Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Zalezy od kleni :) widzialem miejsca gdzie byly i labedzie i klenie, tylko ze to labedzie byly karmione wiec klenie pewnie tez korzystaly.Widzialem nawet jak klenie przeganialy kaczki jak te skubaly chleb.Ale ja mowie o kleniach,  duzych rybach ponad 50cm.

Edytowane przez grunwald1980

Witam ....Gratuluje pierwszych kleni w sezonie!..... Marcowy kleń z Odry ,którego namierzyliśmy  z kolegą Jackiem... :-)   na wspólnej naszej wyprawie .....Skuteczną przynętą w przypadku tej ryby okazał się wobler BONITO......Pozdrawiam.

11jsvuv.jpg

Edytowane przez Darekspin
  • Like 17

Witam ....Gratuluje pierwszych kleni w sezonie!..... Marcowy kleń z Odry ,którego namierzyliśmy z kolegą Jackiem... :-) na wspólnej naszej wyprawie .....Skuteczną przynętą w przypadku tej ryby okazał się wobler BONITO......Pozdrawiam.

11jsvuv.jpg

Ile miał bo piękna ryba!! ze zdjęcia wychodzi że z 1 metr :-) Edytowane przez KLANAD

Kurcze! To dopiero piękna klucha Darku - GRATY  :o

Ja dziś rano zrobiłem krotki rekonesans - wynik cztery klenie średniaki Za to wieczorem było już nieco lepiej. Osiem sztuk z czego największy miał już 4kę z przodu  ;) 

2rfve9z.jpg
Dziś nad woda fruwały INSECTy.
  • Like 10

Zioma XLS jest lepsiejszy niż mój bo mu klenie biorą :(

A tak poza tym to fajnie było obejrzeć taką piękną rybę na żywo.

Gratki Ziom za takie rozpoczęcie sezonu !!!

Pierwsza ryba sezonu i 5 z przodu, grubo zacząłeś :)

A gdzie fotka z wypuszczania???? Nie wyszła?

Edytowane przez Slavobeer

Kurcze! To dopiero piękna klucha Darku - GRATY  :o

Ja dziś rano zrobiłem krotki rekonesans - wynik cztery klenie średniaki Za to wieczorem było już nieco lepiej. Osiem sztuk z czego największy miał już 4kę z przodu   ;)

Dziś nad woda fruwały INSECTy.

Piękny wynik Tomku !

Gratuluję !

Ja już nie pamiętam kiedy złowiłem kilka kleni jednego dnia....  A Ty robisz to regularnie:)

dzięki, dzięki, nie miałem czasu, żeby coś napisać...

ryba złowiona na wyższej wodzie, ok godziny 13, jeszcze słońce się nie przebiło przez mgłę

zaatakowała od strony zapływowej główki w 4-5 rzucie, przynętą był instinct 4 , ryba stała w dołku koło rynny i piaszczystego wypłycenia ok 4-5 metów od główki, przed atakiem wobler stukał po dnie - delikatnie.

uderzenie nie było silne, ale pewne, ryba ładnie walczyła, widać, że po krótkiej i ciepłej zimie siły jest sporo.

Kleń zapięty był się za dolną wargę na jeden grot.

Dobrze, że w pobliżu był Sławomir, autor zdjęć  :) , który powstrzymał mnie przed zabraniem ryby do wora :D. Tak poważnie to klucha szybciutko wróciła w idealnej kondycji do wody.

A gdzie fotka z wypuszczania???? Nie wyszła?

DSC_0011.JPG

• Like 9

Kurczę chłopaki, grubo łowicie. Gratuluję. A już do reszty rozbraja mnie efektywne łowienie z powierzchni o tej porze roku.

P.S. Ja w piątek byłem poszukać jazi i znalazłem - złowiłem jednego - miał może z 12 cm...

Też nie mogę się nadziwić jak to się dzieje z tymi rybami z powierzchni.... :)

Kriss, to płoć na pewno była, hahaha :)

Po pierwsze to Graty dla tych co połowili.

Niestety ale co dobre szybko się kończy. W sobotę wracam znów do Niemiec. Dlatego dzisiejszym po południem postanowiłem jeszcze raz przespacerować się nad wodą. Wiosna na całego! Klenie brały dziś jak oszalałe! Największe trzy jakie udało mi się przechytrzyć - 40;41 oraz 47cm.

29f9qbt.jpg
2qsw7c5.jpg
15k6s8.jpg
  • Like 14

Otwarcie ,,mojego" sezonu dzięki brudnemu Bandziorkowi od Bielika...:-D

attachicon.gifDSC_0444.jpg

super Arku cieszy mnie takie rozpoczecie sezonu moja reka sie do tego przyczynila co cieszy jeszcze bardziej...... a bandyty musza lowic  :P to sprawdzona konstrukcja polamanka i wiecej efektow