Skocz do zawartości

Kompresor lodówkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, nie ma to jak wlasna inicjatywa, zakasanie rekawow i zrobienie czegos wlasnymi raczkami. 

Zastanawiam się, a gdyby tak przestawić kompresor na vacum to jak głęboką próżnię można by uzyskać? 

Odpowietrzalem swego czasu tym ustrojestwem zywice i silikon i dawal rade. Zywica byla dosc gesta. Parametorw nie podam bo robilem to raczej na zasadzie, zacznie odpowietrzac czy nie. Szybko sie dlawi.

• 4 lata później...

Witam, 

Do budujących zasilanie aero !!!

W trakcie spaceru namierzyłem dwa zbiorniki ciśnieniowe nadające się do aero.

Lokakalizacja  Wawa, Majdańska róg Darłowskiej, przy garażach.... rano pewnie już będą na złomie Czapelska/Igańska .

Trochę duże, bo 24 l ale jedno nabicie na półdnia roboty :D

pzdr

Bodzio

post-46629-0-55997600-1540156015_thumb.jpg

post-46629-0-23388800-1540156027_thumb.jpg

post-46629-0-09568700-1540156076_thumb.jpg

• 1 rok później...

Korzystając z trochę wolniejszej dla mnie pory roku i ja zmontowałem sobie cichy kompresor z agregatu lodówkowego :) spory zbiornik ciśnieniowy pochodzi od stara czy czegoś podobnego, dostałem od znajomego, agregat walał się po piwnicy. Dokupiłem presostat, zaworek zwrotny kilka króćców i wężyków z opaskami no i działa. Bije do 8 Barów. Z racji tego że mieszkam w bloku zależało mi na cichym sprzęcie, olejowy głośny kompresor mam w garażu. Nie maluję, będzie służył do pompowania kół w rowerach i jakiegoś przedmuchiwania przy majsterkowaniu.082cbea92bc2246c080201eba23840bb.jpged7f44c94a631c59aad9180558d8eef7.jpg

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 3 tygodnie później...