Skocz do zawartości

Dobry kołowrotek pod rezonans.

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czekam właśnie na elegancki kijek z FC na blanku Batsona IST1081F na rezonansie (klenik, jazik, okonek).

I tak sobie myślę - WYPADAŁOBY :mellow: jednak zakupić jakiś nowy młynek. Ot, do kompletu.

Poza tym moja dość wysłużona Daiwa Capricorn coś już wewnątrz postukuje, a jak mniemam rezonans jeszcze te stukania wzmocni...

Mam więc taką zagwozdkę. Do dyspozycji jakiś 600-700zł. Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie sobie z Japonii przez eBay jakiegoś Biomasterka MG.

Myślałem też o Abu Suveran (Allegro) - piękny młynek z charakterem, ale o tym modelu akurat naczytałem się sporo skrajnie różnych opinii.

Ale przede wszystkim chodzi mi, żeby pracował gładko, cicho i bez najmniejszych luzów. Co najmniej 4 sezony.

Podpowiecie coś?

Dzięki za odpowiedzi.

Cóż, Luvias fajna maszynka.

Tylko dwie rzeczy są mi solą w oku: made in Thailand (to akurat drobiazg),

no ale przede wszystkim cena...

Na kijek wydałem więcej niż planowałem i mój portfel po prostu nie zdzierży ubytku kolejnych (ponad!) ośmiu stów...

Moje myśli krążą raczej wokół Biomastera Mg 2500S. Z eBaya wyszłoby nieco ponad 600zł za niego. Lekki (220g), nie aż tak podlodowy i z mocniejszym hamulcem niż rozmiar 1000 (bądź co bądź to ma być kręcioł na Wiślaną light - orkę). Średnio podoba mi się tylko rączka (wolę kute aluminiowe).

A Daiwa z podobnej klasy - Caldia Kix - po prostu nie podoba mi się:). Chociaż ciekaw jestem jak wypada w porównaniu z Biomasterem.

Pozdrowienia.

• 1 miesiąc temu...

Co tam, pochwalę się.

Jakiś czas temu zdecydowałem się na młynek Shimano Biomaster Mg 1000 PGSDH. Zamówiony na eBayu parę dni temu przyleciał z Japonii. Miłe zaskoczenie - nie musiałem płacić cła. Kosztowało mnie więc wszystko nieco ponad 500zł.

Co tu dużo mówić. Ekstremalnie płynna praca, perfekcyjny nawój, bardzo dokładny hamulec, brak luzów (mikro-luzy jedynie przy uchwytach - nie spotkałem jeszcze kołowrotka, który by ich tam nie miał). No i Made in Japan :)

Leciutki, zgrabny kołowrotek.

Wart każdej wydanej złotówki.

post-1273-1348913991,1044_thumb.jpg

post-1273-1348913991,1557_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...