Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie gratuluję wszystkim łowcą pięknych ryb... :)

Dzisiaj postanowiłem wyskoczyć nad rzekę w najbliższej okolicy mojego domu.Mam tam kilka namierzonych ciekawych miejscówek.Szczególnie obiecująco zapowiadał się długi,ale łagodny zakręt z niewielką rynienką pod drugim brzegiem.Wybór okazał się bardzo dobry,ponieważ zaliczyłem kilka brań oraz kilka rybek.Prezentuję klenie które skusiły się na przynęty od bielika (Mrówka) i kubaS 1(Brzanówka). Pierwsza z ryb mierzyła 53cm i zasmakowała w wolno prowadzonej Mrówce,natomiast druga ryba mierzyła 48cm i połknęła (dosłownie) Brzanówkę na wyjściu z zakrętu...

Mój dzisiejszy wypad nad wodę był ostatnim przed miesięcznym rozbratem ze spinningiem (praca).. :(

Ostatnim,ale jakże pięknym... :)

post-51985-0-84329000-1394392578_thumb.jpg :good: post-51985-0-97975700-1394392694_thumb.jpg

post-51985-0-88990800-1394392713_thumb.jpg        post-51985-0-72102200-1394392720_thumb.jpg

Edytowane przez krystiano1981r
  • Like 16

Na wstępie gratuluję wszystkim łowcą pięknych ryb... :)

Dzisiaj postanowił wyskoczyć nad rzekę w najbliższej okolicy mojego domu.Mam tam kilka namierzonych ciekawych miejscówek.Szczególnie obiecująco zapowiadał się długi,ale łagodny zakręt z niewielką rynienką po drugim brzegiem.Wybór okazał bardzo dobry,ponieważ zaliczyłem kilka brań oraz kilka rybek.Prezentuję klenie które skusiły się na przynęty od bielika (mrówka) i kubaS 1(Brzanówka). Pierwsza z ryb mierzyła 53cm i zasmakowała w wolno prowadzonej mrówce,natomiast druga ryba mierzyła 48cm i połknęła (dosłownie) Brzanówkę na wyjściu z zakrętu...

Mój dzisiejszy wypad nad wodę był ostatnim przed miesięcznym rozbratem ze spinningiem (praca).. :(

Ostatnim,ale jakże pięknym... :)

attachicon.gifkleń 1.JPG :good: attachicon.gifmrówa.JPG

attachicon.gif2.JPG        attachicon.gifBrzanówka.JPG

Graty wielkie! czy ten na dole to nie jazior przypadkiem ?

• Like 1

Fakt rybki super skoro w Toruniu śpią to chyba na dniach sprawdzę czy w Bydgoszczy juz się budzą ;-)

Już od miesiąca biorą,ale nie powierzchniowo i nie tam gdzie wszyscy je łowią.Jest kilka miejsc ,że biorą nawet podczas mrozów.

• Like 1