pytanie czy to był mój błąd? 10lb travel od mhx.. https://www.youtube.com/watch?v=IZ2L9khyTQQ&feature=youtu.be Rybka zaprezentowana w dziale Pstrągi 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Niestety Twój. Przy takim kącie musiało tak się skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Raczej nie , to bardziej błąd budowniczych i inżynierów , którzy nie przewidzieli takiej możliwości lądowania rybki na brzeg . Niestety, prawdę mówiąc i widząc to zdarzenie , mogę tylko powiedzieć , że popełniłeś kardynalny błąd, a nawet dwa .Pierwszy - w końcowej części holu doprowadziłeś do zbyt dużego przeciążenia szczytówki (za duży kąt ugięcia)Dwa - nie potrzebnie drugą rękę (lewą) przesunąłeś wysoko , tym samym usztywniłeś dolna część wędki. Edytowane 13 Maja 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Pytanie czy to był mój błąd? 10lb travel od mhx.. Rybka zaprezentowana w dziale Pstrągi 2016 Absolutnie nie . To woda, na młyn sprzedawców i producentów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Może wygląda to mało profesionalnie ale jestem w delegacji i ani obuwia odpowiedniego ani podbieraka nie posiadam Rybka w pełnej kondycji wróciła do wody.Lżejszym 6lb travelem od mhx mam wrażenie że gorsze manewry wyczyniałem i dawał radę. Ten 10lb model był bardzo sztywny za pierwszym łączeniem i niestety. Naprawiłem to nawet jakoś jutro zobacze czy na pierwszym szczupaku sie nie złoży znowu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Nie przejmuj się, jest wojna są ofiary Ryba przepiękna, jesli nie dałeś rady inaczej podebrać trzeba było zaryzykować. Wg mnie bilans jest na plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Nie doszło by do tego , gdybyś ułożył kijek dużo bardziej w poziomie . Automatycznie ciężar rybki przeniesiony by był na środkowa i dolną część wędki , zmniejszając jednocześnie bardzo kąt ugięcia. Wtedy nie doszło by do takiej sytuacji. Edytowane 13 Maja 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 "..nie potrzebnie drugą rękę (lewą) przesunąłeś wysoko , tym samym usztywniłeś dolna część wędki." o to to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Następnym razem w takiej sytuacji pamiętaj o tym . Gratulację za rybkę . Edytowane 13 Maja 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi