Lukasz-7 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Witam, długo zastanawiałem się czy wątek napisać w tym dziale czy może w dziale rodbuilding. Być może niektórzy z Was mnie wyśmieją, być może niektórzy poczują się obrażeni ale mam dosyć nietypowe zapytanie. Czy ktoś z Was chciałby na zasadzie PRZYSŁUGI podjąć wyzwanie przerobienia rękojeści mojej Inazumy. Być może ktoś z forumowiczów ma za sobą pierwsze szlify jeżeli chodzi o budowę wędek ale w dalszym ciągu nie jest to mistrzostwo, do którego dąży. Mój kij może posłużyć jako królik doświadczalny, a nie od dzisiaj wiadomo że trening czyni mistrza Mam jakąś tam swoją wizję aczkolwiek chętnie wysłucham ciekawych sugestii. Ja oczywiście pokrywam koszty komponentów. Jeżeli znajdzie się ktoś zainteresowany to ja to widzę mniej więcej tak: 1. Trzeba zeskrobać wszystko co poniżej uchwytu (prawdopodobnie wraz z dolną częścią uchwytu) aby porządnie umiejscowić lub wymienić pierścień który najnormalniej w świecie się odkleił. Według mojej opinii foregripu wraz z górną częścią uchwytu można nie zaczepiać, chyba że ktoś chciałby podejść do tematu bardziej ambitnie i wymienić również fore. 2. Umiejscowić odpowiednio dolną część uchwytu wraz z jedną z części dzielonej rękojeści, która chciałbym aby dla odmiany była z korka no i żeby się nie ukręciła tak jak piana z oryginału. 3. Zakończyć wszystko drugą częścią dzielonej rękojeści z ewentualnym zakończeniem, ponieważ pierścień, który był w oryginale również stracił swój żywot (jeszcze u poprzedniego właściciela kija) Ot i cała robota, myślę że nie jest tego dużo ale ja sam nie jestem w stanie się tego podjąć ponieważ nie mam takich umiejętności oraz sprzętu. Jeżeli ktoś z was chciałby podjąć to wyzwanie w celach treningowych to będę dozgonnie wdzięczny. Postanowiłem założyć taki wątek ze względu na to że jest to kijek, który zadziwiająco fajnie mi leży jeżeli chodzi o blank i jego pracę ale z drugiej strony nie jest aż tak cudowny żeby w niego inwestować na przeróbki w profesjonalnej pracowni.Jeżeli kogoś zainteresuje temat proszę o info. PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi