pafcio0 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Witam, Czekam właśnie na elegancki kijek z FC na blanku Batsona IST1081F na rezonansie (klenik, jazik, okonek).I tak sobie myślę - WYPADAŁOBY jednak zakupić jakiś nowy młynek. Ot, do kompletu. Poza tym moja dość wysłużona Daiwa Capricorn coś już wewnątrz postukuje, a jak mniemam rezonans jeszcze te stukania wzmocni... Mam więc taką zagwozdkę. Do dyspozycji jakiś 600-700zł. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie sobie z Japonii przez eBay jakiegoś Biomasterka MG.Myślałem też o Abu Suveran (Allegro) - piękny młynek z charakterem, ale o tym modelu akurat naczytałem się sporo skrajnie różnych opinii. Ale przede wszystkim chodzi mi, żeby pracował gładko, cicho i bez najmniejszych luzów. Co najmniej 4 sezony. Podpowiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 @pafcio Ja bym pomyślał o jakimś lekkim kołowrotku przede wszystkim, kołwrotku o niskiej masie własnej. Np. Daiwa Luvias. Niska waga powinna wpłynąć dodatnio na czułość całego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Witam Popieram propozycje Friko. Luvias byłby bardzo dobrym wyborem. To nowoczesna konstrukcja , lekka, świetnie spasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Witam, Dochodzi tez Sephia 2500 ale nie wiadomo jak bedzie z trwaloscia bo dopiero ja uzytkuje od paru miesiecy. Troche ciezsza opcja to Twin Power. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Dzięki za odpowiedzi. Cóż, Luvias fajna maszynka. Tylko dwie rzeczy są mi solą w oku: made in Thailand (to akurat drobiazg), no ale przede wszystkim cena... Na kijek wydałem więcej niż planowałem i mój portfel po prostu nie zdzierży ubytku kolejnych (ponad!) ośmiu stów... Moje myśli krążą raczej wokół Biomastera Mg 2500S. Z eBaya wyszłoby nieco ponad 600zł za niego. Lekki (220g), nie aż tak podlodowy i z mocniejszym hamulcem niż rozmiar 1000 (bądź co bądź to ma być kręcioł na Wiślaną light - orkę). Średnio podoba mi się tylko rączka (wolę kute aluminiowe).A Daiwa z podobnej klasy - Caldia Kix - po prostu nie podoba mi się. Chociaż ciekaw jestem jak wypada w porównaniu z Biomasterem. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio0 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Co tam, pochwalę się.Jakiś czas temu zdecydowałem się na młynek Shimano Biomaster Mg 1000 PGSDH. Zamówiony na eBayu parę dni temu przyleciał z Japonii. Miłe zaskoczenie - nie musiałem płacić cła. Kosztowało mnie więc wszystko nieco ponad 500zł. Co tu dużo mówić. Ekstremalnie płynna praca, perfekcyjny nawój, bardzo dokładny hamulec, brak luzów (mikro-luzy jedynie przy uchwytach - nie spotkałem jeszcze kołowrotka, który by ich tam nie miał). No i Made in Japan Leciutki, zgrabny kołowrotek.Wart każdej wydanej złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Popieram - Luvias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witaj! Chciałbym kupić Biomasterka w rozmiarze 2500. Czy masz problemy z korbką zamykaną na taki przycisk który widać na zdjęciu? Pozdrawiam, Krzysiek(-PYTOON-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi