Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje Wszystkim pięknych rybek.

Mi również nareszcie udało się wyskoczyć nad Wisłę i połowić. Klonki ładnie współpracowały większość 20-30cm choć dwa przekroczyły magiczne 40cm. Pierwszy to już była całkiem fajna kluska, drugi to taki "forumowy stykacz" który w dodatku nie miał ochoty na pozowanie i wypiął się przy pobieraniu. Większy łyknął EggKillerka 20mm w miedzianych barwach (rybkę złowił kolega) drugi tym razem mój zjadł model Drop 20mm ze złotymi boczkami. Najchętniej były atakowane woblerki w ciemnych kolorach.

Sprzętowo:

Pierwszy kleks: MHX S781, Daiwa Luvias 2510PE-H, żyłka 0.16mm, wobler EggKiller 20mm

Drugi kleks: Phenix Elixir FX 902, Daiwa Certate 2004CH, żyłka 0.12mm, wobler Drop 20mm

67774d13637e03b5med.jpg

8f0b11ae5fa30095med.jpg

Edytowane przez gajosik
  • Like 8

Czołem

Trochę ostatnio kleni sobie poławiam,ale szału wielkościowego "ni ma".

Za to wczoraj udało mi się już fajnego grubaska przechytrzyć....

Znalazłem miejsce gdzie na pierwszy rzut oka padły słowa (sam do siebie mówię) Noo musi być tu jazik...

No i był ,ale kleń :lol:

Sprzętowo to nie ma co się chwalić, chyba że chcecie posłuchać o moim Kongerku złamanym z którym biegam po nocach? :lol:

Lecz za to ten okonek (koło 5cm) w pysku ryby złowił mi juz w tym roku sporo rybek (wyrób własny)

1jpg_enhsnna.jpg

• Like 15