Forest-Natura Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Witam.Używam często kija 12' na małe rzeczki. Ma swoje zalety - taką lufę można spokojnie wysunąć na wodę stojąc w sporej odległości od brzegu. Wiosną jak nie ma za czym się schować na brzegu. A jak już brzegi porosną latem krzaczorami sitowia, to można spokojnie przez nie łowić - też pomaga taka długość. Oczywiście nie zawsze i nie wszędzie, ale ogólnie jest sporo zalet z długiego kija.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 18 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Endren, a zdajesz sobie sprawe, ze strone wczesniej zadales to samo pytanie dwa razy!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Pytałem o kij długości 9 w 5 klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Nie wiem w czym problem pojechać na rzekę jeżeli jest w pobliżu z 2 kijami i spróbować którym się lepiej łowi a nie szukać na wszystko odpowiedzi w internecie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 No tak przecież tego typu fora nie są po to aby pytać i rozmawiać z innymi wędkarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Kupię sobie kilka kijów różnej długości i będę wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 To co pasuje jednemu łowiącemu drugiemu może nie pasować. Jeżeli jesteś początkujący to po czasie dojdziesz do tego, że trzeba mieć kilka wędek typową do suchej, inną do streamera, jeszcze inną do mokrej itd. A 9 w piątej klasie jest najbardziej uniwersalną wędką na polskie rzeki i tu trzeba znaleźć jak akcja najbardziej odpowiada łowiącemu. Nie obrażaj się tylko jedź i testuj bo najlepiej tak jak pisałem sprawdzić samemu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 19 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 . A 9 w piątej klasie jest najbardziej uniwersalną wędką na polskie rzekiFakt, przemycam ten pogląd gdzie tylko się da. Czy to z brzegu, czy z łódki.Uniwersalna, oczywiście nie zawsze najlepsza.Jeśli jednak jeden kij do wszystkiego, to właśnie 9/5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 No... nie tak łatwo z tą 9cio stopową piątką jak bym teraz miał kupić "jedną jedyną" to miałbym nie lada problem z wyborem akcji tego uniwersału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Dzień DobryDla mnie JEDNA i JEDYNA Kłaniam się Marian 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Taka 9 w 5 klasie ogarnie małe pstrągowej strimery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Ogarnie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Pfff po co sie ograniczac?! Ja mam 3 x #5 i kazda jest inna i kazda sluzy do czegos innego choc tylko jedna uznalbym za, powiedzmy, uniwersalna. Wg mnie to jest fajne, ze mozna sie cieszyc dobrym sprzetem i dopasowac praktycznie do kazdych okolicznosci. W posiadanie pierwszej #5 wszedlem, jak powiedzialem koledze, ze "moze bym tak pstragow czy innych lipieni sprobowal?" No i #5 mi polecono jako uniwersal.... choc po ostatnich lipieniach zastanawiam sie nad #3 lub #4... zobaczymy co zycie przyniesie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Wracając do tematu krótkiej nimfy jeśli chodzi o nieduże rzeki lepszym wyborem będzie kijek 10' w klasie 3 czy 2 . Łowi ktoś krótką nimfą w 2 klasie ? Czy 3 w zupełności wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 9' #4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Cześć 10' #4 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Sam mało łowię nimfą, ale mój kolega łowi tak w zasadzie wyłącznie. Używa długiej #3Ryby pomiędzy 40 a 60 cm.Działa to idealnie Sent from my SM-G781W using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi