MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Nigdy nie mogłem się przekonać do żadnych "kuraków", Zawsze liczył się tylko wobler. Poglądy zmieniłem 4 sezony temu i tak zacząłem kręcić.... Początki "kurakowania" były ciężkie. Ile to razy rzucałem pióra ale po wielu próbach zaczęło "wychodzić". Do dzisiaj pamiętam pierwszego czterdziestaka złapanego na własnego jiga. I tak już zostało do dzisiaj, choć niestety brakuje czasu na kręcenie. Na sezon pstrągowy wystarcza mi 50-60 sztuk, zawsze można coś "dokręcić" Będę wdzięczny za wszelkie uwagi oraz propozycje: co się podoba a co nie, co zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Może bedzie mi dane kiedyś sprawdzić ich lowność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Będę wdzięczny za wszelkie uwagi oraz propozycje: co się podoba a co nie, co zmienić. Jeżeli łowne to bym nic nie zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czorny Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Będę wdzięczny za wszelkie uwagi oraz propozycje: co się podoba a co nie, co zmienić. Jeśli są łowne i efekty Cię zadowalają to nic nie zmieniaj.Pamietaj że nie zawsze super wygladające koguty są łowne a przecież nam chodzi o efekty nie o estetykę.Na własnej skórze wielokrotnie się przekonałem że pierzak wygądający jak " idź po wino i nie wracaj" był istnym pogromcom danego łowiska.Testuj, kręć, łącz ze sobą kolory i ..."machaj wędą a ryby będą" Pozdrawiam kolegę po fachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Porządne kuraki. Przyłączam się do opinii kolegów - działa, to najważniejsze. Zresztą jak ma nie działac. Łowisz już na jigi 4 sezony... i to po robionych przez Ciebie przynętach widac. Wzory, praktycznie na każdą wodę i każdą porę roku. Kolory mojego jigowego pudełka są bardzo podobne. Zaciekawiły mnie te małe z grubszymi ogonkami z bażanta i kuropatwy z ostatniego zdjęcia. Cyba zrobię sobie na próbę coś takiego. Zazwyczaj ogonki robię takie niepozorne, no to się zainspirowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi