Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Pierwszego i ja rozpocząłem sezon......powierzchniowych łowów.Obławiałem miejscówki znane od lat ale bardzo niski stan wody wygonił ryby z większości z nich.Na szczęście kilka ,trochę głębszych obdarzyło rybami.Rozmiarowo bez fajerwerków,najmniejsze około 35 a największy nie przekroczył 50cm.Mimo wszystko bardzo cieszyły bo to pierwsze w sezonie :clappinghands: .

Takie sielankowe łowienie utrudniały i uprzykrzały niewymiarowe szczupaki atakujące smużące Mrówki.

Po pierwszej obcince :blush: założyłem i do końca łowiłem z cienkim wolframem.Uratowało to od cierpień kilka następnych 

szczupaków,a kleniom jakoś specjalnie nie przeszkadzało :rockon: .

ed1f3bbac3c4c5abm.jpg 0049cd2a3188735em.jpg 7ae056e9a54061edm.jpg d094fc0eafced35dm.jpg 3deffff9358dc203m.jpg

Jeszcze dwie fotki podwodne wykonane przez kolegę Piotra "Smouky" Smoczka ,którego spotkałem nad wodą.

2566dab04088bf72m.jpg 8e09ef3e92697d9fm.jpg

Sprzętowo było tak:

Wędka 4,2m zbudowana na blanku z odległościówki

Zauber 4000

Monofil 0,18 York

Przypon wolframowy 2,5kg Stanmar

Wobler owadopodobny -Mrówka 35mm wyrób własny.

Pozdrawiam Tomi B) .

• Like 17

Hej.

Pierwszego i ja rozpocząłem sezon......powierzchniowych łowów.Obławiałem miejscówki znane od lat ale bardzo niski stan wody wygonił ryby z większości z nich.Na szczęście kilka ,trochę głębszych obdarzyło rybami.Rozmiarowo bez fajerwerków,najmniejsze około 35 a największy nie przekroczył 50cm.Mimo wszystko bardzo cieszyły bo to pierwsze w sezonie :clappinghands: .

Takie sielankowe łowienie utrudniały i uprzykrzały niewymiarowe szczupaki atakujące smużące Mrówki.

Po pierwszej obcince :blush: założyłem i do końca łowiłem z cienkim wolframem.Uratowało to od cierpień kilka następnych 

szczupaków,a kleniom jakoś specjalnie nie przeszkadzało :rockon: .

ed1f3bbac3c4c5abm.jpg 0049cd2a3188735em.jpg 7ae056e9a54061edm.jpg d094fc0eafced35dm.jpg 3deffff9358dc203m.jpg

Jeszcze dwie fotki podwodne wykonane przez kolegę Piotra "Smouky" Smoczka ,którego spotkałem nad wodą.

2566dab04088bf72m.jpg 8e09ef3e92697d9fm.jpg

Sprzętowo było tak:

Wędka 4,2m zbudowana na blanku z odległościówki

Zauber 4000

Monofil 0,18 York

Przypon wolframowy 2,5kg Stanmar

Wobler owadopodobny -Mrówka 35mm wyrób własny.

Pozdrawiam Tomi B) .

No to pięknie ;) Tomek w  klasycznym wydaniu :good:

...ciesz się, że nie pojechałeś ze mną ;) ....dopiero byś się wk......... :D

• Like 2

No to pięknie ;) Tomek w  klasycznym wydaniu :good:

...ciesz się, że nie pojechałeś ze mną ;) ....dopiero byś się wk......... :D

Cześć Kamil.

A już byłem bliski żeby skorzystać z Twojego zaproszenia na wielkorzeczne łowienie z łodzi.Obawiałem się że moje strzaskane kolano nie podoła łażeniu po dzikich brzegach,ale jakoś poszło.

Z tego co piszesz nie było za ciekawie,choć....Parf ponoć trafił niezłą samicę :blink: .....

Rozmiar buta.... 47 powiadasz :whistling: :whistling: :whistling: no to grubo.W nocy pewnie miał ciepło :rockon: :D .

Niczego nie straciłem.

Pozdrawiam Tomi B)

ed83657eb81d0e6dm.jpgef71ef37e2f485acm.jpgWitam i w końcu do mnie uśmiechneło się szczęscie. Zdjęcia słabe bo robione na szybkiego ale ryba potężna ,oczywiście pływa dalej.
Sprzęt 
Kij Phenix Karabella Fx 793 
Team Daiwa 2506XC 
żyłka P.line 0.18
wobler Uklejka A.La6896e2a9d881cf4m.jpg

Edytowane przez DarekM
  • Like 31

Ile miala ta krowa?

Mieżyłem tak na szybko i pomiar pokazał 59cm ale kleń był strasznie gruby jeszcze takiego niewidziałem.Karczycho miał jak Pudzian jak go podbierałem to musiałem żucić kij w trawy i go złapać w dwie ręce bo jedną ręką niebyło szans go objąć za kark. :lol:

• Like 1