mega2006 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam http://www.ebay.pl/itm/New-SHIMANO-11-BIOMASTER-4000HG-Spinning-Reel-from-Japan-/310723395386?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item48588ebf3a Może mi ktoś podpowiedzieć przy takim zakupie dochodzą jakieś dodatkowe koszty? Pewnie mogą dodać Vat? Paczka przychodzi do domu, czy trzeba odbierać w urzędzie celnym? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 bylo 100 razy, poszukaj, w prawym gornym rogu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Witam http://www.ebay.pl/itm/New-SHIMANO-11-BIOMASTER-4000HG-Spinning-Reel-from-Japan-/310723395386?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item48588ebf3a Może mi ktoś podpowiedzieć przy takim zakupie dochodzą jakieś dodatkowe koszty? Pewnie mogą dodać Vat? Paczka przychodzi do domu, czy trzeba odbierać w urzędzie celnym? pozdrawiam Z Urzędu Celnego dostaniesz deklarację na podatek VAT. Po jego zapłaceniu należy im wysłać potwierdzenia wpłaty faxem. Nie pamiętam od jakiej kwoty UC liczy cło - gdy kupowałem w ub. roku w USA Penna SSV 3500, za nieco ponad 100 $, ze względu na małą wartość przesyłka była zwolniona z cła. Pamiętaj o jednym - podatek VAT liczony jest od sumy ceny zakupu i kosztów przesyłki, więc nabija to sporo kosztów. Mój Penn wyniósł mnie, z tego co pamiętam, ponad 550 zł. Miałem go wprawdzie już na początku października 2012 r.,a w Polsce był dostępny na początku 2013 r., jednak w naszych sklepach cena była o ponad 200 zł niższa. Tak więc by zakup z zagranicy, spoza UE, był opłacalny cena wyjściowa musi być naprawdę rewelacyjna. Dlatego w USA prawie nic już nie kupuję. Z drugiej strony złotówka teraz dość mocno stoi więc należy wszystko dokładnie skalkulować. Przesyłka, po uiszczeniu opłat podatkowych i celnych (jeśli nie jest zwolniona z cła) przychodzi na adres podany w zamówieniu, choć można ją odebrać w UC. Pozdrawiam. Robert. Edytowane 29 Grudnia 2013 przez robert.bednarczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Teraz doczytałem, że ten kołowrotek oferowany jest w Japonii - nic to nie zmienia w dodatkowych kosztach, o których pisałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Kiedyś jak kupowałem Jordany III Fire Redy za 170 dolarow dołożyli mi 320zł cła w Urzędzie Celnym mi powiedzieli , albo kasa albo nie ma butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi