Skocz do zawartości

Bardzo lotny, pływający wobler sandaczowy

drago75

Rekomendowane odpowiedzi

Flat Rap 10cm 12g kolor S (srebrny / silver)

Arashi minnow 11cm 17g PB (perłowa kość /  pearl bone )

Daleko leci maxrap11cm 13g,ale kulki dociążające po zarzuceniu klinują się w tyłku woblera :)  i trzeba od razu po zarzuceniu lekko wędziskiem podszarpnąć.-Najdroższy wobler jaki kupiłem,bo 55zł w kolorze FS i kilka wypadów na rybki i nic.Leży w pudełku jako ozdoba.Spotykam wędkarza nad odrą i prezentuje mi swoje przynęty informując,że kiedyś kupił wobler max rap 13cm 15g w kolorze bały z czerwoną głową i od dwóch lat nie miał na niego ani jednego pobicia :P Myślałem że tylko mi się tak zdarzyło,ale jak widać szczęśliwych posiadaczy maxrapa jest więcej. :)  W następnym sezonie jeszcze będę na niego próbował.

Może to zbieg okoliczności,albo nieumięjetne prowadzenie-nie neguje tego co Pan napisał,bo wobler wygląda zacnie i ma całkiem niezłą prace,tylko najlepiej go podszarpnąć po zarzuceniu od razu jak wpadnie do wody.Jeszcze będę w przyszłym sezonie próbował.

Tak samo zakupiłem BX Minnow-a 10cm w kolorze BBH i nic w tym sezonie nie złowiłem a że wobler wygląda zacnie i ma ciekawą prace,to też jeszcze popróbuje.Myślę,że może to niebieski kolor nie na odre i sprawie sobie drugi taki sam w kolorze S albo AUY :)

• 2 lata później...

https://spinningshop.pl/countdown-/13573-rapala-countdown-5-cm-g.html

przykładowo nie patrz na to co jest podane o głębokości pracy, te rapale chodzą płytko.

lub coś niestandardowego

https://spinningshop.pl/shadow-rap-shad/11731-rapala-shadow-rap-shad-sdrs09-og.html

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 1