Iras1975 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Niezly balonik .Analizujemy .Zerkajac na inne takie pilki okon naprawde jest ujety tak na fotce ze smialo mozna powiedziec o wadze 3-kilo z chakiem .Zludzenie nawet mam takie ze 4 kg .Jest Nas tu wielu tych ktorzy polowili 1kg- 2kg ,zadko sie jednak zdarza w wedkarskim swiecie ze okon zlowiony ma kilo 3a nawet 4 a na takiego ten wyglada .Zerkajac na statystyki i fotki link nr1 -okon 3 kg na samym dole linku http://www.larshansen.se/isborren_2010.htmllink nr2-okon wsrod karpi i szczupakow wazy prawie 3 kg http://fisheco.se/index.php?modulID=2&kat=12&x=13link nr3 -okon parwie 3http://predatorjocke.blogspot.se/2010/09/nytt-finskt-rekord-pa-abborre-2875kg.htmlDalsze przegladanie fotek i opadaja rece ,fakt jednak dokonany ze szwedzi nie zlowili nic wiekszego niz 3 +++ -http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/mattiasepperlein/2013/03/02/svenskt-rekord-pa/ Pozostaje miec nadzieje ze okon -jenzi - plywa dalej .Waga mnie zastanawia .Piekny okaz o ile nie fotomontaz. pozdr-Termos PS.http://bloggar-mu.norran.se/fiskebloggen/2011/02/12/troliga-storgaddor/Kolego, żaden z was(zachwycających się rekordami) najwyraźniej nie posiada ani odrobiny wiedzy praktycznej na temat rozmiarów - długość/waga ryby.Dobrze nabita ikrą i wygarbiona 50-tka okonia to jakieś 2kg.. max 2,2kg. Ciekawe ilu z was miało w życiu kontakt z rybami 1-2kg tego gatunku i czy robiliście pomiary.Ten okoń spreparowany, to może ważył 3150, ale razem z tą deską.. to jest ryba na oko +50cm i nie ma siły, żeby przekroczyła 2,5kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ja piędziesiątki nigdy nie złowiłem ,ale takich 46 było kilka ,i najbardziej wygarbiony oraz wypasiony miał 1,46kg ,a najlżejszy w tym wymiarze miał pare deko ponad kilogram.Dodam tylko że ryby były złowione w maju czyli bez ikry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Francisko jak zeruje na raczkach to super wystarczy jasno brązowy kogucik z dwoma odpowiednio przyciętymi ogonkami i lowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Francisko jak zeruje na raczkach to super wystarczy jasno brązowy kogucik z dwoma odpowiednio przyciętymi ogonkami i lowisz Ja piędziesiątki nigdy nie złowiłem ,ale takich 46 było kilka ,i najbardziej wygarbiony oraz wypasiony miał 1,46kg ,a najlżejszy w tym wymiarze miał pare deko ponad kilogram.Dodam tylko że ryby były złowione w maju czyli bez ikry.Najczęściej łowi się okazy do 50-52cm/1,5-2kg i ciężko to przekroczyć. W ubiegłym roku w październiku holowałem okonia 45+ a za nim płynął taki na oko ponad 55.. to był jeden z największych okoni jakie widziałem w życiu. Spotkanie z taką rybą na kiju, to jak wygrana w totolotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Iras...ty nie widziałeś konkretnego okonia! jest mój gdzieś w wątku OKONIE 2013, nie mierzony ale ok 60cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Iras...ty nie widziałeś konkretnego okonia! jest mój gdzieś w wątku OKONIE 2013, nie mierzony ale ok 60cm PozdrawiamWrzuć link do "jerkbait się śmieje".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Wrzuć link do "jerkbait się śmieje".. zwykła ludzka zazdrość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 zwykła ludzka zazdrość Słabo znam to uczucie od strony wędkarskiej.. to raczej poczucie humoru i ciekawośc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Iras75 napisal Kolego, żaden z was(zachwycających się rekordami) najwyraźniej nie posiada ani odrobiny wiedzy praktycznej na temat rozmiarów - długość/waga ryby. Dobrze nabita ikrą i wygarbiona 50-tka okonia to jakieś 2kg.. max 2,2kg. Ciekawe ilu z was miało w życiu kontakt z rybami 1-2kg tego gatunku i czy robiliście pomiary. Ten okoń spreparowany, to może ważył 3150, ale razem z tą deską.. to jest ryba na oko +50cm i nie ma siły, żeby przekroczyła 2,5kg. --------Okonie lowie od kiedy pamietam .To ryba ktora szczegolnie zima jest mi bliska sercu . Wielkoscia chwalic sie nie bede bo co to zmieni .A zerkac zawsze mozesz dwojki lowimy regolarnie -strona co prawda nie aktalizowana ale jak by nie bylo cos tam lowimy . http://fishingphoto.pl/pl/gallery/74-okon Jezeli jestes ichtiologiem i przeprowadziles badania oraz macales rybe ,smialo mozesz powiedziec ze ryba ma danA wielkosc .Z mojej strony to tylko domyslne domniemania ,poszlaki nie fakty.Ja w przyblizeniu podaje wage .Fakta z deski sa juz potwirdzone przez ichtiologow oraz komisje ile ryba miala wiec po co zaprzeczac ze rekord szwecji to 3,150 a wiec i wedle mnie nie wiele .Jeszcze tylko dla ochlody oficjalny wpis w szwedzkim zwiazku wedkarskim -tej z deska cze tez z deski .(fakta niezaprzeczalne) http://www.sportfiskarna.se/storfisk_registret/Sportfiskerekords%C3%B6tvatten/tabid/381/Default.aspx Z ryba jenzi, jak na moje oko ( a ryb 1-2 i powyzej zlowilem troche ) typuja ja na ponad 3 jke i przy tym stoje .Oczywiscie o ile to nie fotomontaz . Nie twierdze ze nie lowisz 1-2kg a kto wie moze wiekszych .Kazdy ma swoje tajne jezioraka oraz przynenty .Prosz jednak o fotki 2-jek z Twojej strony temat bedziemy drazyc dalej .Rozumiem tez ze lowisz takowe a wynika to z wpisu .Chetnie zerkne na owe pieknotki i wymienie zdanie na temat ich polowu oraz zchowan .Szczegolnie zima . pozdrTermos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Termos, ale tu jest dokładnie napisane, ile ten okoń miał: http://www.jenzi-blog.de/kapitaler-50cm-flussbarsch-von-bjorn-ludtke/ Nic nie trzeba domniemywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Najwiekszy okon na swiecie ma 4,750 ,oficjalnie zgloszony .Iskierka nadzieji ze kiedys peknie 5 jest .Mysle ze pakla jauz dawno jednak nikt jej nie zglosil .pozdrTermos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 @TERMOS- możesz wrzucić jakiś link do zdjęć/opisu tego największego na świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Nie wiem na ile wiarygodna jest ta strona, ale spójrzcie na wagę okonia z 1943 roku... http://www.fishing-worldrecords.com/scientificname/Perca%20fluviatilis/show Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Iras75 napisal Kolego, żaden z was(zachwycających się rekordami) najwyraźniej nie posiada ani odrobiny wiedzy praktycznej na temat rozmiarów - długość/waga ryby.Dobrze nabita ikrą i wygarbiona 50-tka okonia to jakieś 2kg.. max 2,2kg. Ciekawe ilu z was miało w życiu kontakt z rybami 1-2kg tego gatunku i czy robiliście pomiary.Ten okoń spreparowany, to może ważył 3150, ale razem z tą deską.. to jest ryba na oko +50cm i nie ma siły, żeby przekroczyła 2,5kg. --------Okonie lowie od kiedy pamietam .To ryba ktora szczegolnie zima jest mi bliska sercu .Wielkoscia chwalic sie nie bede bo co to zmieni .A zerkac zawsze mozesz dwojki lowimy regolarnie -strona co prawda nie aktalizowana ale jak by nie bylo cos tam lowimy .http://fishingphoto.pl/pl/gallery/74-okonJezeli jestes ichtiologiem i przeprowadziles badania oraz macales rybe ,smialo mozesz powiedziec ze ryba ma danA wielkosc .Z mojej strony to tylko domyslne domniemania ,poszlaki nie fakty.Ja w przyblizeniu podaje wage .Fakta z deski sa juz potwirdzone przez ichtiologow oraz komisje ile ryba miala wiec po co zaprzeczac ze rekord szwecji to 3,150 a wiec i wedle mnie nie wiele .Jeszcze tylko dla ochlody oficjalny wpis w szwedzkim zwiazku wedkarskim -tej z deska cze tez z deski .(fakta niezaprzeczalne) http://www.sportfiskarna.se/storfisk_registret/Sportfiskerekords%C3%B6tvatten/tabid/381/Default.aspxZ ryba jenzi, jak na moje oko ( a ryb 1-2 i powyzej zlowilem troche ) typuja ja na ponad 3 jke i przy tym stoje .Oczywiscie o ile to nie fotomontaz . Nie twierdze ze nie lowisz 1-2kg a kto wie moze wiekszych .Kazdy ma swoje tajne jezioraka oraz przynenty .Prosz jednak o fotki 2-jek z Twojej strony temat bedziemy drazyc dalej .Rozumiem tez ze lowisz takowe a wynika to z wpisu .Chetnie zerkne na owe pieknotki i wymienie zdanie na temat ich polowu oraz zchowan .Szczegolnie zima . pozdrTermos Ja aktualnie(w ostatnich latach- do 2013) na pęczki łowię medalowe okonie. A te z linku, to sobie podaruj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Istnieja tylko wzmianki na temat odlowu gdzies na dalekim Uralu .Zaraz zerkane gdzies mialem ten kawalek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Super -medalowe okonie mile widziane .Malo kto sie chwali ze je lowi . .A ten z fotki niczego sobie .O wiecj prosimy .Na peczki , szczeze bym sie wybral jak tam sa .Zima na polnocy licha ai ani po lodzie ani po wodzie .Krajowe czy z importu bo moje niebiesko-zolte . ---Tofik jest drobna wzmianka na ze max.perch osiaga 4.750kg http://ro.wikipedia.org/wiki/Biban_(pe%C8%99te)Dosyc dawno czytalem w tutejszej prasie o odlowach w dalekim uralu i tam podobno padl ten slicznotek .Jak zerkam po Necie . info brak ,szczatkowe nawet na wikingow stronach .http://spa.118100.se/abborre ze ich mial tyle a najwiekszy troche ponad co do konkretow to tylko poszlaki .Ale kto wie .pozdrTermos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Nie wiem na ile wiarygodna jest ta strona, ale spójrzcie na wagę okonia z 1943 roku... http://www.fishing-worldrecords.com/scientificname/Perca%20fluviatilis/showDagon- w tym linku ,już pomijam ten okaz 7kg.......to te mniejsze rozbudzają wyobraźnię ,tak, że zasnąć będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Iras75 napisal Kolego, żaden z was(zachwycających się rekordami) najwyraźniej nie posiada ani odrobiny wiedzy praktycznej na temat rozmiarów - długość/waga ryby.Dobrze nabita ikrą i wygarbiona 50-tka okonia to jakieś 2kg.. max 2,2kg. Ciekawe ilu z was miało w życiu kontakt z rybami 1-2kg tego gatunku i czy robiliście pomiary.Ten okoń spreparowany, to może ważył 3150, ale razem z tą deską.. to jest ryba na oko +50cm i nie ma siły, żeby przekroczyła 2,5kg. --------Okonie lowie od kiedy pamietam .To ryba ktora szczegolnie zima jest mi bliska sercu .Wielkoscia chwalic sie nie bede bo co to zmieni .A zerkac zawsze mozesz dwojki lowimy regolarnie -strona co prawda nie aktalizowana ale jak by nie bylo cos tam lowimy .http://fishingphoto.pl/pl/gallery/74-okonJezeli jestes ichtiologiem i przeprowadziles badania oraz macales rybe ,smialo mozesz powiedziec ze ryba ma danA wielkosc .Z mojej strony to tylko domyslne domniemania ,poszlaki nie fakty.Ja w przyblizeniu podaje wage .Fakta z deski sa juz potwirdzone przez ichtiologow oraz komisje ile ryba miala wiec po co zaprzeczac ze rekord szwecji to 3,150 a wiec i wedle mnie nie wiele .Jeszcze tylko dla ochlody oficjalny wpis w szwedzkim zwiazku wedkarskim -tej z deska cze tez z deski .(fakta niezaprzeczalne) http://www.sportfiskarna.se/storfisk_registret/Sportfiskerekords%C3%B6tvatten/tabid/381/Default.aspxZ ryba jenzi, jak na moje oko ( a ryb 1-2 i powyzej zlowilem troche ) typuja ja na ponad 3 jke i przy tym stoje .Oczywiscie o ile to nie fotomontaz . Nie twierdze ze nie lowisz 1-2kg a kto wie moze wiekszych .Kazdy ma swoje tajne jezioraka oraz przynenty .Prosz jednak o fotki 2-jek z Twojej strony temat bedziemy drazyc dalej .Rozumiem tez ze lowisz takowe a wynika to z wpisu .Chetnie zerkne na owe pieknotki i wymienie zdanie na temat ich polowu oraz zchowan .Szczegolnie zima . pozdrTermos Nie wywołuj wilka z lasu:) Irek tylko czeka na lód, jak będzie łowił takie perche jak na ostatnim lodzie to zrozumiesz skąd ma taką pewną wiedzę Oczywiście nie ujmuje Twojego doświadczenia i złowionych sztuk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 7kg niezly smok .Nie moge sobie tego wyobrazic ,rybsko wielki . Nie wywołuj wilka z lasu:) Irek tylko czeka na lód, jak będzie łowił takie perche jak na ostatnim lodzie to zrozumiesz skąd ma taką pewną wiedzę Oczywiście nie ujmuje Twojego doświadczenia i złowionych sztuk, covent-Spoko luzik -milo widziec jak ktos lowi a jak lowi dozo i doze to jeszcze lepiej .A jak z lodu takie lowicie to super sprawa .Ja tez z utesknieniem czekam zeby poganiac . ps .gdzie lowicie -bez szczegolow o wodzie -ja kolo stolicy szwecji mam swoje tereny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Chyba jest ze mną coś nie tak, że nie potrafię od 17 lat złowić okonia, który przekroczyłby 2 kg.Człowiek uczy się całe życie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dla jasności ja takich nie łowie bo nie mam gdzie/nie umiem/nie mam czasu. A gdzie Irek łowi to oczywiście jego tajemnica ale nie jest żadną tajemnicą, że jest to w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Photoshop Edytowane 5 Stycznia 2014 przez gajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 ten wpis powyzej, to niby co nam mowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 7kg niezly smok .Nie moge sobie tego wyobrazic ,rybsko wielki . Nie wywołuj wilka z lasu:) Irek tylko czeka na lód, jak będzie łowił takie perche jak na ostatnim lodzie to zrozumiesz skąd ma taką pewną wiedzę Oczywiście nie ujmuje Twojego doświadczenia i złowionych sztuk, covent-Spoko luzik -milo widziec jak ktos lowi a jak lowi dozo i doze to jeszcze lepiej .A jak z lodu takie lowicie to super sprawa .Ja tez z utesknieniem czekam zeby poganiac . ps .gdzie lowicie -bez szczegolow o wodzie -ja kolo stolicy szwecji mam swoje tereny TERMOS, wszystkie ryby złowiłem w Polsce.. okonie, sandacze, karpie i inne. Mamy jeszcze trochę rybnych wód i nie ma co narzekać, trzeba się poświęcić, a wyniki w końcu muszą przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 (edytowane) ja dzisiaj złapałem okonia lekko ponad 4kg, za chwilę wrzucę fote Oto on: Edytowane 5 Stycznia 2014 przez okonilowca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi