januszz Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam.Czy ktoś z kolegów używał/używa wedki wymienionej w tytule?Proszę o opinie.Chcę zakupić w/w kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 dołączam się do pytania, od jakich woblerów zaczyna gadać a gdzie kończy się jej moc???i jak to się ma do WRS86HF2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Odgrzewam temat, czy ktoś łowi tym kijkiem? Ta seria chyba nie jest zbyt popularna. @januszz, czy kupiłeś tytułowy kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 WitamChodzi o starszą (czarną ) wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Chodzi o nową wersję - oliwkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A to nie pomogę ,czarną ma ,używam i nigdy się tej wędki nie pozbendę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Mam poprzednika WS86MHF2 pewnie około 10 lat. Różni się on jednak od nowszego modelu WRS86MHF2. Starszy miał wyrzut do 35 gramów.Rzadko używam, ale kijek na pewno nadaje się do lekkiego trolla. Nie jest to XFast tylko typowa szczupakówka o pełnym ugięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A to nie pomogę ,czarną ma ,używam i nigdy się tej wędki nie pozbendę Ja również... . Niech spoczywa w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A to nie pomogę ,czarną ma ,używam i nigdy się tej wędki nie pozbendę Czyli co? Miodzio kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Oczywiście.Proponuje zrobić tak; Złapać na używanego WS86MHF2 ,przezbroić w alconity i będziesz miałał superkijek do lekkiego trolla i do spina.Wedka po przezbrojeniu i obdarciu z lakieru będzie bardzo szybka co najmniejna poziomie avidów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 25funtowa 86HF2 bardzo cenie i lubie.Zlowilem na nia kilka sporych ryb. Nadaje sie do trollingu za srednim sumem (moj max na ta wedke to okolice 170 cm w zestawie z pennem slammerem). Lowilem na nia sandacze, szczupaki, brzany - wszystko w trollingu na woblery.Trollowalem nia rowniez gumami za sandaczem w trollingu - bardzo skuteczna byla. Z rzutu tez sie sprawdzala na pierwszych wyprawach do Szwecji (2005-2006), slider 10S, jack, gumy szczupakowe, wirowki 7ki itd itpDo rzutow z pewnoscia sa lepsze, krotsze, wedki... Do trollingu swietna jest ta 25tka. 17tki bym nie bral - bo po co ?Jak zalozysz Rapala Shad Rap 5 DR do tej 25tki to sobie przyjemnie tym potrollingujesz z plecionka 15 lb.Wlasciwe uzbrojenie gwarantuje plynne ugiecie i trzymanie nawet 50 centymetrowej zdobyczy. Chyba, ze trollingujesz jeszcze lzej...ale takich technik to ja nie znam. Wiec nie doradze. Moja 25tka byla czarna, zostala przezbrojona. Teraz ma alconite.Na poczatku byla spinnem, potem castem, teraz znow spinn. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 @Guzu, ciekawa charakterystyka - dziękuję za poświęcony czas. Tak prawdę mówiąc to nie sprecyzowałem mojego pytania odnośnie przeznaczenia tytułowego kija. W moim przypadku rozważam użycie go jako typowej spinningowej uncjówki głównie do polowania na szczupaki, które przeważają na moich łowiskach. Jeśli chodzi o przynęty to głównie woblery 7-9cm, obrotówki 3-4 oraz gumy 4 calowe na główkach max 20g. Jest to jedna z kilku uncjówek którą biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 @Guzu, ciekawa charakterystyka - dziękuję za poświęcony czas. Tak prawdę mówiąc to nie sprecyzowałem mojego pytania odnośnie przeznaczenia tytułowego kija. W moim przypadku rozważam użycie go jako typowej spinningowej uncjówki głównie do polowania na szczupaki, które przeważają na moich łowiskach. Jeśli chodzi o przynęty to głównie woblery 7-9cm, obrotówki 3-4 oraz gumy 4 calowe na główkach max 20g. Jest to jedna z kilku uncjówek którą biorę pod uwagę. Nie wiem jakie sa preferencje, budzety i inne uwarunkowania.Jako uniwersalnego kija uncjowego bym takiego Wild Rivera sobie nie zafundowal.Aczkolwiek nie mowie, ze on sie do tego nie nadaje.Po prostu lepsze konstrukcje do takich zadan spotkalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Czemu nie? Co wg. Ciebie dyskwalifikuje ten kij? To jest jedna z opcji, jest jeszcze kilka innych.Pomysłów nie brakuje, niechybnie zima idzie. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Czemu nie? Co wg. Ciebie dyskwalifikuje ten kij? To jest jedna z opcji, jest jeszcze kilka innych.Pomysłów nie brakuje, niechybnie zima idzie. Hejmowia ze lepsze jest wrogiem dobrego. Nie znam uwarunkowań, które Cie skłaniają do sięgnięcia po ten kij. Najlepsze co spotkalem w 17 funtach i długości 260 to nfc 17lb.finezyjne narzędzie. Poręczna. Duza przyjemność operowania. Między tym nfc a sc ii jest kilka światów różnicy. Avidy. Rozne magnum tapery. Elitki. A ponadto Cala galaktyka wedek o których nie mam i nie chce miec pojecia. Wedka to dla mnie narzędzie, nie obiekt zainteresowan sam w sobie. Z pewnością z sc ii nic nie jest nie tak. Tylko topowa konstrukcja to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie ,nie kupilem ze względu na brak info. a eksperymentów mam dość.Prawie po roku od mojego zapytania odnowiłeś temat.Odgrzewam temat, czy ktoś łowi tym kijkiem? Ta seria chyba nie jest zbyt popularna. @januszz, czy kupiłeś tytułowy kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Hejmowia ze lepsze jest wrogiem dobrego.Nie znam uwarunkowań, które Cie skłaniają do sięgnięcia po ten kij. Najlepsze co spotkalem w 17 funtach i długości 260 to nfc 17lb.finezyjne narzędzie.Poręczna. Duza przyjemność operowania. Między tym nfc a sc ii jest kilka światów różnicy.Avidy. Rozne magnum tapery. Elitki. A ponadto Cala galaktyka wedek o których nie mam i nie chce miec pojecia. Wedka to dla mnie narzędzie, nie obiekt zainteresowan sam w sobie. Z pewnością z sc ii nic nie jest nie tak.Tylko topowa konstrukcja to nie jest.A jaki to modeal blanku z NFC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 A jaki to modeal blanku z NFC? St 865-2 (IM) W annalach forum mozna znalezc krotki tekst o wedce zbudowanej na tym blanku autorstwa @Chuba Norrisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 St 865-2 (IM) W annalach forum mozna znalezc krotki tekst o wedce zbudowanej na tym blanku autorstwa @Chuba Norrisa.Na str.pracowni która posiada NFC tego blanku nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Na str.pracowni która posiada NFC tego blanku nie ma Kupowalem w USA (anglersworkshop.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Oki.Dzięki za info bo nie doczytałem chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Mam poprzednika WS86MHF2 pewnie około 10 lat. Różni się on jednak od nowszego modelu WRS86MHF2. Starszy miał wyrzut do 35 gramów.Rzadko używam, ale kijek na pewno nadaje się do lekkiego trolla. Nie jest to XFast tylko typowa szczupakówka o pełnym ugięciu.Ów egzemplarz to jedyny Wild River jakiego kiedykolwiek miałem w łapach. Pierwsza myśl, jaka urodziła mi się w głowie po kilku machnięciach na sucho to to, że idealnie nadawałaby się do mojego trollingu szczupakowego, gdzie dominują smukłe deep runnery 10 - 15 cm. Zazdroszczę Andrzejowi tej wędki, za cholerę nie będzie chciał sprzedać, chyba będę musiał ją kiedyś mu podprowadzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi