Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ziew...Chyba musisz trochę powychodzić z biura, jesteś spięty jak jaguar przed skokiem...Kuba, Ale po co sie przemeczac, stajesz w takiej Szwecji na brzegu, ciach nimfami na spindolino w ta najgłębszą rynnę pod wyspa, ładnie ustawiasz grunt i ciagniesz te największe co mi po.....ły jak byliśmy ostatnio. Mocno wierze w 60 cm lipka, pózniej sie cyknie fotkę z sucharem w pysku czy jockiem scottem i jest zajefajnie, bez potykania sie o kamulce, bez zimnej wody, ot tak sobie na luzie. A takich rynien poza zasiegiem znam jeszcze kilka, na szypotach jest duzo ladnych pstragow, tez je latwo dopasc. Zdjęcia super może wreszcie wyjdą bo z aparatem strach wchodzić Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Nie masz tam może Jungle Cock... Mam na wymianę sporo żyłki... Ale się porobiło, to chyba przez tą wiosnę w zimie. Idzie ochłodzenie powinno wszystko wrócić do normy... Michał głowa do góry, nimfy to też muchy... Jungle cock mam ale tylko same duże piórka bo te mniejsze wyrobilem na muchach lososiowych. Do nimf nie bedą potrzebne, ołów, ołów, glowka wolfram i jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Kuba, Ale po co sie przemeczac, stajesz w takiej Szwecji na brzegu, ciach nimfami na spindolino w ta najgłębszą rynnę pod wyspa, ładnie ustawiasz grunt i ciagniesz te największe co mi po.....ły jak byliśmy ostatnio. Mocno wierze w 60 cm lipka, pózniej sie cyknie fotkę z sucharem w pysku czy jockiem scottem i jest zajefajnie, bez potykania sie o kamulce, bez zimnej wody, ot tak sobie na luzie. A takich rynien poza zasiegiem znam jeszcze kilka, na szypotach jest duzo ladnych pstragow, tez je latwo dopasc. Zdjęcia super może wreszcie wyjdą bo z aparatem strach wchodzić BujoMoże, może, kto to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 To teraz już wiem jak powstają foty z okazami na forum. Żywiec, filet, wątroba a potem przed obiektyw z wobkiem wpiętym w pysk ryby i do kalendarza forumowego. Oj ja naiwny dawno mi tak trzeba było robić przynajmniej zamiast blach wstawiał bym okazy... Wszystko da się jeszcze naprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 To teraz już wiem jak powstają foty z okazami na forum. Żywiec, filet, wątroba a potem przed obiektyw z wobkiem wpiętym w pysk ryby i do kalendarza forumowego. Oj ja naiwny dawno mi tak trzeba było robić przynajmniej zamiast blach wstawiał bym okazy... Wszystko da się jeszcze naprawić... Człowiek sie uczy całe życie a jak jeszcze nie daj Boże zna branże od środka to już wogole trafia na takie pomysły o jakich świat nie słyszał ciesz sie, ze nad Drawa stawy pozamarzaly, było by piękne zdjęcie pstraga 5 kg, na mykajacy wobler oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 To teraz już wiem jak powstają foty z okazami na forum. Żywiec, filet, wątroba a potem przed obiektyw z wobkiem wpiętym w pysk ryby i do kalendarza forumowego. Oj ja naiwny dawno mi tak trzeba było robić przynajmniej zamiast blach wstawiał bym okazy... Wszystko da się jeszcze naprawić... Andrzeju jak to mówią masz łeb i ch.. to kombinuj :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Człowiek sie uczy całe życie a jak jeszcze nie daj Boże zna branże od środka to już wogole trafia na takie pomysły o jakich świat nie słyszał ciesz sie, ze nad Drawa stawy pozamarzaly, było by piękne zdjęcie pstraga 5 kg, na mykajacy wobler oczywiście Pomyłka: na suchara oczywiście, March Brown bo to było w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 To teraz już wiem jak powstają foty z okazami na forum. Żywiec, filet, wątroba a potem przed obiektyw z wobkiem wpiętym w pysk ryby i do kalendarza forumowego. Oj ja naiwny dawno mi tak trzeba było robić przynajmniej zamiast blach wstawiał bym okazy... Wszystko da się jeszcze naprawić... Wszak wiadomo od dawna, zę najlepszy wobler to dead roach a najlepsza mucha to Brown Dendroben :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, Powiem tylko tyle, ze obrzydziliscie mi tego suchara do stopnia nieslychanego, nie mogę i nie będę tak lowil, nie chce być utozsamiany z grupa patrzaca z góry na innych bo lowia koszernie. W weekend zapraszam do działu sprzedam, będzie świetna wędka do suchara Scotta, super kreciolek Bauera, linki i co najważniejsze wbrew pozorom świetne genetyczne kapki keougha, metza czy whiting farms tak potrzebne byście mogli ukręcić świetne suchary i delektowac sie wspaniała i jedynie słuszna metoda. Ja wale tylko na nimfe, gdzie lowie mogę nawinac i 20 metrów zylki, co wiecej założyć wielki indykator, każda ryba moja, nawet lososie będę próbował tak utracić, wszystko co sie da! Polish nimfa rules.... Edit: żeby było ciekawiej na wielu lowiskach mogę łowić na meppsy z gnoju, na spindolino, to będzie wypas, nie potrzeba wlazic pod sama rynnę, długa odleglosciowka i po sprawie, przecie to tak samo złe jak dolna nimfa i co najsmieszniejsze jedynie w kraju gdzie powstała przynosi takie obrzydzenie, jedynie u nas.... Bujo jakbyś wyrzucał swoje suchary to do mojego kosza Tak na serio to nie denerwuj się szkoda serca Kiedy będziesz w kraju, miałeś być na spotkaniu, a się nie pojawiłeś ( tak liczyłem na twoje muszki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Piotrek młoteczkiem Michała i spenetrować pudełeczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Michałku chętnie przytule to co masz na zbyciu Edytowane 9 Stycznia 2014 przez fireblood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Michałku chętnie przytule to co masz na zbyciu No przecież odmieni mu się jak tylko przyjdą mrozy. Idę o zakład, że w maju będzie latał z suchą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Michał a może dołączysz do mnie i uskutecznisz float... Jedynie RAPR musimy troszkę zmodyfikować, nie pozwalają mi łowić w Sromowcach żyłką i nimfami, coś strażnikom nie pasuje. Kij na blanku switch-a, kołowrotek z ruchomą szpulą (centerpin), żyka 0,23 i nimfy jak Pan Bóg przykazał. A to, że kawałek korka na żyłce - komu to przeszkadza...? Dziwny kraj, dziwni ludzie... Patrz jak fajnie można było by ciupać... http://www.youtube.com/watch?v=i81DpyXmxPU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Michał a może dołączysz do mnie i uskutecznisz float... Jedynie RAPR musimy troszkę zmodyfikować, nie pozwalają mi łowić w Sromowcach żyłką i nimfami, coś strażnikom nie pasuje. Kij na blanku switch-a, kołowrotek z ruchomą szpulą (centerpin), żyka 0,23 i nimfy jak Pan Bóg przykazał. A to, że kawałek korka na żyłce - komu to przeszkadza...? Dziwny kraj, dziwni ludzie... Patrz jak fajnie można było by ciupać... http://www.youtube.com/watch?v=i81DpyXmxPUNie ma co sie rozdrabniac, na kilku szkockich i walijskich rzekach można łowić pięknie na toczonego, w Szwecji już niestety tylko nimfy ale można za to poszaleć do woli na lipkach i pstragach A wedke co by sie nadała to będę robił, Batson rx8 11'6'' 12 lbs, jedyny model oznaczony akcja fast, ciut ponad 100 gram blank ale bardzo smukly, jak mnie porypie do końca to ubiore w fuji torzite ale tytany to już minimum, rezonans na drewnie, jak sie uda z pierscionkami z tytanu i cokolwiek sobie jeszcze wymyślne :) Będzie ciekawie Fundusze jak znalazł gdy pozbęde sie tfu sucharowego sprzętu muchowego tfu Pozdrawiam, Bujo P.S. Pisze poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Michałku chętnie przytule to co masz na zbyciu Robert, Nie ma sprawy, dam ci znac zanim cos pojawi sie na gieldzie Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Bujo jakbyś wyrzucał swoje suchary to do mojego kosza Tak na serio to nie denerwuj się szkoda serca Kiedy będziesz w kraju, miałeś być na spotkaniu, a się nie pojawiłeś ( tak liczyłem na twoje muszki ) Hej, Niestety Londyn nie chce mnie wypuscic ze swoich sidel ale jeszcze max dwa tygodnie i bede w Polsce i to na dluzej Suchary juz rozdane, nowych robil nie bede Jak bedziecie chcieli to mozna zrobic jakies warsztaty kretacza ale jak dla mnie tylko nimfy i streamery bo to tez nie koszerna metoda. Lada chwila dojda do mnie super ciekawe materialy na streamery, dla ojca naczelnego tez musze cos ukrecic bo wedke i cala reszte juz ma Nimf za to moge ci troche podarowac, jakas stara produkcja, z pol garsci sie nazbieralo Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Michał , ta Twoja konwersja to nic nowego , ani trudnego . Teraz każdy Seba tak myśli i łowi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Michałowi najwyraźniej coś na głowę padło, może pracy za dużo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zauważyliście jak bardzo stała się popularna metoda muchowa. Na wszystkich forach związanych z połowem drapieżników, ryb łososiowatych tematem nr 1 jest switch i DH + reszta muchowej zajawki - nimfa. I bardzo dobrze, rynek powinien zareagować większą ofertą. Sporo osób deklaruje swoje całkowite przejście na muchę jako jedyna metoda połowu. Ciekaw jestem kiedy ten trend się odmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Będzie jak z castem - rok-dwa eksplozji, wszystko i wszędzie na cast, od uklejek po sumy. Później przyjdzie otrzeźwienie, że może jednakowoż nie jest o najlepsze z możliwych i najłatwiejsze podejść i będą... wyprzedaże Zostanie mniejsza, zwarta grupa hardkorów, łowiąca drapieżniki, bez lipieniowo paproszkowego.... wiadomo czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Hype_cycle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) . Edytowane 12 Lutego 2014 przez darko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam, W przyrodzie musi byc roznowaga A na taka nimfke nawet nad Bugiem sobie ot ciut jazgarzyka, na mokra uklejeczke i swiat jest znowu piekny Ja zostawiam sobie tylko metody nie-muchowe czyli nimfa plus streamer Pozdrawiam, Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zauważyliście jak bardzo stała się popularna metoda muchowa. Na wszystkich forach związanych z połowem drapieżników, ryb łososiowatych tematem nr 1 jest switch i DH + reszta muchowej zajawki - nimfa. I bardzo dobrze, rynek powinien zareagować większą ofertą. Sporo osób deklaruje swoje całkowite przejście na muchę jako jedyna metoda połowu. Ciekaw jestem kiedy ten trend się odmieni...Do świetna wiadomość będzie większy wybór w komisie i na allegro po co przepłacać skoro inni już to zrobili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Do świetna wiadomość będzie większy wybór w komisie i na allegro po co przepłacać skoro inni już to zrobili . Komis zostawił bym w spokoju, sporo osób sprzedaje ponieważ sytuacja finansowa ich do tego zmusza w taki lub inny sposób. Dobrze, że są chętni i kupują. Komentowanie w moim odczuciu dalece nie stosowne... To tak jakby rzucić komuś w oczy jesteś "frajer" bo przepłaciłeś kupując drogo w sklepie a ja jestem cwaniak bo tanio kupiłem w komisie. Każdy lubi okazje, ja również. Staram się je szukać po sklepach, jeśli giełda to siedzę cicho i nie komentuję... W ten sposób kupiłem dwa kołowrotki Loop (sklep w Anglii dzięki pomocy Kolegów z forum) inny zaś sprzedaję na aukcji robiąc miejsce przy kiju. Jak Kolega lubi okazje to na "?" jest moja ???? tylko 30% tego co kosztowała w realu. To jest okazja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi