Skocz do zawartości

Mikado Inazuma do Tuningu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

długo zastanawiałem się czy wątek napisać w tym dziale czy może w dziale rodbuilding. Być może niektórzy z Was mnie wyśmieją, być może niektórzy poczują się obrażeni ale mam dosyć nietypowe zapytanie. Czy ktoś z Was chciałby na zasadzie PRZYSŁUGI podjąć wyzwanie przerobienia rękojeści mojej Inazumy. Być może ktoś z forumowiczów ma za sobą pierwsze szlify jeżeli chodzi o budowę wędek ale w dalszym ciągu nie jest to mistrzostwo, do którego dąży. Mój kij może posłużyć jako królik doświadczalny, a nie od dzisiaj wiadomo że trening czyni mistrza :) Mam jakąś tam swoją wizję aczkolwiek chętnie wysłucham ciekawych sugestii. Ja oczywiście pokrywam koszty komponentów.

Jeżeli znajdzie się ktoś zainteresowany to ja to widzę mniej więcej tak:

1. Trzeba zeskrobać wszystko co poniżej uchwytu (prawdopodobnie wraz z dolną częścią uchwytu) aby porządnie umiejscowić lub wymienić pierścień który najnormalniej w świecie się odkleił.

post-50408-0-61559000-1388439069_thumb.jpg

Według mojej opinii foregripu wraz z górną częścią uchwytu można nie zaczepiać, chyba że ktoś chciałby podejść do tematu bardziej ambitnie i wymienić również fore.

2. Umiejscowić odpowiednio dolną część uchwytu wraz z jedną z części dzielonej rękojeści, która chciałbym aby dla odmiany była z korka no i żeby się nie ukręciła tak jak piana z oryginału.

post-50408-0-19843400-1388439382_thumb.jpg

3. Zakończyć wszystko drugą częścią dzielonej rękojeści z ewentualnym zakończeniem, ponieważ pierścień, który był w oryginale również stracił swój żywot (jeszcze u poprzedniego właściciela kija)

post-50408-0-80023800-1388439753_thumb.jpg

Ot i cała robota, myślę że nie jest tego dużo ale ja sam nie jestem w stanie się tego podjąć ponieważ nie mam takich umiejętności oraz sprzętu. Jeżeli ktoś z was chciałby podjąć to wyzwanie w celach treningowych to będę dozgonnie wdzięczny.

Postanowiłem założyć taki wątek ze względu na to że jest to kijek, który zadziwiająco fajnie mi leży jeżeli chodzi o blank i jego pracę ale z drugiej strony nie jest aż tak cudowny żeby w niego inwestować na przeróbki w profesjonalnej pracowni.Jeżeli kogoś zainteresuje temat proszę o info.

Pozdrawiam

Łukasz