Skocz do zawartości

Klenie 2014r

Winko

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj wypad nad Wkrę udany...mimo przejścia sporej liczby kilometrów miejscami w wodzie prawie po kolana a przecież woderów nie wziąłem bo do pociągu trochę ciężko... 4 rybki zaliczone(niestety żadna nie osiągnęła forumowego minimum więc fotek nie będzie - ale i tak cieszą bo na własne wobki:)) kilka odprowadzeń naprawdę dużych sztuk...Może następnym razem uda się je skusić:)

Pozdrawiam Qcyk!!!

• Like 2

Wczorajsze 49cm z małej rzeki

post-48278-0-06186700-1401096653_thumb.jpg

Była też mamuśka pod 60cm ale krótko współpracowała, za to kolega zapiął klenia 55cm i wyholował. Ogólnie ryby nieźle współpracowały, zapiętych było kilkanaście kleni i kilka jazi oraz okoni.

• Like 7

Tomek, łowiłem małymi woblerkami z "jajem", takimi, których nadmiar wystawiłem w k/s a które wytwarza mój klubowy kolega (nie są ładne ale łowią).

Z tym tarłem może być coś na rzeczy, ryby najczęściej brały w okolicach płytszych kamienisk chociaż samych oznak tarła widać nie było.

Ostatnio bardzo krucho z czasem, nadzwyczajnie krucho, ale co począć? Stąd takie dzikie wypady w środku tygodnia. Dzisiaj jakoś nadzwyczajnie się napaliłem i udało się uciec wcześniej z roboty, chociaż jak już jechałem wiedziałem że przed burzą i nawałnicą nie ucieknę...ale co tam, nie takie rzeczy...dodatkowym smaczkiem była chęć przetestowania ostatnich forumowych zakupów - wędeczki CD od @Slawek.Sobolewski oraz wobków z jajem od @gajosik. Oba testy zdane:) Wobki @gajosika złowiły 9/10 rybek wypadu, a "nowy stary patyk przechodni" naprawdę zacnie działa - co prawda to zupełnie inna bajka niż to co miałem do tej pory i będę musiał się trochę podszkolić w obsłudze...., ale grubiutkie 43cm przyjemnie się holowało:)

post-53156-0-20417700-1401144695_thumb.jpg

Edytowane przez malcz
  • Like 11