Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

@Iskwonarab- kolejna życiówka w tym roku? Brawo! :)

I zdjęcia Panowie! Co zdjęcie, to ładniejsze! Paweł0891, Ikswonarab- super foty. Zanderix już nas przyzwyczaił do swoich fot, pytanie tylko ciśnie się na usta- czemu ich tak mało? ;) Pierwsza liga! :)

Poniżej mój klenik, również z majówki.

post-47516-0-97021100-1399282419_thumb.jpg

Sprzętowo:

Maiły być bolenie, a więc coś mocniejszego, Mikado Nihonto Medium Spin 3m, 5-25g, Spro Blue Arc 7300 i żyłeczka 0,22mm. Na agrafce najmniejsza, bodajże 2cm Bromba z jajem od Hunter'a :)

Pozdrówka!

Kamil

• Like 34

Dziękuję Panowie za gratulacje i miłe słowa ;) 

Kamil super kleń, jedno mi tylko w życiu nie wyszło i ciągle mi to ludzie przypominają a mianowicie nie mieszkam nad Odrą :(

Też żałuję, że nie mieszkam nad Odrą... ;)

Kamil tak się jakoś poszczęściło z tym Pb

Twoja rybka to dopiero klucha , ale ty już przyzwyczajony do takich okazów  :)

Szczęściu należy pomagać! Najczęściej umiejętnościami i konsekwencją, więc to już Twoja zasługa, za co szczere gratulacje! 

Przyzwyczajony? Absolutnie. Zresztą status okazu to on osiągnie za parę sezonów ;)

Piękna klucha Kamilu!!! Na co się skusiła?

...

2cm Bromba z JAJEM :)

Czytamy Winko a nie tylko komiksy się ogląda :P

Dzięki Krzysztofie za wyręczenie ;)

Jak wyżej- najmniejsza Bromba z jajem- pięknie latające maleństwo, subtelna smużka na powierzchni, a klenie baaaaaardzo ją lubią ;) Ale ciiiiii. Przecież na smużaki same małe ryby biorą ;)

Pozdrówka!

Kamil

Dziś namierzyłem 3 takie stadka, no może ciut mniejsze(7-10 szt.). Na naszych wodach południowych:) Stada bardzo czujne po wyjęciu jednego-dwóch reszta znika na 2-3 godzinki.

Grunt aby znikały w takim samym składzie jak przed lowieniem :) to i my wtedy będziemy mieli do czego z wędką wracać ... juz coraz ciężej znaleźć u mnie duże stada kleni... kiedyś na małej rzeczce kolo mojego osiedla stały stada po kilkadziesiąt kleni. Teraz jest pustynia bo podobno mięso klenie jest super smaczne :/

Jak wyżej- najmniejsza Bromba z jajem- pięknie latające maleństwo, subtelna smużka na powierzchni, a klenie baaaaaardzo ją lubią ;) Ale ciiiiii. Przecież na smużaki same małe ryby biorą ;)

Pozdrówka!

Kamil

Normalnie taka wielka klucha że małych literek już nie doczytałem! Swoją drogą to na prawdę na takiego malutkiego wobka się skusiła ???  :lol: